Speelgoed van het Jaar: de verkiezingen voor 2021 zijn geopend!

Speelgoed van het Jaar 2021

Al tientallen jaren wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Bij de verkiezingen van Speelgoed van het Jaar 2020 zagen wij al veel terechte winnaars voorbij komen, zoals De Crew, Stay Cool en LAMA. Inmiddels een nieuw jaar, en dus ook nieuwe kansen. De genomineerde zijn bekend en daarom kan er weer gestemd worden op jouw favoriete gezelschapsspel!

Speelgoed van het Jaar 2021

De vakjury van de verkiezingen hebben de genomineerden bepaald voor 12 verschillende categorieën. Per categorie zijn in totaal drie gezelschapsspellen of speelgoed gerelateerde producten genomineerd. Jij als SpellenFan kunt nu 1 artikel kiezen per categorie.

Gouden Publieksprijs: jij mag stemmen!

De Gouden Publieksprijs wordt gegeven aan het artikel met de meeste stemmen, en kan dus behoren tot iedere categorie. De publieksprijzen per categorie worden op 2 november bekend gemaakt, en dus heb jij nog even de tijd om te stemmen. Bekijk hieronder alle genomineerden per categorie. En vergeet vooral niet te stemmen voor Speelgoed van het Jaar 2021.

Speelgoed van het Jaar voor 0 t/m 3 jaar

Baby’s ontdekken de wereld en speelgoed kan daar zeker bij helpen. Jij kunt dit jaar stemmen op SmartMax My First Acrobats, Speel Stopdans met Dansende Bing of Peppa’s Wereld van hout.

Speelgoed van het Jaar voor 4 & 5 jaar

In deze categorie van Speelgoed van het Jaar 2021 helaas geen gezelschapsspellen als genomineerden, maar zeker wel speelgoed waar 4- en 5-jarigen zich mee zullen vermaken. Kies uit Play-Doh Prachtige Taarten Oven, Crayola Washimals Huisdieren of Flextreme Discovery Raceset.

Speelgoed van het Jaar voor 6 & 7 jaar

Van muziek maken tot aan het creëren van bouwwerken. Of ga je toch voor een Spiderman battle? Ze komen allemaal voorbij in de categorie voor kinderen van 6 en 7 jaar. Stem op Geomag Super Color Recycled, Battle Cubes of Kidi DJ Mix.

Speelgoed van het Jaar voor 8 & 9 jaar

Prikkel de fantasie van kinderen met de magische kermisachtbaan LEGO set, race over het parcours van Reaxion Xtreme of maak je eigen sieraden met de BraceletLacing Factory. Waar gaat jouw stem naartoe?

Speelgoed van het Jaar voor 10 & 11 jaar

De eerste gezelschapsspellen die genomineerd zijn voor Speelgoed van het Jaar 2021 zijn terug te vinden in deze categorie: MicroMacro Crime City en My City. Daarnaast kun je ook nog ervoor kiezen om jouw stem uit te brengen op Pixicade.

Speelgoed van het Jaar voor 12 t/m 17 jaar

Ben jij de nieuwe Tiësto die wereldwijd door gaat breken met The Next Beat? Die carrière is niet voor iedereen weggelegd, dus je kunt er ook voor kiezen om te gooien met burrito’s bij Throw Throw Burrito. Daarnaast kun je ook jouw stem uitbrengen op het gezelschapsspel Paleo.

Speelgoed van het Jaar voor 18+

Dit jaar zijn er niet enkel gezelschapsspellen als 20 Second Showdown en Mysterium Park genomineerd in de categorie 18+. Jouw stem kan namelijk ook gaan naar de VW T1 Campingbus van Playmobil!

Speelgoed van het Jaar ‘Duurzaam’

Een nieuwe categorie dit jaar bij Speelgoed van het Jaar 2021 is ‘duurzaam’. De genomineerde van dit jaar bestaat uit kinderspeelgoed dat op een verantwoorde wijze is geproduceerd en lange tijd mee zal gaan. Kies uit Marble Racetrax 40 sheets, Peppa’s Wereld van hout of Geomag Super Color Recycled.

Speelgoed van het Jaar ‘Puzzels’

Puzzelen is al jarenlang populair en een leuke bezigheid voor jong én oud. Deze nieuwe categorie heeft niet alleen de puzzels Efteling Sprookjesbos van Jan van Haasteren en Kaasalarm van WasGij genomineerd. Jouw hersenen moet je namelijk ook laten kraken bij Escape Room The Game: Puzzle Adventures.

Speelgoed van het Jaar ‘Kinderspel’

Kinderspelletjes zijn ideaal om als cadeau te geven bij een speciale gelegenheid. Dit jaar zijn er weer een aantal spelletjes bijgekomen, waarmee kinderen zich zeker zullen vermaken. Breng jouw stem uit op Oma’s Woeste waslijn, Apple Twist of Keer op Keer Kids!

Speelgoed van het Jaar ‘Familiespel’

Met een familiespel weet jij zeker dat jouw middag vol met plezier gaat zitten. Eén voorwaarde: de kinderen (en ook de ouders) moeten wel tegen hun verlies kunnen. Anders zal het een lange middag worden. De genomineerden voor Speelgoed van het Jaar 2021 in deze categorie zijn Escape Your House, MicroMacro Crime City en Throw Throw Burrito.

Speelgoed van het Jaar ‘Kennerspel’

Deze gezelschapsspellen zijn alleen voor de échte kenners. Strategie komt hier vaak bij kijken, en je zal niet snel uitgespeeld raken. Je kunt jouw stem uitbrengen op Everdell, Paleo of Mysterium Park.

Speelgoed van het Jaar 2021: op wie ga jij stemmen?

Nu wij alle genomineerden voor de Gouden Publieksprijs op een rijtje hebben gezet, is het tijd om jouw stem uit te brengen. Deze prijzen worden op 2 november 2021 bekendgemaakt, dus tot die datum kun je nadenken over jouw favoriete speelgoed of gezelschapsspel. Wij hopen natuurlijk dat er zo veel mogelijk spelletjes winnen. We blijven nu eenmaal SpellenFans!

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo
Shopping cart