Dat Hep Gestaan Op Feesboek: hét partyspel met hilarische uitspraken

Dat Hep Op Feesboek Gestaan fuifspel

Op Facebook – of ‘Feesboek’ zoals we moeten zeggen – kom je allerlei uitgesproken types tegen. Ieder verkondigt zijn eigen mening en dat levert veel complotten, fake news en hilarische uitspraken op.

Volgens die personen uiteraard de enige waarheid, want ‘dat hep gestaan op Feesboek’. Bij dit partyspel ga je die Feesboek statussen zelf maken. En dat levert veel gelach op!

Het doel van Dat Hep Gestaan op Feesboek

Ben jij fan van Cards Against Humanity, maar mag het van jou wel nog wat grappiger (en soms wat grover)? Dan is Dat Hep Gestaan Op Feesboek de perfecte uitkomst. De makers van het spellen ontkennen ook niet dat het partyspel in de basis hetzelfde is.

De Facebookprofielen, de likes en de uitspraken maken het spel daarentegen origineel. Iedere speler vult namelijk een statusupdate in en probeert zoveel mogelijk likes binnen te halen. De speler die het eerst zeven likes heeft gekregen, is de enige echte Feesboekert!

Voor wie is het partyspel bedoeld?

Dat Hep Gestaan op Feesboek is geschikt voor 3 tot en met 10 spelers. Het spel is erg compact en daardoor handig mee te nemen naar ieder gezelschap. De aanbevolen leeftijd is 16 jaar, omdat er grovere uitspraken kunnen worden gemaakt met de kaarten.

Je moet dan ook niet snel op je teentjes zijn getrapt, maar daarentegen tegen zwarte humor kunnen. Voldoe jij daar aan? Dan moet je dit spel zeker met jouw vrienden spelen!

Kaartjes Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Statuskaarten en aanvulkaarten

Het partyspel bevat in totaal 500 kaarten. Daarvan zijn er 100 statuskaarten en 400 aanvulkaarten. Op een statuskaart is een onafgemaakte status weergegeven. Aan de spelers de taak om de ontbrekende woorden in te vullen met behulp van een aanvulkaart.

Draai je de aanvulkaart om, zie je een like afgebeeld. Niet zomaar een like, want de een is duidelijk een hand van een hysterische vrouw met smetvrees en de ander van een klungelige man die volledig in het gips zit. De werking van die likes leggen wij zo aan je uit!

Statuskaart en aanvulkaart Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Profielkaarten met de beheerder Ria

Wie wil nu niet beheerder Ria zijn. Een geliefd persoon op Feesboek die maar al te graag berichten liket van haar vriendinnen. Degene die het meest op Ria lijkt, krijgt deze beheerderskaart. Die persoon start als beheerder.

Doen er vijf of meer spelers mee? Dan wordt er afhankelijk van het totaal aantal spelers meer profielkaarten toegevoegd. Je maakt op dat moment kennis met likers Joop, Maikel en Karin. Voor jou vast bekende personen, want dat soort figuren kom je regelmatig tegen op Feesboek!

Profielkaarten Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Hoe werkt Dat Hep Gestaan Op Feesboek?

Het juiste aantal profielkaarten worden uitgedeeld en iedere speler ontvangt zeven aanvulkaarten. De resterende aanvulkaarten en statuskaarten worden op tafel neergelegd. Deze dienen beiden als trekstapel. Beheerder Ria pakt een statuskaart en leest deze hardop voor.

Het is nu aan de overige spelers zonder profielkaart om de status aan te vullen, zodat er een hilarische uitspraak ontstaat. Soms ontzettend bizar, de andere keer een tikkeltje (of heel erg) grof. Alle spelers met een profielkaart leveren geen aanvulkaart in. De spelers die wel een aanvulkaart moeten kiezen, leveren deze in bij beheerder Ria.

Statuskaart Ria Beheer Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Welke speler ontvangt een like van Ria?

Als alle aanvulkaarten zijn ingeleverd, worden deze één voor één voorgelezen door Ria. Hiervoor schudt de beheerder alle kaarten, zodat het voor deze speler niet meer duidelijk bij wie welke uitspraak hoort.

Bij het voorlezen van de statussen is het aan te raden dat de complete status bij iedere aanvulkaart opnieuw wordt voorgelezen. Dit zorgt ervoor dat uitspraken nog beter overkomen en er meer wordt gelachen.

Als alle uitspraken zijn voorgelezen, is het aan Ria om een like uit te delen. Zij gebruikt daarvoor een aanvulkaart uit haar hand en legt deze met de achterkant (de like) op winnende aanvulkaart. De eigenaar van deze kaart maakt zich bekend en pakt de like. Als er meer likers in het spel zijn, geven ook zij een like aan een uitspraak.

Likes uitdelen Dat Hep Op Feesboek Gestaan partyspel
Via: SpellenFans.nl

Einde van een ronde en de grote winnaar

Na iedere ronde worden de likes door de winnende speler(s) naar binnengeharkt. Iedereen zorgt ervoor dat hij of zij bij aanvang van een nieuwe ronde weer zeven aanvulkaarten in zijn hand heeft. De profielkaarten verschuiven vervolgens één plek naar links.

De nieuwe beheerder Ria trekt een statuskaart en leest deze voor. Op die manier worden er iedere ronde nieuwe likes uitgedeeld. Heeft een speler in totaal zeven likes verzameld? Dan mag hij zich tot grote winnaar, complotgekkie en boomer benoemen!

Likes Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Makers van Dat Hep Gestaan op Feesboek

Kuna Una Tuna Games is de maker van Dat Hep Gestaan Op Feesboek. Je kunt deze spellenuitgeverij herkennen van het drankspel KING ZEN. De makers achter de uitgeverij zijn twee vrienden uit Utrecht: Yerassimo & Daan.

Tijdens de lockdown zijn zij een crowfunding gestart om het nieuwste partyspel daadwerkelijk uit te brengen. Het doel werd behaald en de realisatie van het ‘fuifspel’ zoals zij het zelf noemen was het gevolg. En daar zijn wij ze met het speelplezier erg dankbaar voor!

Review van SpellenFans over Dat Hep Gestaan Op Feesboek

Wil je een avond gegarandeerd lachen? Dan is het partyspel Dat Hep Gestaan Op Feesboek het perfecte spel. Ieder spel worden er nieuwe hilarische uitspraken gemaakt, waardoor het spel niet verveelt!

SpellenFans.nl
8.9Expert Score
Dat Hep Gestaan op Feesboek

Verzamel al je vrienden, familieleden of collega’s met gevoel voor humor. Enkel met dat gezelschap zal het spel voor veel vermaak zorgen. Het partyspel heeft eenvoudige spelregels, waardoor het zelfs voor de meest onnozele Feesboeker is te begrijpen.

Doordat het spel een groot aantal kaartjes bevat, voelt het aan alsof je oneindige combinaties kunt maken met de status- en aanvulkaarten. Het spel is niet geschikt voor kinderen jonger dan zestien jaar of voor mensen die niet kunnen lachen om een grover grapje.

Wel gevoel voor humor? Dan zal je tijdens het kiezen van jouw aanvulkaart al plezier hebben met jezelf. En dan moet de complete status nog voorgelezen worden door beheerder Ria. Het uitdelen van likes maakt het spel een complete offline Feesboek-ervaring, waar ik zeker nog veel avondjes plezier van ga hebben!

Pluspunten
 • Een partyspel waarbij je zeker gaat lachen
 • Origineel en grappig ontwerp van kaarten
 • Compact en daarom handig mee te nemen naar jouw (leukste) vrienden
 • Dankzij de vele kaarten kunnen er veel verschillende combinaties worden gemaakt. Hierdoor is het spel veelvuldig te spelen!
Minpunten
 • Niet geschikt voor mensen zonder humor
Partyspel Cards Against Humanity variant
Via: SpellenFans.nl
REVIEW Dit spel is door SpellenFans.nl ontvangen ter review en is beschikbaar gesteld door Kuna Una Tuna Games.
Plaats je reactie

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
    

   SpellenFans
   Logo
   Shopping cart