De 17 leukste Monopoly spellen van dit moment

Monopoly spellen zijn vastgoed spellen voor snelle onderhandelaars. Het spel is een van de bestverkochte bordspellen ter wereld. Het spel is in 1935 op de markt gebracht en sinds dien zijn er ruim 200 miljoen exemplaren verkocht.

Monopoly in het kort

Wat is het doel van het spel?

Het doel van het spel is een monopolie op te bouwen, dit kunnen spelers doen door zo veel mogelijk straten op te kopen. Komt een speler op jouw straat terecht? Dan moet de speler huur betalen. Er is maar één winnaar bij Monopoly. De speler die als laatst overblijft zonder failliet te gaan, heeft het spel gewonnen.

Hoeveel Monopoly spellen zijn er?

Op de officiële Monopoly site zijn er 16 edities verkrijgbaar. Dat zijn ze lang niet allemaal, er bestaan namelijk meer dan 2000 verschillende soorten! Monopoly is inmiddels in 26 talen verkrijgbaar.

monopoly spellen
Via: pexels.com | Suzy Hazelwood, CC

Populairste Monopoly edities

Onze favoriete Monopoly spellen

Monopoly is een ontzettend goede aanvulling in jouw spelletjes kast. De Monopoly bordspellen beloven veel speelplezier met familie en vrienden en zijn een klassieker onder de spellen. Het spel heeft enorm veel varianten, waardoor er voor iedereen wat wils is. Wij laten jou zien welke leuke edities er allemaal op de markt zijn.

Populairste Monopoly spellen

Bij de verschillende edities hebben de straten andere namen en zijn de pionnen anders ontworpen. Per spel verschilt de tijdsduur en het aantal spelers. Hieronder zetten wij de populairste Monopoly edities op een rijtje.

Monopoly – Standaard editie

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Monopoly Classic is de standaard editie van Monopoly. Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 60 minuten.

Monopoly – Junior

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Monopoly Junior is voor kids. Het is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd van 5 tot en met 7 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly – Valsspelers editie

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze editie is voor echte valsspelers! Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Monopoly Deal – Kaartspel

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Monopoly is een snel te spelen kaartspel. Het is geschikt voor 2 tot 5 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly – Mijn Eerste Monopoly

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Mijn eerste Monopoly bevat leuke leermiddelen voor het gezin. Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 4 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Mega Monopoly

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Mega Monopoly is hetzelfde als het klassieke Monopoly, maar dan met nog meer straten. Het is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Monopoly Super Elektronisch Bankieren

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij deze editie betaal je met een bankpas in plaats van contantgeld. Het is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 45 minuten.

Monopoly spellen over series

Bekende series en Monopoly edities

Van Monopoly zijn edities van verschillende series uitgebracht. Misschien zit er ook wel een editie van jouw favoriete serie bij. Hieronder vind je wat edities van populaire tv-series, waaronder Monopoly Friends!

Monopoly Friends

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Friends-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 10 jaar. De speeltijd is 60 minuten.

Monopoly Big Bang Theory

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Big Bang Theory-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 8 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 180 minuten.

Monopoly Game Of Thrones

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Game Of Thrones-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 18 jaar. De speeltijd is 90 minuten.

Monopoly thema-edities

Bekende thema’s en Monopoly edities

Monopoly heeft verschillende thema-edities. Zo zijn er edities van bands en van videospelletjes. Ook voor de junioren zijn er verschillende edities op de markt. Er is zelfs een Efteling editie en Monopoly Disney Schurken!

Monopoly Efteling

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De betoverende Monopoly Efteling-editie. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 60 minuten.

Monopoly Queen

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly Queen-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Monopoly Junior: Cars 3

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Junior: Cars 3 editie is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd van 5 tot 7 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly The Beatles

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Monopoly The Beatles-editie. Deze editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 120 minuten.

Monopoly Pokémon

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze speciale Pokémon Monopoly editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 10 jaar. De speeltijd is 180 minuten.

Monopoly Junior Peppa Pig

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Junior Peppa Pig editie is geschikt voor 2 tot 4 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 5 jaar. De speeltijd is 30 minuten.

Monopoly Villains

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze Monopoly Villians editie is geschikt voor 2 tot 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 35 minuten.

Weetjes over Monopoly

Monopoly spellen, wist je dit dat…

Monopoly is al een hele lange tijd op de markt en er zijn enorm veel verschillende edities van het spel. Waarschijnlijk is dat de reden dat er heel wat opmerkelijke weetjes over het spel bekend zijn. Hieronder lees je er enkele.

1. Het oudste Monopoly spel ter wereld

Monopoly is in 1930 ontwikkeld en in 1935 op de markt gebracht door de gebroeders Parker. De voorloper van Monopoly, The Landlord’s Game, werd in 1903 bedacht door Lizzie Magie. De gebroeders Parker wilde het spel toen niet op de markt brengen.

2. Grootste Monopoly spellen verzameling

De Grootste Monopoly spellen verzameling is van een Brit. Hij heeft 1800 Monopoly spellen in zijn bezit. Dat zijn ze nog niet eens allemaal!

3. Duurste Monopolyspel

Het duurste Monopolyspel dat ooit is gemaakt kost 2.000.000 dollar. Het spel is zo duur, omdat het gemaakt is van goud en diamanten.

4. Mr. Monopoly

Het personage van Monopoly, Mr. Monopoly, dat kenmerkend is voor de Monopolyspellen heet officieel Rijk Suikeroompje. De inspiratie achter het personage is een mysterie, maar sommige experts geloven dat zijn uiterlijk gebaseerd is op zakenman JP Morgan.

5. Het langst durende Monopolyspel.

Het langste potje Monopoly ooit duurde 70 dagen, in totaal 1680 uur. Tijdens dit spel is er wel met wat aangepaste regels gespeeld. En dan te bedenken dat we een normaal potje Monopoly soms lang vinden duren!

Wat zijn jouw favoriete Monopoly spellen?

Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete Monopoly editie is. Ontbreekt er volgens jou nog een editie die zeker in dit lijstje moet? Dan horen wij dat ook graag!

Lees ook:

Plaats je reactie

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
    

   SpellenFans
   Logo