De 20 leukste Monopoly spellen en edities van dit moment

Monopoly spellen zijn vastgoed spellen voor snelle onderhandelaars. Het spel is een van de bestverkochte bordspellen ter wereld. Het spel is in 1935 op de markt gebracht en sinds dien zijn er ruim 200 miljoen exemplaren verkocht.

Monopoly in het kort

Wat is het doel van het spel?

Het doel van het spel is een monopolie op te bouwen, dit kunnen spelers doen door zo veel mogelijk straten op te kopen. Komt een speler op jouw straat terecht? Dan moet de speler huur betalen. Er is maar één winnaar bij Monopoly. De speler die als laatst overblijft zonder failliet te gaan, heeft het spel gewonnen.

Hoeveel Monopoly spellen zijn er?

Op de officiële Monopoly site zijn er 16 edities verkrijgbaar. Dat zijn ze lang niet allemaal, er bestaan namelijk meer dan 2000 verschillende soorten! Monopoly is inmiddels in 26 talen verkrijgbaar.

monopoly spellen
Via: pexels.com | Suzy Hazelwood, CC

Populairste Monopoly edities

Onze favoriete Monopoly spellen

Monopoly is een ontzettend goede aanvulling in jouw spelletjes kast. De Monopoly bordspellen beloven veel speelplezier met familie en vrienden en zijn een klassieker onder de spellen. Het spel heeft enorm veel varianten, waardoor er voor iedereen wat wils is. Wij laten jou zien welke leuke edities er allemaal op de markt zijn.

Wie is de schrijver van dit artikel?

Hey! Ik ben Luuk, de oprichter en hoofdauteur van SpellenFans.nl. Al vanaf mijn jeugd ben ik een echte fan van gezelschapsspellen. Boonanza, Exploding Kittens en Codenames zijn spellen die vaak op tafel komen als ik met vrienden ben. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees meer over SpellenFans.nl, het ontstaan en gezicht achter de website.

Hoe is deze lijst samengesteld?

Ik wil je graag helpen bij het kiezen van de leukste spelletjes. Mijn lijstjes stel ik zorgvuldig samen, gebaseerd op zowel beoordelingen van bol.com als op mijn eigen ervaringen. Zo krijg ik een breed beeld van wat andere spellenfans leuk vinden, wat ik combineer met mijn eigen speelervaringen voor een compleet en eerlijk overzicht.

Voor SpellenFans, door SpellenFans

In mijn artikelen vind je affiliate links naar producten. Als je via zo’n link een aankoop doet, krijg ik een kleine commissie. Dit kost je niets extra’s, maar helpt mij om de website draaiende te houden en nieuwe spellen te testen en beoordelen. Zo kan ik blijven doen wat ik het liefste doe: jou helpen je volgende favoriete spel te vinden. Lees meer over hoe affiliates linkjes werken.

Populairste Monopoly spellen

Bij de verschillende edities hebben de straten andere namen en zijn de pionnen anders ontworpen. Per spel verschilt de tijdsduur en het aantal spelers. Hieronder zetten wij de populairste Monopoly edities op een rijtje.

Monopoly – Standaard editie

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Monopoly Classic is de standaard editie van Monopoly. Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 60 minuten.

Monopoly – Junior

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Monopoly Junior is voor kids. Het is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd van 5 tot en met 7 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly – Valsspelers editie

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze editie is voor echte valsspelers! Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Lees ook het uitgebreide artikel over de Monopoly Valsspelers Editie.

Monopoly Deal – Kaartspel

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Monopoly is een snel te spelen kaartspel. Het is geschikt voor 2 tot 5 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly – Mijn Eerste Monopoly

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Mijn eerste Monopoly bevat leuke leermiddelen voor het gezin. Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 4 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Mega Monopoly

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Mega Monopoly is hetzelfde als het klassieke Monopoly, maar dan met nog meer straten. Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Monopoly Super Elektronisch Bankieren

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij deze editie betaal je met een bankpas in plaats van contantgeld. Het is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 45 minuten.

Monopoly Bouwen

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij deze editie gaat het erom wie de meeste en hoogte gebouwen bouwt. Het is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 45 minuten.

Lees ook het uitgebreide artikel over Monopoly Bouwen.

Drinkopoly

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij deze editie gaat vooral om plezier! Het is geschikt voor 1 tot en met 69 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf… natuurlijk: 18 jaar. 😉

Lees ook het uitgebreide artikel over Drinkopoly.

Monopoly spellen over series

Bekende series en Monopoly edities

Van Monopoly zijn edities van verschillende series uitgebracht. Misschien zit er ook wel een editie van jouw favoriete serie bij. Hieronder vind je wat edities van populaire tv-series, waaronder Monopoly Friends!

Monopoly Friends

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Friends-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 10 jaar. De speeltijd is 60 minuten.

Lees ook het uitgebreide artikel over Monopoly Friends.

Monopoly Big Bang Theory

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Big Bang Theory-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 8 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 180 minuten.

Monopoly Game Of Thrones

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Game Of Thrones-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 18 jaar. De speeltijd is 90 minuten.

Monopoly thema-edities

Bekende thema’s en Monopoly edities

Monopoly heeft verschillende thema-edities. Zo zijn er edities van bands en van videospelletjes. Ook voor de junioren zijn er verschillende edities op de markt. Er is zelfs een Efteling editie en Monopoly Disney Schurken!

Monopoly Efteling

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De betoverende Monopoly Efteling-editie. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 60 minuten.

Lees ook het uitgebreide artikel over Monopoly Efteling.

Monopoly Queen

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Queen-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Monopoly Junior: Cars 3

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Junior: Cars 3 editie is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd van 5 tot 7 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly The Beatles

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly The Beatles-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Monopoly Pokémon

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze speciale Pokémon Monopoly editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 10 jaar. De speeltijd is 180 minuten.

Lees ook het uitgebreide artikel over Monopoly Pokémon.

Monopoly Junior Peppa Pig

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Junior Peppa Pig editie is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 5 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly Villains

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Villians editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 35 minuten.

Lees ook het uitgebreide artikel over Monopoly Villains.

Monopoly Fortnite

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Fortnite editie is geschikt voor 2 t/m 7 spelers. Verzamel HP en blijf niet achter in de storm!

Lees ook het uitgebreide artikel over Monopoly Fortnite.

Monopoly Rotterdam

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Rotterdam editie is geschikt voor 2 t/m 6 spelers. Koop straten zoals de Parklaan en de Coolsingel!

Lees ook het uitgebreide artikel over Monopoly Rotterdam.

Weetjes over Monopoly

Monopoly spellen, wist je dit dat…

Monopoly is al een hele lange tijd op de markt en er zijn enorm veel verschillende edities van het spel. Waarschijnlijk is dat de reden dat er heel wat opmerkelijke weetjes over het spel bekend zijn. Hieronder lees je er enkele.

1. Het oudste Monopoly spel ter wereld

Monopoly is in 1930 ontwikkeld en in 1935 op de markt gebracht door de gebroeders Parker. De voorloper van Monopoly, The Landlord’s Game, werd in 1903 bedacht door Lizzie Magie. De gebroeders Parker wilde het spel toen niet op de markt brengen.

2. Grootste Monopoly spellen verzameling

De Grootste Monopoly spellen verzameling is van een Brit. Hij heeft 1800 Monopoly spellen in zijn bezit. Dat zijn ze nog niet eens allemaal!

3. Duurste Monopolyspel

Het duurste Monopolyspel dat ooit is gemaakt kost 2.000.000 dollar. Het spel is zo duur, omdat het gemaakt is van goud en diamanten.

4. Mr. Monopoly

Het personage van Monopoly, Mr. Monopoly, dat kenmerkend is voor de Monopolyspellen heet officieel Rijk Suikeroompje. De inspiratie achter het personage is een mysterie, maar sommige experts geloven dat zijn uiterlijk gebaseerd is op zakenman JP Morgan.

5. Het langst durende Monopolyspel.

Het langste potje Monopoly ooit duurde 70 dagen, in totaal 1680 uur. Tijdens dit spel is er wel met wat aangepaste regels gespeeld. En dan te bedenken dat we een normaal potje Monopoly soms lang vinden duren!

Wat zijn jouw favoriete Monopoly spellen?

Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete Monopoly editie is. Ontbreekt er volgens jou nog een editie die zeker in dit lijstje moet? Dan horen wij dat ook graag en voegen wij ‘m toe in dit artikel!

Lees ook:

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo