Deze Monopoly-editie met Disney schurken wil je hebben

Disney Villains
Aantal spelers: 2 - 6
Speeltijd: 50 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Soort spel: bordspel

Als je dacht dat alle mogelijke Monopoly-edities al bestonden heb je het goed mis. Spellenproducent Hasbro heeft namelijk een variant uitgebracht waarbij je in de rol kruipt van een van de Disney schurken. Van Scar uit The Lion King tot aan Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs!

Leestip: Ben je benieuwd naar meer leuke Monopoly edities? Lees dan onze complete gids over Monopoly spellen.

Disney Villains kopen

De beste kooptips op een rijtje

Waar je gewend bent om Monopoly eerlijk te spelen, moedigt deze variant je aan om het net iets anders aan te pakken. Bij Disney Villains zal je namelijk sluwe plannen moeten maken om zo onder andere geld van andere schurken te stelen.

‘Disney Villains’ hoort in jouw spelletjeskast

Hasbro heeft het spel zo ontworpen dat een speelronde slechts 45 minuten duurt. Hierdoor kan het bordspel op ieder moment van de dag erbij worden gepakt en is daarmee een geweldige toevoeging aan jouw spelletjeskast!

Disney Villains

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Disney Villains is een Monopoly editie met Disney schurken. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en kan gespeeld worden met 2 t/m 6 spelers. Dit spel is enkel verkrijgbaar in het Engels.

Disney Villains in het kort

Hoe speel je het Disney schurken spel?

In het spel zitten in totaal zes iconische Disney schurken waaruit je kan kiezen. Fabrikant Hasbro heeft daarbij gekozen voor karakters die iedere speler, jong of oud, direct zal herkennen.

Welke Disney schurken kan je kiezen?

Je hebt daarom de keuze uit een van de volgende slechteriken: Cruella de Vil (101 Dalmatiërs), Kapitein Haak (Peter Pan), Scar (The Lion King), de Boze Koningin (Sneeuwwitje), Malafide (Doornroosje) en Jafar (Aladdin). Voor ieder dus zeker wat wils!

Hoe ziet het spel eruit?

Een Disney variant van Monopoly

Tijdens Disney Villains koop je geen eigendommen als steden, maar investeer je in de loyaliteit van andere Disney schurken. Op die manier zal je proberen om de beste groep samen te stellen waarmee jij de winst probeert te behalen.

De nieuwe spelkaarten die zijn toegevoegd zullen er onder andere voor zorgen dat verzamelde schurken overstappen naar een andere speler of naar de gevangenis worden gestuurd. Ook is het standaard Monopoly geld vervangen door gouden en zilveren munten.

Disney schurken villains

De krachten van de verschillende schurken

Een andere unieke toevoeging aan Disney Villains zijn de krachten van de karakters die je kan kiezen. Iedere schurk heeft een specifieke kracht die je tijdens het spel kan activeren. Zo mag Jafar iedere keer dat hij op hetzelfde vakje als een andere speler komt vijf munten stelen.

De krachten hebben niet enkel invloed op het aantal munten. Zo mag Kapitein Haak een tweede keer gooien als zijn eerste worp met de dobbelstenen niet bevalt. Door de verschillende krachten wordt het spel nóg spannender!

Wat is jouw favoriete Disney spel?

Helaas is Disney Villains momenteel nog niet verkrijgbaar in het Nederlands. Fans van Disney zullen daarom nog geduldig moeten afwachten tot deze ook onze kant opkomt.

Gelukkig zijn er in de tussentijd nog voldoende opties om de vele sprookjes tot leven te laten komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Disney prinsessen editie van Party & Co of de Cars variant van Mens Erger je Niet?

Lees ook:

Luuk

Luuk

Hi, mijn naam is Luuk! Van jongs af aan ben ik al een fan van gezelschapsspellen. Op avondjes met vrienden worden er vaak spellen gespeeld, zoals Boonanza, Exploding Kittens of Codenames.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo