Speelgoed van het Jaar 2021: alle jurywinnaars en de publieksprijs

Speelgoed van het Jaar 2021 winnaars

Al tientallen jaren wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Bij de verkiezingen van Speelgoed van het Jaar 2020 zagen wij al veel terechte winnaars voorbij komen, zoals De Crew, Stay Cool en LAMA. Inmiddels een nieuw jaar, en dus ook nieuwe winnaars.

De jury heeft zijn stem laten klinken, waaruit 3 jurywinnaars per categorie bekend zijn gemaakt. Het publiek kon daarna 1 artikel per categorie kiezen die ervan doorging met de Gouden Publieksprijs. En die winnaar zijn nu bekend!

Speelgoed van het Jaar 2021

De vakjury van de verkiezingen hebben de winnaars bepaald voor 12 verschillende categorieën. Per categorie zijn in totaal drie gezelschapsspellen of speelgoed gerelateerde producten als winnaar uit de bus gekomen. Hieronder lees je alle winnaars!

Speelgoed van het Jaar voor 0 t/m 3 jaar

Baby’s ontdekken de wereld en speelgoed kan daar zeker bij helpen. De winnaar van de Gouden Publieksprijs is SmartMax My First Acrobats. De overige jurywinnaars zijn Speel Stopdans met Dansende Bing of Peppa’s Wereld van hout.

Speelgoed van het Jaar voor 4 & 5 jaar

Play-Doh Prachtige Taarten Oven heeft de Gouden Publieksprijs van Speelgoed van het Jaar 2021 gewonnen in deze categorie. De overige winnaars zijn Crayola Washimals Huisdieren of Flextreme Discovery Raceset.

Speelgoed van het Jaar voor 6 & 7 jaar

Geomag Super Color Recycled is er met de publieksprijs vandoor gegaan. Daarmee heeft dit speelgoed Battle Cubes en Kidi DJ Mix achter zich gelaten!

Speelgoed van het Jaar voor 8 & 9 jaar

Prikkel de fantasie van kinderen met de magische kermisachtbaan LEGO set. Dit speelgoed heeft namelijk de Gouden Publieksprijs gewonnen. De andere jurywinnaars zijn Reaxion Xtreme en BraceletLacing Factory. Terecht gewonnen?

Speelgoed van het Jaar voor 10 & 11 jaar

Hoewel er in deze categorie twee gezelschapsspellen de juryprijs hadden gewonnen (MicroMacro Crime City en My City), is Pixicade er met de publieksprijs vandoor gegaan.

Speelgoed van het Jaar voor 12 t/m 17 jaar

De juryprijzen zijn gegaan naar The Next Beat en Throw Throw Burrito. De Gouden Publieksprijs is in deze categorie in handen van het gezelschapsspel Paleo!

Speelgoed van het Jaar voor 18+

Dit jaar heeft in de categorie 18+ 20 Second Showdown de Gouden Publieksprijs gewonnen. Daarmee liet hij de jurywinnaars Mysterium Park en VW T1 Campingbus van Playmobil achter zich!

Speelgoed van het Jaar ‘Duurzaam’

Een nieuwe categorie dit jaar bij Speelgoed van het Jaar 2021 is ‘duurzaam’. De publieksprijs is uitgereikt aan Geomag Super Color Recycled. De jurywinnaars zijn Marble Racetrax 40 sheets en Peppa’s Wereld van hout.

Speelgoed van het Jaar ‘Puzzels’

Puzzelen is al jarenlang populair en een leuke bezigheid voor jong én oud. De Efteling Sprookjesbos van Jan van Haasteren heeft de publieksprijs gewonnen! Benieuwd naar de jurywinnaars? Dat zijn Kaasalarm van WasGij en Escape Room The Game: Puzzle Adventures!

Speelgoed van het Jaar ‘Kinderspel’

Kinderspelletjes zijn ideaal om als cadeau te geven bij een speciale gelegenheid. Dit jaar zijn er weer een aantal spelletjes bijgekomen, waarmee kinderen zich zeker zullen vermaken. Keer op Keer Kids heeft de Gouden Publieksprijs gewonnen, waarmee hij Oma’s Woeste waslijn en Apple Twist voorbij ging.

Speelgoed van het Jaar ‘Familiespel’

Met een familiespel weet jij zeker dat jouw middag vol met plezier gaat zitten. Eén voorwaarde: de kinderen (en ook de ouders) moeten wel tegen hun verlies kunnen. Anders zal het een lange middag worden. De publieksprijs voor Speelgoed van het Jaar 2021 in deze categorie is uitgereikt aan Escape Your House. De andere juryprijzen zijn in handen van MicroMacro Crime City en Throw Throw Burrito.

Speelgoed van het Jaar ‘Kennerspel’

Deze gezelschapsspellen zijn alleen voor de échte kenners. Strategie komt hier vaak bij kijken, en je zal niet snel uitgespeeld raken. De publieksfavoriet is Everdell. Daarnaast reikte de jury een prijs uit aan Paleo en Mysterium Park.

Speelgoed van het Jaar 2021: wat is jouw favoriet?

Nu alle winnaars van de Speelgoed van het Jaar 2021 verkiezingen bekend zijn, willen we graag jouw mening horen. Ben jij tevreden met deze winnaars of heb jij een andere favoriet die van jou moest winnen? Laat hieronder in een reactie jouw favoriet weten!

Plaats je reactie

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
    

   SpellenFans
   Logo
   Shopping cart