Wat is de duurste straat bij Monopoly? Dit is het antwoord!

Wat is de duurste straat bij Monopoly spel

Monopoly is wereldwijd een van de best verkochte bordspellen. Iedereen heeft een eigen tactiek. De een gaat voor goedkope straten om zo snel mogelijk (en goedkopere huizen) te kopen. Een ander gaat juist voor het grote geld… maar wat is de duurste straat bij Monopoly?

Welk Monopoly spel heb jij?

Het antwoord van die vraag hangt ervan af welk Monopoly spel jij hebt. Ieder soort spel heeft namelijk andere straten. Zo is het antwoord bij de Nederlandse en de Belgische variant uiteraard al verschillend. Ieder bord heeft namelijk kenmerkende straten voor dat specifieke land.

Speciale Monopoly edities

Maar ook edities van specifieke steden, zoals Monopoly Rotterdam of Monopoly Amsterdam, hebben weer een ander antwoord. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele thema edities, zoals Disney Villains, Monopoly Friends en Monopoly Efteling. Zo zijn er nog vele exemplaren!

Leestip: Ben je benieuwd naar meer leuke Monopoly edities? Lees dan onze complete gids over Monopoly spellen.
duurste straat bij monopoly
Via: pixabay.com | Michal_Beitz, CC

Duurste straat Monopoly Nederland

De duurste straat bij Monopoly (Nederlandse editie) is de Kalverstraat. Deze straat vormt samen met de Leidestraat een setje. De Kalverstraat is de duurste van het stel en kost 400 Monopolygeld. De Leidsestraat is net iets goedkoper met een bedrag van 350 Monopolygeld. Beide straten vind je in het echte leven in Amsterdam.

1. Kalverstraat (Amsterdam)

De Kalverstraat kan je vinden in Amsterdam. Het is een straat van ongeveer 1 kilometer met in totaal 15 zijstraatjes. Je vindt er 150 winkels en is enkel toegankelijk voor voetgangers. Daarnaast kom je verschillende monumenten tegen, zoals het Amsterdam Museum, De Papegaai en de Weeshuispoort.

Kalverstraat Amsterdam wat is de duurste straat bij monopoly
Via: Wikimedia Commons | Deror Avi, CC

2. Leidsestraat (Amsterdam)

Een andere drukke winkelstraat in Amsterdam is de Leidsestraat. De straat is flink wat jaren oud, want het is namelijk ontstaan uit een stadsuitbreiding van 1658. Inmiddels is de straat alleen toegankelijk voor voetgangers en normale trams. Wil je een prachtig uitzicht over de binnenstad van Amsterdam? Breng dan een bezoekje aan de Rietveld-koepel in deze straat!

duurste straat monopoly Leidsestraat Amsterdam
Via: Wikimedia Commons | Elekes Andor, CC

Black Friday 2023Black Friday 2023

Duurste straat bij Monopoly België

Heb jij de Belgische editie van Monopoly? Dan hebben wij het antwoord op de vraag: “Wat is de duurste straat bij Monopoly?” De Nieuwstraat in Brussel is bij deze editie de duurste straat met een prijs van 400 Monopolygeld. De Meir in Antwerpen is de een na duurste straat bij Monopoly. Deze straat kost 350 Monopolygeld. Heb je deze twee straten in bezit? Dan kan jij dure huizen bouwen!

1. Nieuwstraat (Brussel)

De 600 meter lange Nieuwstraat kan je bezoeken in Brussel. Het aantal dure kledingzaken die hier gevestigd zijn valt mee. Deze vind je namelijk eerder rond de Louizalaan. In de Nieuwstraat kom je winkels tegen zoals de HEMA en de WE.

De prijs per vierkante meter winkelruimte is een van de hoogste van heel België. Het vreemde? Hoewel dit de duurste straat bij Monopoly is, heeft de Meir in Antwerpen de allerhoogste prijzen. En dat terwijl die straat op plek twee staat bij Monopoly!

duurste straat bij monopoly Nieuwstraat Brussel
Via: flickr.com | Michel Huhardeaux, CC

2. Meir (Antwerpen)

Een absolute trekpleister in Antwerpen is de Meir. Het is een van de belangrijkste winkelstraten in de stad. Een gedeelte van deze straat was vroeger stilstaand water. Het was daarmee een meer. Snap je nu de naam “Meir”? Sinds de 14de eeuw is het meer drooggelegd. En daar hebben vele Belgen en toeristen nog altijd veel plezier van!

wat is de duurste straat in monopoly Meir Antwerpen
Via: flickr.com | VISITFLANDERS, CC

Wat is de duurste straat in Monopoly?

Heb jij een andere editie en ben je benieuwd naar de duurste straat bij Monopoly? Laat het ons hieronder weten in een reactie en wij gaan op zoek naar het antwoord. Of het een goede tactiek is om deze duurste straten te kopen, houden we even in het midden. Maar eenmaal in bezit, kan het je veel geld opleveren!

Lees ook:

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo