Monopoly Rotterdam: dit spel is een musthave voor iedere Rotterdam

Monopoly Rotterdam is een bordspel over deze prachtige stad in Nederland! Het spel is gebaseerd op de stad Rotterdam, en bevat straten uit de Europese havenstad. Heel Rotterdam komt aan bod en het is een feest van herkenning. Spelers kunnen straten kopen en daar hun appartementen op plaatsen.

Leestip: Ben je benieuwd naar meer leuke Monopoly edities? Lees dan onze complete gids over Monopoly spellen.

Monopoly Rotterdam in het kort

Hoe speel je Monopoly Rotterdam?

Het belangrijkste verschil tussen Monopoly Rotterdam en het klassieke Monopoly is dat het eerste volledig gebaseerd is op de wereldstad Rotterdam. Dit houdt in dat spelers straten in de stad Rotterdam kunnen kopen, zoals de Parklaan en de Coolsingel.

Bovendien heeft Monopoly Rotterdam een ander geldsysteem, waarmee de spelers de straten kopen. Je speelt het spel namelijk met een betaalautomaat en bankpasjes.

Monopoly Rotterdam
Via: pexels.com | louis Zand, CC

Spelregels Monopoly Rotterdam

De spelregels van Monopoly Rotterdam zijn hetzelfde als je gewend bent bij de klassieke editie. Het spel wordt gespeeld in rondes, waarbij elke speler om de beurt twee dobbelstenen gooit en zijn speelfiguur over het bord verplaatst.

Als een speler op een straat komt kan hij er voor kiezen om de straat te kopen. Is de straat al gekocht door een andere speler dan betaalt de speler die op de attractie komt huur aan de eigenaar. De speler die al zijn tegenstander failliet laat gaan, is de winnaar van het spel.

Hoe ziet het spel eruit?

Monopoly Rotterdam bord

Op het bord van het Rotterdam Monopolyspel staan straten in de stad Rotterdam afgebeeld. Het bord is versierd met afbeeldingen van bekende plekken en gebouwen in de stad. Ook is de skyline van Rotterdam te zien op het bord.

De pionnen van het spel verschillen niet van het klassieke Monopoly spel. Ook zijn er veel vakjes op het bord zoals bij de klassieke versie van het spel.

Rotterdam Monopoly
Via: bol.com

Monopoly Rotterdam Straten

In totaal zijn er 22 straten in 8 verschillende wijken en elke wijk heeft weer zijn eigen kleur. Op je eigen bezittingen kun je appartementen bouwen. Heb je vier appartementen op een vakje, dan kun je een hotel kopen.

De eerste kleur die je tegenkomt op het bord is bruin met de straten Groene Hilledijk en Zuidplein. Dit zijn de goedkoopste attracties die je kunt kopen in het spel. De duurste straten komen voor in de donker blauwe categorie met de straten Witte de With en Parklaan. Hieronder lees je een overzicht van welke kleur iedere attractie in het spel heeft.

 • Bruin: Groene Hilledijk en Zuidplein
 • Lichtblauw: Maashavenkade, Entrepothaven en Kop van Zuid
 • Paars: Van Nelleweg, Gerdesiaweg en Overschieseweg
 • Oranje: Westerkade, Delfshaven en Heemraadssingel
 • Rood: De Meent, Blaakse Bos en Oude haven
 • Geel: Centraal Station, Weena en Coolsingel
 • Groen: Bergselaan, Kralingse Plaslaan en Straatweg
 • Donkerblauw: Witte de With en Parklaan

Naast de straten die zijn vervangen voor attracties zijn er nog wat andere aanpassingen aan de editie gedaan. Zo zijn de providers de vervangers van de nutsbedrijven ‘Waterleiding’ en ‘Elektriciteitsbedrijven’.

De stations zijn in deze editie ´vervoerspunten´. De Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn hetzelfde als bij het klassieke Monopoly spel. Net zoals Start, Vrij Parkeren, Naar de gevangenis en Slechts op bezoek.

Monopoly Rotterdam kopen

De beste kooptips

Ben jij nu al fan van deze Monopoly Rotterdam? Bekijk dan hieronder waar je deze online kunt kopen!

Monopoly Rotterdam

Monopoly Rotterdam
 • Bordspel
 • 2 – 6 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 60 minuten
 • Nederlands
 • Uitgever: Monopoly
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs van Monopoly Rotterdam

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Er zijn verschillende aanbieders van het spel. Hieronder kun je de verschillende prijzen vergelijken!

Vergelijk prijzen Monopoly Rotterdam

Andere Rotterdam spellen

Meer tips voor Rotterdam fans

Ben je op zoek naar een ander spel en ben je enthousiast geworden van het Rotterdam-thema? Dan is de volgende optie misschien ook wat voor je. In dit spel spelen Rotterdammers in hun eigen taal, want dialectwoorden leveren altijd dubbele punten op!

Het Rotterdams Woordenspel

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en je kunt het spelen met 2 tot en met 4 spelers.

Wat is jouw favoriete plek in Rotterdam?

Heb jij Monopoly Rotterdam of een ander Rotterdam spel toegevoegd aan jouw spelletjes kast? En komt jouw favoriete plek in Rotterdam voor in het spel? Laat ons weten in een reactie wat je van het spel vindt!

Lees ook:

Kris Bogers

Kris Bogers

Hey, mijn naam Kris! In mijn vrije tijd speel ik graag spelletjes met vrienden en familie. Mijn lievelings spellen zijn Keezen, Rummikub en 30 Seconds.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo