Dat Hep Gestaan Op Feesboek: hét partyspel met hilarische uitspraken

Op Facebook – of ‘Feesboek’ zoals we moeten zeggen – kom je allerlei uitgesproken types tegen. Ieder verkondigt zijn eigen mening en dat levert veel complotten, fake news en hilarische uitspraken op.

Volgens die personen uiteraard de enige waarheid, want ‘dat hep gestaan op Feesboek’. Bij dit partyspel ga je die Feesboek statussen zelf maken. En dat levert veel gelach op!

kopen

In het kort & kooptips

Review Dat Hep Gestaan Op Feesboek

Dit is wat SpellenFans ervan vindt

Luuk - SpellenFans
8.9
Review van Luuk
Dat Hep Gestaan Op Feesboek
Geschikt voor 3 t/m 10 spelers
Speeltijd van 27 minuten
Geschikt vanaf 16 jaar

Wil je een avond gegarandeerd lachen? Dan is het partyspel Dat Hep Gestaan Op Feesboek het perfecte spel. Ieder spel worden er nieuwe hilarische uitspraken gemaakt, waardoor het spel niet verveelt!

Luuk van SpellenFans.nl

Mijn review over Dat Hep Gestaan Op Feesboek

Verzamel al je vrienden, familieleden of collega’s met gevoel voor humor. Enkel met dat gezelschap zal het spel voor veel vermaak zorgen. Het partyspel heeft eenvoudige spelregels, waardoor het zelfs voor de meest onnozele Feesboeker is te begrijpen.

Doordat het spel een groot aantal kaartjes bevat, voelt het aan alsof je oneindige combinaties kunt maken met de status- en aanvulkaarten. Het spel is niet geschikt voor kinderen jonger dan zestien jaar of voor mensen die niet kunnen lachen om een grover grapje.

Partyspel Cards Against Humanity variant
Via: SpellenFans.nl

Wel gevoel voor humor? Dan zal je tijdens het kiezen van jouw aanvulkaart al plezier hebben met jezelf. En dan moet de complete status nog voorgelezen worden door beheerder Ria.

Het uitdelen van likes maakt het spel een complete offline Feesboek-ervaring, waar ik zeker nog veel avondjes plezier van ga hebben!

Unboxing Dat Hep Gestaan Op Feesboek

Hoe ziet het spel eruit?

Het partyspel bevat in totaal 500 kaarten. Daarvan zijn er 100 statuskaarten en 400 aanvulkaarten. Op een statuskaart is een onafgemaakte status weergegeven. Aan de spelers de taak om de ontbrekende woorden in te vullen met behulp van een aanvulkaart.

Draai je de aanvulkaart om, zie je een like afgebeeld. Niet zomaar een like, want de een is duidelijk een hand van een hysterische vrouw met smetvrees en de ander van een klungelige man die volledig in het gips zit. De werking van die likes leggen wij zo aan je uit!

Statuskaart en aanvulkaart Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Profielkaarten met de beheerder Ria

Wie wil nu niet beheerder Ria zijn. Een geliefd persoon op Feesboek die maar al te graag berichten liket van haar vriendinnen. Degene die het meest op Ria lijkt, krijgt deze beheerderskaart. Die persoon start als beheerder.

Doen er vijf of meer spelers mee? Dan wordt er afhankelijk van het totaal aantal spelers meer profielkaarten toegevoegd. Je maakt op dat moment kennis met likers Joop, Maikel en Karin. Voor jou vast bekende personen, want dat soort figuren kom je regelmatig tegen op Feesboek!

Profielkaarten Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Spelregels Dat Hep Gestaan op Feesboek

Hoe speel je Dat Hep Gestaan op Feesboek?

Ben jij fan van Cards Against Humanity, maar mag het van jou wel nog wat grappiger (en soms wat grover)? Dan is Dat Hep Gestaan Op Feesboek de perfecte uitkomst. De makers van het spellen ontkennen ook niet dat het partyspel in de basis hetzelfde is.

De Facebookprofielen, de likes en de uitspraken maken het spel daarentegen origineel. Iedere speler vult namelijk een statusupdate in en probeert zoveel mogelijk likes binnen te halen. De speler die het eerst zeven likes heeft gekregen, is de enige echte Feesboekert!

Hoe speel je het partyspel?

Het juiste aantal profielkaarten worden uitgedeeld en iedere speler ontvangt zeven aanvulkaarten. De resterende aanvulkaarten en statuskaarten worden op tafel neergelegd. Deze dienen beiden als trekstapel. Beheerder Ria pakt een statuskaart en leest deze hardop voor.

Black Friday 2023Black Friday 2023

Het is nu aan de overige spelers zonder profielkaart om de status aan te vullen, zodat er een hilarische uitspraak ontstaat. Soms ontzettend bizar, de andere keer een tikkeltje (of heel erg) grof.

Alle spelers met een profielkaart leveren geen aanvulkaart in. De spelers die wel een aanvulkaart moeten kiezen, leveren deze in bij beheerder Ria.

Statuskaart Ria Beheer Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Welke speler ontvangt een like van Ria?

Als alle aanvulkaarten zijn ingeleverd, worden deze één voor één voorgelezen door Ria. Hiervoor schudt de beheerder alle kaarten, zodat het voor deze speler niet meer duidelijk bij wie welke uitspraak hoort.

Bij het voorlezen van de statussen is het aan te raden dat de complete status bij iedere aanvulkaart opnieuw wordt voorgelezen. Dit zorgt ervoor dat uitspraken nog beter overkomen en er meer wordt gelachen.

Als alle uitspraken zijn voorgelezen, is het aan Ria om een like uit te delen. Zij gebruikt daarvoor een aanvulkaart uit haar hand en legt deze met de achterkant (de like) op winnende aanvulkaart.

De eigenaar van deze kaart maakt zich bekend en pakt de like. Als er meer likers in het spel zijn, geven ook zij een like aan een uitspraak.

Likes uitdelen Dat Hep Op Feesboek Gestaan partyspel
Via: SpellenFans.nl

Einde van een ronde en de grote winnaar

Na iedere ronde worden de likes door de winnende speler(s) naar binnengeharkt. Iedereen zorgt ervoor dat hij of zij bij aanvang van een nieuwe ronde weer zeven aanvulkaarten in zijn hand heeft. De profielkaarten verschuiven vervolgens één plek naar links.

Sint 2023Sint 2023

De nieuwe beheerder Ria trekt een statuskaart en leest deze voor. Op die manier worden er iedere ronde nieuwe likes uitgedeeld. Heeft een speler in totaal zeven likes verzameld? Dan mag hij zich tot grote winnaar, complotgekkie en boomer benoemen!

Likes Dat Hep Op Feesboek Gestaan
Via: SpellenFans.nl

Makers van Dat Hep Gestaan op Feesboek

Kuna Una Tuna Games is de maker van Dat Hep Gestaan Op Feesboek. Je kunt deze spellenuitgeverij herkennen van het drankspel KING ZEN. De makers achter de uitgeverij zijn twee vrienden uit Utrecht: Yerassimo & Daan.

Tijdens de lockdown zijn zij een crowfunding gestart om het nieuwste partyspel daadwerkelijk uit te brengen. Het doel werd behaald en de realisatie van het ‘fuifspel’ zoals zij het zelf noemen was het gevolg. En daar zijn wij ze met het speelplezier erg dankbaar voor!

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht

Met hoeveel spelers kan Dat Hep Gestaan Op Feesboek gespeeld worden?

Dat Hep Gestaan Op Feesboek kan worden gespeeld met 3 t/m 10 spelers.

Vanaf welke leeftijd kan Dat Hep Gestaan Op Feesboek gespeeld worden?

De aanbevolen minimum leeftijd van Dat Hep Gestaan Op Feesboek is 16 jaar.

Hoelang duurt een spelletje Dat Hep Gestaan Op Feesboek?

Een spelletje Dat Hep Gestaan Op Feesboek duurt gemiddeld 30 minuten.

Stel een vraag of geef je beoordeling!

Zijn de spelregels je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je juist anderen laat weten wat je van het spel vindt? Laat het weten in een reactie!

DAT HEP GESTAAN OP FEESBOEK
31,46
Bekijk nu
bol.com bol.com
REVIEW Dit spel is door SpellenFans.nl ontvangen ter review en is beschikbaar gesteld door Kuna Una Tuna Games.
Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo