Dodelijke Dilemma’s: een hilarisch partyspel met zwarte humor

Dodelijke Dilemma's spelletje
Aantal spelers: 3 - 13 spelers
Speeltijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Soort spel: partyspel

Leg jij regelmatig dilemma’s voor aan jouw vrienden of familie waarbij het niet altijd binnen de lijntjes blijft? Dan is Dodelijke Dilemma’s zeker wat voor jou! Het partyspel bevat vele lastige keuzes waarbij het lot in de handen van één speler wordt gelegd.

Dodelijke Dilemma’s in het kort

Wat is het doel van het spel?

Bij Dodelijke Dilemma’s draait het allemaal om morele vraagstukken. Eén speler wordt verkozen tot de conducteur en zal tijdens het spel moeten kiezen in welke richting de op hol geslagen tram wordt gestuurd.

De overige spelers zullen met behulp van hun kaarten en onderbouwingen de conducteur proberen te overtuigen om de tram de juiste kant op de laten gaan. Je wilt namelijk niet hebben dat de moordzuchtige tram jouw kant van het treinspoor wordt opgestuurd.

Er vindt dan namelijk een terdoodveroordeling plaats, waarbij jij en teamgenoten geen punten krijgen. Het team met de meeste punten aan het eind van het spel mag zich benoemen tot winnaar!

Dodelijke Dilemma’s kopen

De beste kooptips op een rijtje

Dodelijke Dilemma’s

Een partyspel met zwarte humor!
Dodelijke Dilemma's spelletje
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs Dodelijke Dilemma’s

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Dodelijke Dilemma’s is een partyspel dat gespeeld kan worden met 3 tot en met 13 spelers. Hierdoor is het spel ideaal voor zowel kleine als grote groepen, waarbij de spelers geen tere zieltjes hebben!

Tijdens het spel wordt er één conducteur gekozen die het lot in handen heeft. De overige spelers zullen in teams de verschillende kaarten aan hun kant van het spoor leggen. Schuldige en onschuldige spoordelen zullen gegarandeerd voor een lastig dilemma zorgen.

Aan de conducteur is het vervolgens de taak om de op hol geslagen tram een richting op het treinspoor te sturen. Spaart hij het spoor waar alle verpleegsters op aarde op staan, maar ook een moordlustige mimespeler?

Dan zal de tram de richting opgestuurd worden waar zijn of haar eigen vader staat en pedofiel die een speeltuin nadert. Een dodelijk dilemma is het zeker…

Kenmerken

  • Partyspel
  • 3 – 13 spelers
  • Leeftijd: vanaf 18 jaar
  • Speeltijd: 15 minuten
  • Nederlands
  • 999 Games

Vergelijk prijzen Dodelijke Dilemma’s

Spelregels Dodelijke Dilemma’s

Hoe speel je het partyspel?

Het spel kan gespeeld worden met 3 tot en met 13 spelers, waardoor het een perfect partyspel is voor de meeste groepen. Na het kiezen van de conducteur worden de overige spelers in twee teams verdeeld.

De speelkaarten worden geschud en verdeeld, waarna beide teams vervolgens hun spoordelen aan het spoor leggen. Zij proberen ieder de conducteur te overtuigen om hun leven te sparen en de tram de andere kant op de sturen.

Inhoud van Dodelijke Dilemma’s

  • 500 speelkaarten
  • Spelregels

Het opleggen van spoordelen

De teams zullen bij hun eigen spoor goedaardige karakters neerleggen die je nauwelijks kunt weerstaan. Denk bijvoorbeeld aan een eenzame kat die net is geadopteerd. Aan de andere kant van het spoor probeert hetzelfde team het dilemma voor de conducteur lastiger te maken door duivelse schepsels als Robot Hitler aan te leggen.

Beslissing van de conducteur

Na het neerleggen van de spoordelen is het aan de conducteur om een beslissing te maken. Deze rechter luistert naar de overtuigingen van beide teams en hakt vervolgens zelf de knoop door op die ene vraag: welk spoor kies je?

Het ene team zal daarbij levend eruit komen en de ronde winnen, terwijl het andere team wordt overreden door de op de hol geslagen tram. Pijnlijk!

Voorbeeld van een Dodelijk Dilemma

Hieronder zie je een voorbeeld van een dodelijk dilemma. De conducteur bepaalt nu welke kant de moordlustige tram wordt opgestuurd. De keuze is tussen het bovenste spoor waar een crew te zien is die een live-aflevering van een populair kinderprogramma filmt en een werkende tijdmachine die op het spoor is stilgezet.

Echter staat er op dit spoor ook een pedofiel die een speeltuin nadert. Op tweede spoor staan alle verplegers op aarde en jouw vader, gevolgd door een moordlustige mimespeler.

Plotwendingen op het spoor

Om de dilemma’s nog lastiger te maken kunnen kaarten met plotwendingen worden opgelegd. Zo bevat het bovenste spoor een plotwending waarbij de pedofiel die een speeltuin nadert zal herrijzen uit de dood wanneer hij wordt overreden door de tram.

Hij komt daarbij terug als zombie en zal proberen om de conducteur van de tram op te eten. Keuzestress zal je daarmee zeker hebben als conducteur!

Wat vind jij van Dodelijke Dilemma’s?

Heb jij Dodelijke Dilemma’s al in huis gehaald? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Lees ook:

Veelgestelde vragen over Dodelijke Dilemma’s

Met hoeveel spelers kan Dodelijke Dilemma’s gespeeld worden?

Dodelijke Dilemma’s kan gespeeld worden met 3 tot en met 13 spelers.

Vanaf welke leeftijd kan Dodelijke Dilemma’s gespeeld worden?

Vanwege het veelvuldig gebruik van zwarte humor wordt het spel aangeraden vanaf 18 jaar en ouder.

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo