Het leukste (en gratis) Sinterklaas dobbelspel met cadeautjes

De een kiest voor het maken van surprises met een gedicht en een ander gaat voor een dobbelspel met verschillende cadeautjes. Wij zijn fan van deze tweede optie en hebben daarom een dobbelspel Sinterklaas editie ontworpen. Hieronder lees je alle spelregels en de optie om het dobbelspel Sinterklaas gratis te downloaden!

Wat is het Sinterklaas dobbelspel?

Dobbelspel Sinterklaas in het kort

Het dobbelspel Sinterklaas editie is een spel waarbij je bij ieder cijfer een andere opdracht moet uitvoeren. Het spel wordt gespeeld in twee rondes. Het doel van het spel is dat iedereen met leuke cadeautjes naar huis gaat! Iedereen kan elk cadeautje krijgen en je zou dus zomaar eens naar huis kunnen gaan met het cadeautje dat je zelf hebt gekocht…

Voorbereiding van dobbelspel Sinterklaas

Voordat je het dobbelspel gaat spelen moeten de belangrijkste benodigdheden voor het spel geregeld worden: de cadeautjes. Spreek vooraf met de medespelers een budget voor de cadeautjes af. Vaak is dit tussen de € 10 en € 20.

Ook zou je categorieën kunnen voor de cadeautjes kunnen afspreken. Mogelijke categorieën kunnen zijn:

 • Humor
 • Handig
 • Lekker
 • Wonen
 • Verzorging
 • Kantoor
 • Ontspanning
 • Lezen

Dobbelspel Sinterklaas spelregels

Alle regels van het Sinterklaas dobbelspel

De spelregels van het Sinterklaas dobbelspel zijn niet moeilijk. Het doel van het spel is om cadeautjes te verdelen onder de spelers. Hieronder lees je hoe het spel in zijn werk gaat en wat je ervoor nodig hebt.

Benodigdheden dobbelspel Sinterklaas

Om het spel te spelen heb je een aantal elementen nodig. Je hebt een dobbelsteen, cadeautjes en een timer nodig. Alvast een kleine tip: zijn jullie de dobbelsteen vergeten of verloren, dan kun je ook altijd met een dobbelsteen dobbelen op je telefoon!

 • Een dobbelsteen, het liefst een grote dobbelsteen.
 • De cadeautjes, spreek van tevoren af hoeveel cadeautjes iedereen meeneemt.
 • Een timer, bijvoorbeeld op je telefoon of een kookwekkertje.

Gratis Sinterklaas dobbelspel

We hebben een SpellenFans Sinterklaas dobbelspel ontwikkeld. Deze kun je hieronder gratis downloaden. Vervolgens kun je de pagina’s printen. Dit is niet noodzakelijk, maar wel handig om aan alle spelers uit te delen!

Dobbelspel Sinterklaas

Dobbelspel Sinterklaas spelregels

Het spel wordt gespeeld in twee rondes. In de eerste ronde worden alle cadeautjes verdeeld onder de deelnemers. In de tweede ronde wordt er bepaald wie met welk cadeautje naar huis gaat.

Ronde 1

In de eerste ronde mag de jongste speler beginnen en dobbelt dus als eerste. Daarna spelen jullie met de klok mee. Het aantal ogen op de dobbelsteen vertelt je welke opdracht je moet uitvoeren. De opdrachten kun je hieronder zien. Let er dus op dat je in de eerste ronde de opdrachten van ronde 1 uitvoert.

Gratis Sinterklaas Dobbelspel

Ronde 2

Voor ronde 2 voer je uiteraard de opdrachten uit die bij ronde 2 horen. Voor deze ronde stel je een timer in. Hoe lang jullie deze ronde spelen bepalen jullie zelf. Gaat het alarm af, dan zijn de cadeautjes die jij op dat moment in je bezit hebt voor jou!

Dobbelspel Sinterklaas

Hoelang duurt het Sinterklaas dobbelspel?

Hoelang de eerste ronde duurt, heeft te maken met hoeveel spelers meedoen met het spel. De eerste ronde kan 10 minuten duren, maar zeker ook een half uur. Voor de tweede ronde kun je zelf beslissen hoe lang je de ronde speelt.

Iemand heeft meer cadeautjes, wat nu?

Zijn de cadeautjes niet helemaal eerlijk verdeeld? Heeft de ene spelers meer cadeautjes in zijn bezit dan de andere speler? Dan doneren de spelers met meer cadeautjes aan de spelers met minder cadeautjes, tot dat iedereen evenveel cadeautjes in zijn bezit heeft. Ruilen mag ook altijd!

Extra speeltips voor het dobbelspel

Natuurlijk kun je de spelregels aanpassen aan de hand van de groep met wie je het speelt. Speel je het dobbelspel bijvoorbeeld met vrienden en wil je er een drankspel van maken? Dan kan je de opdracht bij het getal 6 vervangen door het nemen van een bepaald aantal slokken drinken.

Ben je juist met een gezelschap die wat meer tijd in het dobbelspel wilt steken? Dan is het leuk om op ieder cadeau een brief te plakken met een gedichtje van enkele regels. Dit gedicht geeft een hint wat er in het cadeau zit. In ronde 1 kan je dan de opdracht bij getal 6 vervangen door: lees het gedicht van een cadeau voor dat jij in bezit hebt.

Sinterklaas dobbelspel cadeaus

Onze tips voor leuke cadeautjes

Ben je nog op zoek naar cadeautjes voor het dobbelspel? We hebben wat leuke kooptips voor je op een rijtje gezet! Deze toffe spellen zijn allemaal onder de 20 euro!

Party & Co Initials

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit gezelschapsspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en je kunt het spelen met 2-8 spelers. De speeltijd is ongeveer 30 minuten.

1000 Bommen & Granaten!

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit dobbelspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en je kunt het spel spelen met 2-5 spelers. De speeltijd is ongeveer 30 minuten.

Rummikub

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit gezelschapsspel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en je kunt het spelen met 2-4 spelers. De speeltijd is ongeveer 30 minuten.

Jenga Classic

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit actiespel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en om het spel te spelen heb je minstens 1 speler nodig. De speeltijd is ongeveer 30 minuten.

Perudo

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit dobbelspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en je kunt het spelen met 2-6 spelers. De speeltijd is ongeveer 30 minuten.

Party & Co Sketch

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en je kunt het spelen met 2-4 spelers. De speeltijd is ongeveer 30 minuten.

Pim Pam Pet Family

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit vraag- en antwoordspel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en je kunt het spelen met 2-8 spelers. De speeltijd is ongeveer 15 minuten.

Taco Cat Goat Cheese Pizza

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit kaartspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en je kunt het spelen met 2 tot 8 spelers. De speeltijd is ongeveer 15 minuten.

Triominos

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en je kunt het spelen met 2-4 spelers. De speeltijd is ongeveer 40 minuten.

The Decades

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Dit gezelschapsspel is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar en je kunt het spelen met 2-8 spelers. De speeltijd is ongeveer 45 minuten.

Wat vind jij van het Sinterklaas dobbelspel?

Heb jij het Sinterklaas dobbelspel gespeeld met je vrienden of familie? En wat vond je er van? We zijn heel benieuwd welk cadeautje jij hebt gewonnen. Laat het ons vooral weten in een reactie!

Lees ook:

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo