KING ZEN: een hilarische variant van het drankspel Kingzen

drankspel kingsen
Aantal spelers: 2 - 15 spelers
Speeltijd: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Soort spel: drankspel

Je herkent vast wel die avonden dat je enorm veel zin hebt om in sfeer te komen met een drankspel. De stokken kaarten of dobbelstenen worden erbij gepakt en de favoriete spellen van jouw groep worden gespeeld.

Uiteraard kan Kingzen in dat rijtje niet ontbreken. De uitleg van het spel blijkt vaak nog een dingetje te zijn, want iedere groep heeft andere regels voor Kingzen. Het ultieme drankspel KING ZEN zorgt voor duidelijke en hilarische nieuwe regels!

KING ZEN kopen

De beste kooptips op een rijtje

KING ZEN

Een verbeterde versie van het drankspel Kingzen!
KING ZEN drankspel kingsen
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs KING ZEN

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Bij KING ZEN speelt iedere speel voor zichzelf. Je speelt niet voor de winst, maar probeert om niet de grote verliezer van de avond te worden. Het spel wordt gespeeld met een alcoholische versnapering. Je raadt het al: de grote verliezer zal het erg zwaar krijgen!

Alle kaarten worden met het KING ZEN-logo naar boven in een cirkel rondom een leeg glas gelegd. Daarnaast wordt een stapel met vragentekenkaarten op tafel gelegd met het vraagteken naar boven. Iedere speler pakt om de beurt een kaart, waarbij iedere kaart een unieke betekenis heeft.

Kenmerken

 • Drankspel
 • 2 – 15 spelers
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speeltijd: 30 minuten
 • Nederlands
 • Kuna Una Tuna Games

Vergelijk prijzen KING ZEN

Spelregels KING ZEN

Hoe speel je het drankspel KING ZEN?

Een KING ZEN kaart leg je na het uitvoeren van de opdracht voor je neer. Trekt iemand de vierde kroonkaart? Dan is de spel afgelopen en zal deze speler nog één opdracht moeten uitvoeren. Geloof ons, deze opdracht wil jij niet hebben!

Kingzen
Via: SpellenFans.nl
Spelletjes met hoge korting! TIJDELIJKE ACTIE OP BOL.COM
Groot assortiment
Flinke kortingen
Vandaag besteld, morgen in huis

De lelijkste speler begint

Het Kingzen spel begint met een van de belangrijkste regels: de lelijkste speler begint. Zijn de spelers het niet eens over de speler die deze titel krijgt?

Dan wordt er afgeteld en tegelijkertijd gewezen naar een van de spelers. De speler die de meeste vingers op zich heeft gericht, krijgt de eer om het drankspel af te trappen.

KING ZEN kaarten

Kaart pakken uit cirkel

Deze speler pakt een willekeurige kaart uit de cirkel. De opdracht die hoort bij het icoon moet uitgevoerd worden door deze speler.

Staan er twee vraagtekens op de kaart? Dan pakt deze speler een kaart van de vragentekenstapel en leest de tekst bij het juiste icoon. Een vraagtekenkaart leg je na gebruik onderop de stapel.

KING ZEN

Betekenis kaarten

Een uitleg van alle kaarten

Het KING ZEN spel heeft een aantal verschillende kaarten met ieder een icoon. De uitleg van alle iconen lees je hieronder!

Alle iconen van KING ZEN

Kroon De speler die een kroon trekt, vult het koningsglas in het midden voor 1/3 met drank naar keuze. De tweede en de derde speler doet precies hetzelfde. Trek jij de vierde kroon? Dan eindigt het spel en krijg jij de eer om het glas leeg te drinken. Proost!

Zen Deze kaart leg jij los op je hoofd en probeer je zo lang mogelijk hierop te laten liggen. Hierdoor heb jij een vrijstelling voor alle regels. Valt de kaart er af? Dan geldt deze vrijstelling helaas niet meer.

Bust-a-move Je trekt een vraagtekenkaart waar een beweging op staat. Deze beweging mag je op een willekeurig moment uitvoeren, waarbij je de positie aanhoudt. De speler die als laatste de beweging nadoet, neemt een slok!

Categorie Op de vraagtekenkaart staat een categorie. Iedere speler noemt met de klok mee iets op dat binnen deze categorie valt, waarbij jij begint. Treedt een speler in de herhaling of weet deze speler niets meer? Dan wordt er een slok gedronken.

Democratie De vraagtekenkaart toont een vraag die hardop wordt voorgelezen. Jij telt af naar nul en alle spelers wijzen naar één speler die het meeste van toepassing is op de vraag. De speler met de meeste vingers naar zich gericht drinkt een slok.

Dichten Dichten op een woord, is wat bij deze opdracht hoort! Op de vraagtekenkaart staat een zin, waarop de spelers met de klok mee een rijmende zin moeten opnoemen. Als een speler in de herhaling treedt of niets meer weet, drinkt deze speler een slok.

Wat-kies-jij? – Jij leest een dilemma hardop van de vraagtekenkaart voor. Jij kiest voor jezelf optie 1 of 2. De andere spelers moeten raden voor welke optie jij bent gegaan. Je telt af naar nul en alle spelers (inclusief jijzelf) steken één of twee vingers op. Alle spelers die het tegenovergestelde van jouw gekozen optie hebben, zullen een slok moeten drinken.

Drinkbuddy – Drinken doe je met mate(n). Jij kiest daarom een speler die mee drinkt met alle slokken die jij door het spel moet nemen. Het grote voordeel: dit werkt in één richting. Jij hoeft dus niet met de gekozen speler mee te drinken als hij of zij een slok krijgt.

Ik heb nog nooit – Never Have I Ever is een populair spelletje. Jij begint deze opdracht met de zin ‘Ik heb nog nooit…’ en leest het vervolg op met de vraagtekenkaart. Alle spelers die dit wél hebben gedaan, moeten een slok drinken.

Juffen – Tijd om jouw rekenkennis bij te spijkeren. Jij begint met het opnoemen van het getal 1 en de volgende speler (met de klok mee) telt verder. Let goed op, want een aantal getallen zijn verboden. Moet jij een getal uit de tafel van 7 (7, 14, 21 etc.) of een getal met daarin een 7 (7, 17, 27 etc.) opnoemen? Dan zeg je daarvoor in de plaats ‘JUF’. Als een speler een verboden of verkeerd getal zegt, drinkt deze speler een slok.

Ouwehoeren – Hoe meer drank er in het spel is, hoe willekeuriger de gesprekken vaak worden. Ouwehoeren doet er nog een schepje bovenop! Op de vraagtekenkaart staat een onderwerp waar de speler één minuut non-stop over moet praten, zonder ‘uhh’ te zeggen. Niet gelukt? Dan drink je een slok!

Questionmaster – De Questionmaster is een leuke rol om te hebben tijdens het spel. Niemand mag namelijk vragen van jou beantwoorden. Een regel waarmee jij veel spelers kan uitlokken. Voor iedere vraag die wél wordt beantwoord, drinkt deze speler een slok.

Slokken nemen – Eenvoudiger wordt het niet: neem het aantal slokken als dat er glazen op de kaart staan.

Slokken uitdelen – Heeft dit echt uitleg nodig?

Snake-eyes – Jouw ogen zijn dodelijk! Alle spelers mogen jou daarom niet meer aankijken totdat de volgende kaart met de snake-eyes wordt getrokken. Kijkt iemand jou wel aan? Betrap hem of haar, en deze speler moet een slok drinken!

Verboden woord – Jij verzint een woord dat tijdens het spel niet meer gezegd mag worden. Maak je het moeilijker of begin je juist makkelijk? De keuze is aan jou. Iedere keer dat iemand het verboden woord zegt, moet deze speler een slok drinken.

Vikingen – Schraap je keel, want jij zal bij dit onderdeel moeten brullen als een Viking! Jij begint met het spel door jouw wijsvingers op je hoofd te plaatsen, zodat jij de hoorns van een echte Viking hebt. Maak tegelijkertijd een ‘hoehoehoe’-geluid. De speler links en rechts van jou brengen jouw boot vooruit door te peddelen. Deze spelers roepen ‘roei-roei-roei’, terwijl zij aan de buitenkant van de boot een peddelbeweging maken.

Alle andere spelers zijn het water. Dit laten zij weten door een golvende beweging met de handen te maken en ‘water-water-water’ te roepen. De Viking geeft de rol aan een andere speler door met zijn hoorns naar deze speler te wijzen. Alle spelers nemen nu de juiste rol aan. Neem je een verkeerde rol aan, maak je een verkeerde beweging of maak je een verkeerd geluid? Dan drink je een slok!

Wet – Op de vraagtekenkaart staat een wet dat het hele spel geldt. Als iemand de wet overtreedt, moet deze speler een slok drinken. Nieuwe wetten vervangen de oude wetten niet, maar zijn een aanvulling op bestaande wetten. Een positieve kanttekening: wetten gelden niet tijdens het uitvoeren van opdrachten.

Ster – Heb jij een eigen categorie die ab-so-luut niet mag ontbreken bij een potje Kingzen? Dan kan jij de sterkaart gebruiken om deze regel alsnog toe te voegen aan het spel. Zo niet, dan mag je deze kaart uit het spel laten.

Ben je bekend met het spel Regenwormen? Dan is Geharrewar in de Sushibar een aanrader, óók als je Regenwormen niet kent. Een leuk dobbelspel waar je voor kippen sushi verzamelt. Pas op voor de visgraten, want dat zijn minpunten!

Speciale regel van zenkaart en kroonkaart

Er geldt een speciale regel als jij de eerste, tweede of derde kroonkaart trekt, terwijl je al een zenkaart op jouw hoofd hebt liggen.

Je voert op dat moment eerst de actie van de kroonkaart uit, waarna je vervolgens de kaart ook op jouw hoofd legt. Zolang beide kaart hier liggen, drinken alle andere spelers hun slokken dubbel.

Daarnaast spreken ze jou aan met ‘KING ZEN’. Vergeet een speler dit? Dan mag jij hem of haar straffen met een slok (en dat worden dus direct twee slokken door de verdubbelaar). Als de zenkaart óf de kroonkaart valt, vervalt de vrijstelling van drinken, de verdubbelaar en de titel KING ZEN.

Kingszen

De vraagtekenkaart van KING ZEN

De vraagtekenkaart van KING ZEN zorgt voor een leuke toevoeging aan het spel. Trek jij uit de cirkel bijvoorbeeld een kaart met het icoon van de ‘beweging’? Dan pak jij een vraagtekenkaart van de stapel en bekijkt de tekst bij hetzelfde icoontje.

De leukste spelletjes onder de €10 spelletjes met korting

Betaalbare én leuke spelletjes
Perfect als cadeau of voor jezelf
Vandaag besteld, morgen in huis

De beweging op het kaartje, bijvoorbeeld ‘trilplaat’ of ‘jongleren’ mag jij op een willekeurig moment uitbeelden tijdens het spel. Alle andere spelers zullen snel moeten volgen!

Kingsen regels

Het drankspel KING ZEN

Het spel KING ZEN is een fantastisch drankspel tijdens een avondje met jouw vrienden, kennissen of collega’s.

Het grappige design en nieuwe regels van Kingzen maakt het de perfecte aanwinst in jouw spelletjeskast of om te geven als cadeau. Door het kleine formaat is het ideaal mee te nemen naar andere locaties. Want eerlijk is eerlijk, drinken doe je met mate(n)!

Lees ook:

KING ZEN: een hilarische variant van het drankspel Kingzen
KING ZEN: een hilarische variant van het drankspel Kingzen
Plaats je reactie

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
    

   SpellenFans
   Logo