Beerpong: een complete gids over de regels, benodigdheden & kooptips

Beerpong is waarschijnlijk een van de populairste drankspellen. Beerpong is voor iedereen gemakkelijk aan te leren en een sfeermaker op ieder feestje. Er komt wel wat behendigheid bij kijken en een potje beerpong kan er nog wel eens fanatiek aan toe gaan!

Wat is beerpong?

Beerpong in het kort

Beerpong is een drankspel waarbij de spelers een balletje over de tafel gooien en proberen het balletje in een van de bekers van de tegenpartij terecht te laten komen. De bekers zijn normaal gesproken gevuld met bier, daarom “bierpong”.

Het spel wordt veel gespeeld door studenten. De oorsprong van bierpong ligt in de Verenigde Staten waar het vooral populair is. Het is zo populair, omdat het een leuk spel is wat je overal kunt spelen, je wordt er competitief van en een potje is een perfecte ijsbreker op je feestje.

beerpong spelen
Via: pexels.com | Burst, CC

Beerpong regels

De officiële beerpong regels

Het spel wordt één tegen één gespeeld of in teams. Aan beide kanten van de tafel wordt een gelijk aantal bekers opgesteld in de vorm van een piramide. De bekers worden ongeveer voor 1/3 met bier gevuld. Hieronder vertellen we jou alle officiële regels, zodat ook jij het thuis kan spelen!

De regels zijn niet moeilijk, maar goed om even door te nemen om discussies te voorkomen. Een potje beerpong kan er nog wel eens fanatiek aan toe gaan, geef de valsspelers daarom geen kans om er tijdens een potje nog een regel bij te verzinnen!

 • Alle spelers van team A gooien één keer, daarna gooien alle spelers van team B.
 • Belandt het balletje in een beker van de tegenpartij, dan moet de beker leeg gedronken worden en wordt de beker van de tafel gehaald.
 • Als er 2 balletjes in dezelfde beker worden gegooid, moet er een extra beker weg worden gehaald.
 • Het balletje moet zonder te stuiteren in een beker van de tegenpartij gegooid worden. Stuitert het balletje, dan mag de tegenpartij het balletje proberen weg te slaan.
 • Als je gooit, mag je elleboog niet over de tafel komen. Komt de bal in de beker en kwam je elleboog over de tafel dan geldt de worp niet.
 • De verliezers drinken de overgebleven bekers van het winnende team leeg.
Spelletjes met hoge korting! TIJDELIJKE ACTIE OP BOL.COM
Groot assortiment
Flinke kortingen
Vandaag besteld, morgen in huis

Extra beerpong regels

Om jullie potje nog spannender te maken, zijn er wat extra regels die je kunt toepassen. Overleg de extra regels natuurlijk wel even met de tegenpartij op discussies te voorkomen.

 • Probeert een speler een beker te raken en rolt de bal terug dan mag de speler opnieuw gooien.
 • Beland er een balletje in een van je bekers, maar weet je het balletje eruit te blazen voor dat de bal de drank raakt, dan telt de worp niet en blijft de beker staan.
 • Beide teams krijgen de mogelijkheid om de bekers van de tegenpartij één keer te hergroeperen en mogen bepalen hoe de bekers gezet moeten worden. Dit moet aan het begin van een beurt.
beerpong game spelen
Via: pexels.com | Kevin Malik, CC

Beerpong benodigdheden & kooptips

Wat heb ik nodig voor beerpong?

Om het spel te spelen heb je niet veel nodig. Zorg er wel voor dat je de volgende benodigdheden in huis hebt. Een tip: balletjes kan je nooit genoeg hebben, want het komt vaak voor dat er bij een fanatiek potje balletjes sneuvelen.

 • Een tafel
 • Red cups
 • Balletjes
 • Bier! Drink je liever geen bier? Dan kun je het bier vervangen met drank naar keuze.

Beerpong tafel

Het drankspel kun je natuurlijk op iedere tafel spelen, maar op een echte beerpong tafel is toch veel leuker. De tafels zijn inklapbaar, zodat je hem eenvoudig op kan bergen als je er niet gebruik van maakt. En daardoor ook nog eens handig mee te nemen naar jouw vrienden!

Beerpong tafel – Gekleurd

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze tafel is krasvrij en makkelijk mee te nemen, omdat hij in- en uitklapbaar is.

Beerpong tafel – Zwart

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Een stijlvolle zwarte beerpong tafel met aluminium frame. De tafel heeft daarnaast twee verstelbare posities.

Beerpong speelveld

Heb je geen ruimte in jouw huis om een extra tafel neer te zetten? Dan is deze oprolbare tafelkleed speelveld een ideale oplossing. Tóch het gevoel van een officieel beerpong speelveld, maar dan op jouw eigen tafel.

Beerpong speelveld – Tafelkleed

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Je krijgt niet alleen een oprolbaar speelveld, maar ook 4 balletjes en 24 red cups. Een ideale set!

Beerpong bekers en cups

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een het spel zijn de bekers, waar de balletjes in gegooid moeten worden. Het is natuurlijk het allerleukst om het spel te spelen met de officiële red cups. Er zijn ook nog andere kleuren bekers. Ideaal voor specifieke thema feestjes!

Red Cups – 25 / 50 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze 50 typisch Amerikaanse red cups zijn onmisbaar in een potje beerpong. Ook beschikbaar als set van 25 bekers.

Gold Cups – 25 / 50 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Hou je meer van goud in plaats van rood? Dan zijn deze 50 gold cups een goede optie. Ook beschikbaar als set van 25 bekers.

Black Cups – 25 / 50 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Een feestje of avondje waar de kleur zwart beter bij past? Kies dan voor deze black cups. Beschikbaar in een set van 25 óf 50 stuks!

Red & Blue Cups – 50 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Wil je voor beide teams een andere kleur? Kies dan voor deze set, waarbij je 25 rode én 25 blauwe cups ontvangt.

Orange Cups – 25 / 50 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Heb je een Hollandse avond? Dan kunnen deze orange cups niet ontbreken. Beschikbaar als set van 25 of 50 bekers.

Pink Cups – 25 / 50 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze pink cups komen zeker van pas bij verschillende gelegenheden. Je kiest zelf voor een set van 25 of 50 bekers.

Beerpong balletjes

Om het drankspel te kunnen spelen heb je natuurlijk balletjes nodig om mee te gooien. De balletjes kunnen nog wel eens door de kamer vliegen en om niet langer bezig te zijn met het zoeken van de balletjes dan het spelen zelf zijn wat reserve balletjes wel handig.

Beerpong ballen – 10 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Een set van tien balletjes, waardoor je altijd een reserve balletje hebt!

Beerpong ballen – 6 stuks

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Balletjes zijn onmisbaar om alle bekers van de tegenpartij raak mee te gooien! In deze set zitten 6 stuks.

Beerpong set

Met een complete set heb je in een keer bekers én balletjes voor het spel in huis. Super handig, want daardoor kan jij direct van start met een potje bierpong.

Beerpong set – 20 bekers & balletjes

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze set van 20 bekers en 6 balletjes is ideaal, omdat je zo alle benodigdheden in één keer in huis hebt.

Beerpong set – 22 bekers & balletjes

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Vind je het handig om de bekers en de balletjes in een keer aan te schaffen? Kies dan voor deze set met 11 rode bekers, 11 blauwe bekers en 3 balletjes!

Beerpong set – 24 bekers & balletjes

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Deze XXL beerpong set bevat maar liefst 24 bekers en 24 oranje balletjes. Op die manier heb jij de komende tijd zeker voldoende benodigdheden in huis!

Beerpong luchtbed

Wil je het spel een keer op een andere manier spelen dan je gewend bent? Een leuke variatie voor in de zomer is om het spel in het zwembad te spelen met een beerpong luchtbed. Super leuk en ook nog eens lekker verkoelend voor op een warme zomerse dag.

Beerpong luchtbed XXL

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Een beerpong luchtbed is de perfecte aanvulling op een poolparty! En ook bruikbaar om op te loungen of om drank koud te houden!

Beerpong luchtbed

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ook deze kleinere variant van een beerpong luchtbed zorgt voor verkoeling én plezier op een warme zomerdag!

Leuke beerpong feitjes

Wist je dat…

We weten nu de basisregels van dit leuke drankspel en we weten wat we er voor nodig hebben. Hieronder vertellen we je nog wat leuke feitjes over het drankspel die je waarschijnlijk nog niet wist.

1. De randjes van een bierpong beker

Wist je dat de lijntjes op de bekers van de red cups bedoeld zijn om aan te geven hoe ver je je beker moet vullen. Zo geeft het onderste randje aan hoeveel drank je in je beker moet doen voor een shotje, het randje daar boven is voor wijn en het randje daarboven is voor bier of frisdrank.

2. Beerpong kampioenschappen

Jaarlijks wordt “De World Series of Beer Pong” georganiseerd, het grootste en langstlopende bierpongtoernooi ter wereld. Eerdere evenementen hebben meer dan 1000+ deelnemers getrokken. Het werd in 2001 opgericht door Billy Gaines, een universiteit atleet die hielp om van bierpong een officieel spel te maken.

Ben je bekend met het spel Regenwormen? Dan is Geharrewar in de Sushibar een aanrader, óók als je Regenwormen niet kent. Een leuk dobbelspel waar je voor kippen sushi verzamelt. Pas op voor de visgraten, want dat zijn minpunten!

3. Het spel werd oorspronkelijk gespeeld met paddels

Net als pingpong werd het spel eerst gespeeld met paddels. Spelers zouden in plaats van de bal in de bekers te gooien de bal in de bekers krijgen met behulp van paddels. Uiteindelijk werd dit afgebouwd aan het eind van de 20e eeuw.

4. Een Canadese versie van bierpong

In Canada wordt het spel gespeeld op een airhockeytafel. Het spel is vergelijkbaar met tafelhockey, waarbij spelers in plaats van een pingpongbal een puck in de bekers proberen te krijgen.

beerpong spelen
Via: pexels.com | Kevin Malik, CC

Wie wordt de beerpong kampioen?

Nu jij helemaal op de hoogte bent van alle regels en kooptips over bierpong, is het tijd om het spel te spelen. Wij zijn benieuwd welk team de winnaar is geworden en welke extra regels jullie hebben gebruikt. Laat het ons weten in een reactie.

Zijn de spelregels je nog niet helemaal duidelijk? Stel dan jouw vraag in een reactie en wij helpen je graag.

Lees ook:

Beerpong: een complete gids over de regels, benodigdheden & kooptips
Beerpong: een complete gids over de regels, benodigdheden & kooptips
Plaats je reactie

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
    

   SpellenFans
   Logo