20 Second Showdown: een partyspel met hilarische uitdagingen

Twee teams, 400 uitdagingen en geen tijd te verliezen. Ben jij fan van partyspellen als Stay Cool of 30 Seconds? Dan is 20 Second Showdown zeker een spel dat perfect past in jouw spelletjeskast.

In 2021 ontving het spel de titel ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar‘ in de categorie 18 plus. Tijd om jouw vrienden, familie of collega’s te verzamelen, want het is tijd om te lachen!

20 Second Showdown kopen

20 Second Showdown in het kort & kooptips

Review 20 Second Showdown

Dit is wat spellenFans er van vindt

Luuk - SpellenFans
8.4
Review van Luuk
20 Second Showdown
Geschikt voor 5 t/m 20 spelers
Speeltijd van 30 minuten
Geschikt vanaf 10 jaar

20 Second Showdown is een partyspel dat perfect past in het rijtje van 30 Seconds en Stay Cool. Druk van de zandloper ga je zeker voelen, want deze maakt nu zelfs geluid!

Luuk van SpellenFans.nl

Mijn review over 20 Second Showdown

Ben je vaak met grote groepen én houd je van partyspellen als 30 Seconds en Stay Cool? Dan is 20 Second Showdown een absolute aanrader. De verschillende uitdagingen zorgen voor een heerlijke strijd tussen twee teams.

Het tikkende geluid van de zandloper zorgt ervoor dat er nog meer druk ontstaat bij het voltooien van een uitdaging. Een ‘error’ in jouw hoofd is dan ook zeker niet gek bij dit spel, maar het kan je vervolgens wel het verlies van een ronde opleveren. Je zal dus scherp moeten blijven en je niet af moeten laten leiden van de zandloper.

20 Second Showdown partyspel
Via: SpellenFans.nl

20 Second Showdown is een erg actief spel. Houd er dus rekening mee dat je niet stilzit aan een tafel. Zodra jij een uitdaging krijgt, kan het namelijk zijn dat je opeens van je stoel moet springen om een bepaald dier uit te beelden.

Dit zorgt direct voor veel gelach. De ene persoon is namelijk nét iets beter in uitbeelden dan de andere speler. Gelukkig heeft ieder zijn kwaliteiten, maar moet je wel geluk hebben dat jij een bijpassende uitdaging krijgt. En dat weet je natuurlijk nooit!

Unboxing 20 Second Showdown

Hoe ziet het spel eruit?

Het partyspel 20 Second Showdown wordt gespeeld in twee teams. Ieder team probeert zo snel mogelijk opdrachten te vervullen, zodat het andere team geen zand meer heeft. Het eerste team dat drie ronden wint, is de winnaar van het spel!

20 Second Showdown kopen
Via: SpellenFans.nl

Voor wie is het spel geschikt?

20 Second Showdown is geschikt voor 5 tot en met 20 spelers. Het is daarmee dus een spel voor grotere groepen. Hoe meer, hoe gezelliger! De gemiddelde speeltijd is 30 minuten en zorgt bijvoorbeeld op een vrijdagavond voor veel plezier.

Het spel is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar. Daarnaast ook niet geheel onbelangrijk: je moet niet snel verlegen worden, want tijdens dit spel ga je roepen, uitbeelden en zeker niet stilzitten!

Spelregels 20 Second Showdown

Hoe speel je 20 Second Showdown?

Vooraf aan het spel kies je één scheidsrechter. Deze speler krijgt de taak om de uitdagingen voor te lezen, de timer om te draaien en het leiden van dit spel. De resterende spelers verdelen zich in twee teams en nemen tegenover elkaar plaats.

De scheidsrechter pakt de grote zandloper en zorgt ervoor dat in beide helften evenveel zand zit. Dit is 20 seconden per helft. Dit verklaart direct de naam van het spel (20 Second Showdown).

Leg vervolgens de zandloper op zijn kant, zodat beide kleuren (geel en blauw) op de tafel liggen. De timer wordt nu rondgedraaid. Naar ieder team wijst nu één kleur. Dit is vanaf nu de kleur van ieder team.

20 Second Showdown zandloper
Via: SpellenFans.nl

Wat zijn de helpkaarten?

Ieder team ontvangt voor de start van het spel één helpkaart. Als een speler het niet lukt om een uitdaging te voltooien, mag de helpkaart worden omgedraaid. Een andere speler springt nu bij en helpt de uitdaging alsnog te voltooien. Per ronde mag ieder team maar één keer de helpkaart inzetten.

20 Second Showdown helpkaart
Via: SpellenFans.nl

Hoe speel je een ronde van 20 Second Showdown?

Zojuist is bepaald welke kleur ieder team is. Blauw mag altijd beginnen en daarna mag geel een poging wagen om de uitdagingen te voltooien. De scheidsrechter start de ronde door de timer rechtop te zetten.

Black Friday 2023Black Friday 2023

Hierbij is het belangrijk dat de kleur van het team dat aan de beurt is naar boven wijst. In dit geval moet de zandloper dus met de blauwe kleur naar boven staan. De scheidsrechter leest vervolgens de eerste uitdagingskaart voor.

20 Second Showdown uitdagingen
Via: SpellenFans.nl

Uitdagingen uitvoeren

De startspeler van het blauwe team probeert nu deze uitdaging te voltooien. Erg belangrijk: teamgenoten mogen niet helpen, tenzij anders wordt aangegeven op de kaart. Als het een speler niet lukt om de uitdaging te voltooien, heb je altijd nog de helpkaart.

Heeft het blauwe team de opdracht voltooid? Dan wordt de zandloper omgedraaid en wordt er een uitdaging voorgelezen aan het gele team. Ook deze startspeler probeert nu de uitdaging te voltooien.

TIPLees je een uitdaging voor en weet je vooraf al dat deze te moeilijk is voor het team? Pak dan een nieuwe kaart en lees direct een nieuwe uitdaging voor. De scheidsrechter bepaalt hoe streng hij is bij het goedkeuren van een uitdaging. Pas het niveau aan op alle spelers, zodat het voor iedereen leuk blijft.

Einde van een ronde

Er wordt op die manier steeds één uitdaging uitgevoerd door één speler van een team. Spreek vooraf aan het spel af wat de volgorde is van de spelers die de uitdaging uitvoeren, zodat je voor die keuze geen tijd verliest.

Sint 2023Sint 2023

Een ronde stopt als een team geen zand meer over heeft. Het andere team heeft nu 1 punt verdiend. Het bijzondere aan de zandloper is het luidruchtige geluid dat eruit komt. Dit zorgt voor nog meer paniek bij beide teams. Heb je geen tijd meer? Dan zal dit direct hoorbaar zijn, omdat je geen geluid meer hoort…

20 Second Showdown kopen spelregels
Via: SpellenFans.nl

Winnaar van 20 Second Showdown

Als een ronde voorbij is, zorgt de scheidsrechter er weer voor dat er in beide helften van de zandloper evenveel zand zit. Het verliezende team van de vorige ronde mag beginnen en de zandloper wordt met de juiste kleur omgedraaid. Er worden weer nieuwe uitdagingen voorgelezen tot de tijd om is. Het team dat als eerste 3 ronden heeft gewonnen, is de grote winnaar!

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht

Met hoeveel spelers kan 20 Second Showdown gespeeld worden?

20 Second Showdown kan gespeeld worden met 5 tot en met 20 spelers.

Vanaf welke leeftijd is 20 Second Showdown geschikt?

Het spel wordt aangeraden voor een leeftijd vanaf 10 jaar

Hoelang duurt een spelletje 20 Second Showdown?

Een spelletje 20 Second Showdown duurt gemiddeld 30 minuten.

Stel een vraag of geef je beoordeling!

Zijn de spelregels je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je juist anderen laat weten wat je van het spel vindt? Laat het weten in een reactie!

20 Second Showdown
21,99
Bekijk nu
bol.com bol.com
-8% 20 Second Showdown
22,99 24,99
Bekijk nu
amazon.nl Amazon.nl
20 Second Showdown
24,99
niet op voorraad
Bekijk nu
999games.nl 999Games.nl
REVIEW Dit spel is door SpellenFans.nl ontvangen ter review en is beschikbaar gesteld door 999 Games.
Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo