Al tientallen jaren wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Bij de verkiezingen van Speelgoed van het Jaar 2020 zagen wij al veel terechte winnaars voorbij komen, zoals De Crew, Stay Cool en LAMA. Inmiddels een nieuw jaar, en dus ook nieuwe winnaars.

De jury heeft zijn stem laten klinken, waaruit 3 jurywinnaars per categorie bekend zijn gemaakt. Het publiek kon daarna 1 artikel per categorie kiezen die ervan doorging met de Gouden Publieksprijs. En die winnaar zijn nu bekend!

Speelgoed van het Jaar 2021

De vakjury van de verkiezingen hebben de winnaars bepaald voor 12 verschillende categorieën. Per categorie zijn in totaal drie gezelschapsspellen of speelgoed gerelateerde producten als winnaar uit de bus gekomen. Hieronder lees je alle winnaars!

Wie is de schrijver van dit artikel?

Hey! Ik ben Luuk, de oprichter en hoofdauteur van SpellenFans.nl. Al vanaf mijn jeugd ben ik een echte fan van gezelschapsspellen. Boonanza, Exploding Kittens en Codenames zijn spellen die vaak op tafel komen als ik met vrienden ben. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees meer over SpellenFans.nl, het ontstaan en gezicht achter de website.

Voor SpellenFans, door SpellenFans

In mijn artikelen vind je affiliate links naar producten. Als je via zo’n link een aankoop doet, krijg ik een kleine commissie. Dit kost je niets extra’s, maar helpt mij om de website draaiende te houden en nieuwe spellen te testen en beoordelen. Zo kan ik blijven doen wat ik het liefste doe: jou helpen je volgende favoriete spel te vinden. Lees meer over hoe affiliates linkjes werken.

Winnaars voor 0 t/m 3 jaar

De juryprijs en gouden publieksprijs

Baby’s ontdekken de wereld en speelgoed kan daar zeker bij helpen. De winnaar van de Gouden Publieksprijs is SmartMax My First Acrobats. De overige jurywinnaars zijn Speel Stopdans met Dansende Bing of Peppa’s Wereld van hout.

Winnaars voor 4 & 5 jaar

De juryprijs en gouden publieksprijs

Play-Doh Prachtige Taarten Oven heeft de Gouden Publieksprijs van Speelgoed van het Jaar 2021 gewonnen in deze categorie. De overige winnaars zijn Crayola Washimals Huisdieren of Flextreme Discovery Raceset.

Winnaars voor 6 & 7 jaar

De juryprijs en gouden publieksprijs

Geomag Super Color Recycled is er met de publieksprijs vandoor gegaan. Daarmee heeft dit speelgoed Battle Cubes en Kidi DJ Mix achter zich gelaten!

Winnaars voor 8 & 9 jaar

De juryprijs en gouden publieksprijs

Prikkel de fantasie van kinderen met de magische kermisachtbaan LEGO set. Dit speelgoed heeft namelijk de Gouden Publieksprijs gewonnen. De andere jurywinnaars zijn Reaxion Xtreme en BraceletLacing Factory. Terecht gewonnen?

Winnaars voor 10 & 11 jaar

De juryprijs en gouden publieksprijs

Hoewel er in deze categorie twee gezelschapsspellen de juryprijs hadden gewonnen (MicroMacro Crime City en My City), is Pixicade er met de publieksprijs vandoor gegaan.

Winnaars voor 12 t/m 17 jaar

De juryprijs en gouden publieksprijs

De juryprijzen zijn gegaan naar The Next Beat en Throw Throw Burrito. De Gouden Publieksprijs is in deze categorie in handen van het gezelschapsspel Paleo!

Winnaars voor 18+

De juryprijs en gouden publieksprijs

Dit jaar heeft in de categorie 18+ 20 Second Showdown de Gouden Publieksprijs gewonnen. Daarmee liet hij de jurywinnaars Mysterium Park en VW T1 Campingbus van Playmobil achter zich!

Winnaars ‘Duurzaam’

De juryprijs en gouden publieksprijs

Een nieuwe categorie dit jaar bij Speelgoed van het Jaar 2021 is ‘duurzaam’. De publieksprijs is uitgereikt aan Geomag Super Color Recycled. De jurywinnaars zijn Marble Racetrax 40 sheets en Peppa’s Wereld van hout.

Winnaars ‘Puzzels’

De juryprijs en gouden publieksprijs

Puzzelen is al jarenlang populair en een leuke bezigheid voor jong én oud. De Efteling Sprookjesbos van Jan van Haasteren heeft de publieksprijs gewonnen! Benieuwd naar de jurywinnaars? Dat zijn Kaasalarm van WasGij en Escape Room The Game: Puzzle Adventures!

Winnaars ‘Kinderspel’

De juryprijs en gouden publieksprijs

Kinderspelletjes zijn ideaal om als cadeau te geven bij een speciale gelegenheid. Dit jaar zijn er weer een aantal spelletjes bijgekomen, waarmee kinderen zich zeker zullen vermaken. Keer op Keer Kids heeft de Gouden Publieksprijs gewonnen, waarmee hij Oma’s Woeste waslijn en Apple Twist voorbij ging.

Winnaars ‘Familiespel’

De juryprijs en gouden publieksprijs

Met een familiespel weet jij zeker dat jouw middag vol met plezier gaat zitten. Eén voorwaarde: de kinderen (en ook de ouders) moeten wel tegen hun verlies kunnen. Anders zal het een lange middag worden.

De publieksprijs voor Speelgoed van het Jaar 2021 in deze categorie is uitgereikt aan Escape Your House. De andere juryprijzen zijn in handen van MicroMacro Crime City en Throw Throw Burrito.

Winnaars ‘Kennerspel’

De juryprijs en gouden publieksprijs

Deze gezelschapsspellen zijn alleen voor de échte kenners. Strategie komt hier vaak bij kijken, en je zal niet snel uitgespeeld raken. De publieksfavoriet is Everdell. Daarnaast reikte de jury een prijs uit aan Paleo en Mysterium Park.

Speelgoed van het Jaar 2021: wat is jouw favoriet?

Nu alle winnaars van de Speelgoed van het Jaar 2021 verkiezingen bekend zijn, willen we graag jouw mening horen. Ben jij tevreden met deze winnaars of heb jij een andere favoriet die van jou moest winnen? Laat hieronder in een reactie jouw favoriet weten!

Lees ook:

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo