Pokémon Monopoly: Gotta Catch ‘Em All bij dit bordspel

Pokémon Monopoly (Kanto) is een bordspel dat in 2018 werd uitgebracht. Het spel – dat gebaseerd is op de gelijknamige serie – kan niet ontbreken in de spelletjeskast van een echte Pokémon fan. Als speler reis je langs de verschillende gyms en vang je zoveel mogelijk Pokémon in plaats van het kopen van straten. Gotta Catch ‘em all!

Leestip: Ben je benieuwd naar meer leuke Monopoly edities? Lees dan onze complete gids over Monopoly edities.

Pokémon Monopoly in het kort

Hoe speel je Pokémon Monopoly?

Het belangrijkste verschil tussen Pokémon Monopoly en het klassieke Monopoly is dat het eerste volledig gebaseerd is op Pokémon. Dit houdt in dat spelers in plaats van straten verzamelen, zoveel mogelijk Pokémon moeten vangen.

Bovendien heeft Pokémon Monopoly een ander geldsysteem, waarmee de spelers betalen. Je speelt het spel namelijk met Pokémon speelgeld. Wat anders is aan het geld is dat Pikachu erop afgebeeld staat met daaronder het Pokémon logo.

Spelregels Pokémon Monopoly

De spelregels van Pokémon Monopoly zijn hetzelfde als je gewend bent bij de klassieke editie. Het spel wordt gespeeld in rondes, waarbij elke speler om de beurt twee dobbelstenen gooit en zijn speelfiguur over het bord verplaatst.

Als een speler op een Pokémon komt kan hij er voor kiezen om de Pokémon van het strijdveld te kopen. Is de Pokémon al gekocht door een andere speler dan betaalt de speler die op de Pokémon komt huur aan de eigenaar. De speler die al zijn tegenstander failliet laat gaan is de winnaar van het spel.

Pokémon pionnen
Via: flickr.com | Daniel Lee, CC

Hoe ziet het spel eruit?

Pokémon Monopoly bord

Op het bord en de pionnen van het Pokémon Monopolyspel staan Pokémon en gyms uit de Pokémon serie afgebeeld. Het bord is versierd met een afbeelding van de Pokémon wereld, bij deze versie van het spel koop je dus Pokémon in plaats van straten.

De pionnen van het spel verschillen van het klassieke Monopoly spel. Zo zijn er 6 Pokémon pionnen:

 • Pikachu
 • Bulbasaur
 • Charmander
 • Squirtle
 • Eevee
 • Jigglypuff

Ook de huisjes en hotels verschillen met die van de klassieke versie van het spel. Huisjes zijn in het spel Pokémon Centers en hotels zijn vervangen door Poké Marts.

In het klassieke Monopoly spel heb je Kanskaarten en Algemeen Fonds kaarten. In de Pokémon Monopoly editie zijn deze kaarten vervangen door Professor Oak kaarten en Trainer Battle kaarten.

Pokemon monopoly bord
Via: bol.com

Black Friday 2023Black Friday 2023

Strijdvelden en Pokémon

In plaats van straten koop je bij deze Monopoly variant Pokémon. In totaal zijn er 22 Pokémon te vangen op 8 verschillende strijdvelden. Ieder strijdveld heeft weer zijn eigen kleur. Op de gevangen Pokémon kunnen Pokémon Centers en Poké Marts gezet worden.

De eerste kleur die je tegenkomt op het bord is bruin. Je komt hier Geodude en Onix tegen. Dit zijn de goedkoopste Pokémon die je kunt vangen in het spel. De duurste Pokémon komen voor in het donker blauwe strijdveld. Daar vind je Nidoking en Nidoqueen.

Pokémon Monopoly kopen

De beste kooptips

Ben jij nu al fan van deze Pokémon Monopoly (Kanto)? Bekijk dan hieronder waar je deze online kunt kopen!

Monopoly Pokémon Kanto Edition

Pokémon monopoly
 • Bordspel
 • 2 – 6 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 120 minuten
 • Engels
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs van Pokémon Monopoly

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Er zijn verschillende aanbieders van het spel. Hieronder kun je de verschillende prijzen vergelijken!

Vergelijk prijzen Pokémon Monopoly

€37,95
25 november 2023 20:32
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
3 nieuw van €37,95

Andere Pokémon spellen

Meer tips voor Pokémon fans

Ben je op zoek naar een ander spel en ben je enthousiast geworden van het Pokémon-thema? Dan is de volgende optie misschien ook wat voor je. Zo is er een Ravensburger Pokémon Doolhof waarbij de personages Pokémon zijn en de verschillende Pokémon moet zoeken in het doolhof!

Pokémon Doolhof

pokemon doolhof
 • Bordspel
 • 2 – 4 spelers
 • Vanaf 7 jaar
 • Speeltijd: 20 – 30 minuten
Vergelijk prijzen

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

€26,90
25 november 2023 20:32
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9 nieuw van €26,90

Wat is jouw favoriete Pokémon?

Heb jij Pokémon Monopoly of een van de andere Pokémon spellen toegevoegd aan jouw spelletjes kast? En komt jouw favoriete Pokémon voor in het spel? Laat ons weten in een reactie wat je van het spel vindt!

Lees ook:

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo