Monopoly Valsspelers Editie: wat is het verschil met de klassieke editie?

Valsspelen bij de klassieke editie van Monopoly, heb je het wel eens geprobeerd? Grote kans dat je werd betrapt én de pionnen door de kamer vlogen door alle frustraties. Goed nieuws, er is een Monopoly editie waarbij je juist mag valsspelen. Wij laten zien hoe deze Monopoly Valsspelers Editie werkt!

Leestip: Ben je benieuwd naar meer leuke Monopoly edities? Lees dan onze complete gids over Monopoly edities.

Monopoly Valsspelers Editie in het kort

Hoe speel je Monopoly Valsspelers Editie?

Het belangrijkste verschil tussen de Monopoly Valsspelers Editie en het klassieke Monopoly is dat je bij het eerste vals mag speler. Maar let op, je mag niet onbeperkt liegen en bedriegen. Je mag alleen valsspelen als de Valsspeel-, Kans-, en Algemeen Fonds kaarten je vertellen dat je vals mag spelen. Er zijn dus (helaas) nog wel regels…

Monopoly Valsspelers Editie bordspel
Via: bol.com

Spelregels Monopoly Valsspelers Editie

De spelregels van Monopoly Valsspelers editie zijn hetzelfde als je gewend bent bij de klassieke editie. Het spel wordt gespeeld in rondes, waarbij elke speler om de beurt twee dobbelstenen gooit en zijn speelfiguur over het bord verplaatst.

Als een speler op een straat komt, kan hij er voor kiezen om de straat te kopen. Is de straat al gekocht door een andere speler? Dan betaalt de speler die op de straat komt huur aan de eigenaar. Het spel is afgelopen als alle vakjes zijn verkocht en alle spelers terug zijn bij start. De speler met het meeste geld wint!

Hoe ziet het spel eruit?

Monopoly Valsspelers Editie bord

Op het bord en het Monopoly spel staan straten uit verschillende Nederlandse steden afgebeeld. De pionnen van het spel verschillen niet van het klassieke Monopoly spel en er wordt met hetzelfde geld betaald. Ook de huisjes en hotels komen overeen met die van de klassieke versie van het spel. Tot zo ver dus geen verschil, maar vanaf nu wordt het écht leuk!

Bord valsspeler
Via: bol.com

Wat is er anders aan de Monopoly Valsspelers Editie?

Wil jij juist weten waarom dit spel zo anders is dan de klassieke versie? Wij hebben alle verschillen op een rijtje gezet. En dat ga jij erg leuk vinden, valsspeler!

Valsspeelkaarten

Er is wat toegevoegd aan deze editie, deze editie heeft namelijk valsspeel kaarten. Deze kaarten worden in het midden op het bord gelegd. Iedereen kan deze zien en elke speler mag op ieder moment proberen vals te spelen op de manier hoe het op het kaartje beschreven staat. Als niemand je betrapt krijg je een beloning. Word je wel betrapt, dan word je gestraft!

Black Friday 2023Black Friday 2023

De bank

Er is geen bankier bij deze editie. In plaats van dat er een vaste bankier is, wordt de geldbak steeds doorgegeven aan de volgende speler. Deze zet je tijdens je beurt voor je neer.

Spelen valsspeler
Via: bol.com

Kans kaarten en Algemeen Fonds kaarten

De Kans en Algemeen Fonds kaarten zijn in deze editie “stiekeme” Kans- en Algemeen Fonds kaarten. Met deze kaarten kun je een andere speler benadelen of de kaarten kunnen je vooruit helpen. Dat doe je dan natuurlijk wel als een echte valsspeler.

Het speelbord

Het speelbord van deze editie is anders dan die van het klassieke Monopoly spel. Bij deze editie zijn er geen nutsbedrijven en belastingen, de stations zijn niet te koop en de prijzen van sommige vakjes verschillen met die van het klassieke Monopoly spel.

Sint 2023Sint 2023

De gevangenis

Ook bij deze Monopoly Valsspelers Editie kun je de bak in gaan. Je gaat niet alleen de bak in als je op “Naar de gevangenis” komt, maar je wordt ook naar de gevangenis gestuurd als je valsspeelt. En dat is inclusief handboei. Extra oppassen dus!

Handboei Monopoly Valsspelers Editie
Via: bol.com

Monopoly Valsspelers Editie kopen

De beste kooptips

Ben jij nu al helemaal fan van deze Monopoly Valsspelers Editie? Bekijk dan hieronder waar je deze online kunt kopen!

Monopoly Valsspelers Editie

Monopoly Valsspeler editie
 • Bordspel
 • 2 – 6 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 120 minuten
 • Nederlands
 • Uitgever: Hasbro
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs van Monopoly Valsspelers Editie

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Er zijn verschillende aanbieders van het spel. Hieronder kun je de verschillende prijzen vergelijken, zodat jij voor de beste prijs kunt gaan.

Vergelijk prijzen Monopoly Valsspeler Editie

€22,00 €33,99
26 november 2023 22:03
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9 nieuw van €22,00

Wat vind jij van de Monopoly Valsspelers Editie?

Heb jij de Monopoly Valsspelers Editie toegevoegd aan jouw spelletjes kast? Is het je gelukt om onopgemerkt vals te spelen? Laat ons weten in een reactie wat je van het spel vindt!

Lees ook:

Monopoly Valsspelers Editie: wat is het verschil met de klassieke editie?
Monopoly Valsspelers Editie: wat is het verschil met de klassieke editie?
Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

2 Opmerkingen
 1. Hoi even een vraagje

  Bij het beëindigen van monopoly vals speel spel. Moet je dan ook geld krijgen van de bank voor de hotels? Of alleen voor de straten ?
  Groetjes Mariet

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo