Ticket to Ride: dé complete gids met alle edities en uitbreidingen

Tickets gereed, want jij gaat bij dit bordspel op reis door het oude Europa in een stoomlocomotief! Door de tunnels van Zwitserland, op een veerboot over de Zwarte Zee en langs grote steden als Amsterdam. Ticket to Ride werd voor het eerst uitgebracht in 2004 met een USA editie.

Heel wat jaren later, en de populariteit van Ticket to Ride is nog altijd enorm. Wij zetten daarom de basisspellen, uitbreidingen en andere edities voor jou op een rijtje!

Ticket to Ride in het kort

Wat is het doel van het spel?

Ticket to Ride Europe draait om het verzamelen van zoveel mogelijk punten. Iedere speler ontvangt een aantal bestemmingskaarten, bijvoorbeeld van Riga naar Boekarest.

Door treinkaarten te verzamelen kun je routes leggen tussen twee steden. Heb je een volledige route op jouw bestemmingskaart voltooid? Dan ontvang je het aantal punten dat op jouw kaart is weergegeven.

Extra punten verdienen

Daarnaast ontvang je extra punten voor: iedere route die je legt tussen twee steden, het claimen van de langste ononderbroken route om de Europese Express Bonus kaart te bemachtigen en het behouden van treinstations.

Winnaar van het spel

Heeft een speler twee of minder treinen in bezit? Dan eindigt het spel en heeft iedere speler nog één laatste beurt. De punten worden hierna geteld en de winnaar van Ticket to Ride Europe is bekend!

Basisspel Ticket to Ride

Welke basisspellen zijn er?

Ticket to Ride Europe is een ontzettend populair bordspel als aanvulling in jouw spelletjeskast. Het spel kent enorm veel varianten en uitbreidingen, waardoor jij altijd de mogelijkheid hebt om een extra element aan het spel toe te voegen.

Wij vergelijken voor jou de prijzen van verschillende aanbieders, zodat jij nooit te veel betaald. Wil je het spel beter leren kennen voordat jij deze gaat aanschaffen? Lees dan de spelregels van Ticket to Ride!

Ticket to Ride basisspel

De editie waar het allemaal mee begon is Ticket to Ride USA. Hierna werd Ticket to Ride Europa gelanceerd. De uitbreidingen die daarna volgden zijn vaak te combineren met beide basisspellen. Slechts twee uitbreidingen zijn enkel te combineren met een van de twee basisspellen.

Ticket to Ride – Europa

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ticket to Ride Europa is het basisspel van dit bordspel. Het is geschikt voor 2 t/m 5 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. De speeltijd is 60 minuten.

Ticket to Ride – USA

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
The Original Classic is de standaard editie van het populair spel. Deze editie kan gespeeld worden met 2 t/m 4 spelers.

Uitbreidingen Ticket to Ride

Alle uitbreidingen van het bordspel

Ticket to Ride USA 1910 is enkel geschikt als uitbreiding voor het basisspel USA. Je ontvangt hierbij een nieuwe set kaarten die nieuwe spelelementen toevoegt aan het basisspel.

Ticket to Ride – USA 1910

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De unieke kaartset in de uitbreiding van Ticket to Ride USA 1910 bestaat uit 181 kaarten in groot formaat. Deze kaartset bestaat onder andere uit 35 bestemmingskaarten, een GlobeTrotter kaart en een complete vervanging voor alle kaarten van het basisspel.

De bijgeleverde spelregels vertellen je drie nieuwe manieren om de uitbreiding te spelen. Hiermee bepaal jij zelf welke nieuwe kaarten je wilt gebruiken.

Op zoek naar een specifieke uitbreiding voor het basisspel Europa? Dan is Ticket to Ride Europa 1912 geschikt. Hierbij ontvang je een nieuwe set kaarten, waarbij zowel bekende kaarten worden aangevuld als geheel nieuwe kaarten worden toegevoegd.

Ticket to Ride – Europa 1912

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Er worden in totaal drie nieuwe varianten geïntroduceerd: Europe Expanded, Big Cities of Europe en Mega Europe. Hiermee haal je 19 nieuwe routes in huis, tickets naar 9 grote Europese steden en een mogelijkheid om alle oorspronkelijke routes met de nieuwe aanwinsten te combineren.

Daarnaast zorgen de meegeleverde Warehouses and Depots ervoor dat je jouw strategie nog eens moet heroverwegen!

Ticket to Ride uitbreiding voor USA en Europa

Er bestaan een groot aantal Ticket to Ride uitbreidingen die geschikt zijn voor beide basisspellen. Hieronder ontdek je volgende uitbreidingen: UK & Pennsylvania, Nederland, France & Old West, India & Zwitserland, Japan & Italië en Afrika.

Deze uitbreidingen bevatten nieuwe speelborden, waardoor het speelveld extra groot wordt. Daarnaast worden er vaak spelelementen toegevoegd die kenmerkend zijn voor het land in die tijd. Hierdoor wordt er een extra beleving aan het spel toegevoegd!

Ticket to Ride – UK & Pennsylvania

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De uitbreiding van Ticket to Ride UK & Penssylvania is enkel speelbaar met de basisedities. Wil je de uitbreiding voor UK gebruiken? Dan is het spel speelbaar met 2 tot en met 4 spelers.

Je ontvangt nieuwe treinkaarten en technologiekaarten, waarmee het spel nog uitdagender wordt. De uitbreiding van Pennsylvania is geschikt voor 2 tot en met 5 spelers. Hierbij wordt een extra spelelement toegevoegd met aandeelkaarten.

Ticket to Ride – Nederland

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij Ticket to Ride Nederland krijg je een extra speelbord. Het bord bevat veel waterwegen en bruggen van het waterrijke Nederland. Om dit keer routes te claimen, moet je naast de juiste treinkaarten ook tol betalen.

Hierdoor wordt het spel nog spannender en kan een route zomaar eens eerder geclaimd worden door een tegenspeler. Het spel bevat in totaal 44 nieuwe bestemmingskaarten om zo nog meer punten te kunnen verdienen.

Ticket to Ride – France & Old West

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Iedere keer als je deze uitbreiding erbij pakt, heb je de keuze uit twee spelvarianten: Frankrijk of Het Wilde Westen.

In de speelvariant van Frankrijk rijd je langs straatcafés, boulevards en de Notre-Dame. In de uitbreiding van Het Wilde Westen scoor je extra punten met een stadsminiatuur of speel je met Alvin de Alien.

Ticket to Ride – India & Zwitserland

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij Ticket to Ride India & Zwitserland ontvang je twee nieuwe landkaarten. Reis door India, een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, en verzamel bonuspunten door mandala’s te maken. Hiervoor dien je twee verschillende ononderbroken routes van treintjes te claimen.

De nieuwe toevoeging van India is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Ticket to Ride Zwitserland is gemaakt voor 2 tot 3 spelers. Je reist door bergachtig landschap en voltooit bestemmingskaarten door steden te verbinden met buurlanden.

Ticket to Ride – Japan & Italië

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De uitbreiding van Ticket to Ride Japan & Italië zorgt voor nieuwe spelelementen. Zo bevat de kaart van Japan het metronetwerk van Tokyo en een nieuwe soort route met een hogesnelheidslijn.

Bij de kaart van Italië verzamel je extra punten door regio’s met elkaar te verbinden. Doordat je zelf kunt kiezen welke uitbreiding je toevoegt, is geen een potje meer hetzelfde!

Ticket to Ride – Afrika

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ticket to Ride Afrika is enkel te spelen met Ticket to Ride USA of Ticket to Ride Europe. Een nieuw spelelement is dat waardes van routes verdubbeld kunnen worden met behulp van terreinkaarten.

Daarnaast ontvang je bij deze uitbreiding 48 nieuwe bestemmingskaarten en uiteraard een speelbord van Afrika.

Speciale edities

Alle speciale edities op een rijtje

Ticket to Ride speciale edities

Er zijn een aantal losstaande edities van Ticket to Ride die je speelt zonder dat je hiervoor het basisspel nodig hebt. De editie Rails & Sails laat je niet enkel reizen per spoor, maar ook per boot.

Ticket to Ride Nordic Countries laat je reizen door de Scandinavische landen. Ben je een grote fan van Ticket to Ride? Dan kan de luxe en speciale Ticket to Ride 15th Anniversary editie niet ontbreken in jouw spelletjeskast!

Ticket to Ride – Rails & Sails

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ticket to Ride Rails & Sails is een speciale editie. Je verzamelt bij deze variant treinkaarten en schipkaarten, om zo verbindingen te maken over land en zee. Je hebt daarom niet enkel treinen in bezit, maar ook schepen én havens.

Je moet vooraf goed bedenken hoeveel schepen en treinen jij in bezit neemt. Gooit een medespeler roet in het eten door jouw route te claimen? Dan zal jij kostbare handelingen moeten verrichten en moet je vervoersmiddelen omruilen.

Ticket to Ride – Nordic Countries

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Het is belangrijk om te weten dat Ticket to Ride Nordic Countries een Engelstalige editie is. Doordat het spel op dezelfde wijze wordt gespeeld als bij de basiseditie, is de taal voor het speelbord geen enkel probleem.

Je verzamelt bij deze editie de juiste treinkaarten om routes te claimen, waaronder tunnels en veerboten. Hierdoor verbind je steden van de Noorse landen en voltooi je bestemmingskaarten. Het is een losstaande editie van het basisspel.

Ticket to Ride – Europe 15th Anniversary

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ticket to Ride Europa 15th Anniversary wordt op dezelfde manier gespeeld als Ticket to Ride Europe. Verder kan je dezelfde inhoud verwachten als bij het basisspel, maar dan met extra gedetailleerde speelstukken. Het is daarmee een genot om ernaar te kijken, en natuurlijk om ermee te spelen!

Korte editie en Junior

Een kort spelletje Ticket to Ride

Ticket to Ride heeft normaal gesproken een speeltijd van ongeveer 60 minuten. We kunnen begrijpen dat je daar niet altijd de tijd voor hebt, en soms ook een kortere variant wilt spelen.

De edities Amsterdam, New York en London hebben ieder een speeltijd van 15 minuten, waardoor dat mogelijk wordt!

Ticket to Ride – Amsterdam

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ook bij Ticket to Ride Amsterdam probeer je als speler zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit doe je door routes tussen twee handelslocaties te claimen en contractkaarten te voltooien. Deze contractkaarten vervangen de bekende bestemmingskaarten van het basisspel.

Een leuke toevoeging aan Ticket to Ride Amsterdam is de mogelijkheid om extra bonuspunten te verzamelen met behulp van de handelsbonuskaarten. Deze verdien je door specifieke routes te claimen met daarop afgebeeld een kar.

Ticket to Ride – New York

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ticket to Ride New York is een losstaand spel. Je bezoekt bekende trekpleisters als het Empire State Buildinig, Central Park, Times Square en Brooklyn.

Je komt jouw medespelers tegen in de drukke staten van New York City om zo jouw bestemmingskaarten te voltooien. Bezoek specifieke locaties tijdens het spel en ontvang bonuspunten. Zit jij in de winnende taxirit?

Ticket to Ride – London

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij Ticket to Ride London probeer je de belangrijkste buslijnen te claimen aan de hand van jouw bestemmingskaarten.

Je ontvangt extra punten door districten te voltooien. Dit kan je realiseren door alle locatie in één district met elkaar te verbinden. De spelregels zijn eenvoudig en de speeltijd is korter dan je gewend bent, waardoor het een perfect spel is voor ieder moment.

Ticket to Ride – De Spoorwerf

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ticket to Ride ‘De Spoorwerf’ is een breinbreker. Het spel is geschikt voor 1 speler met een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar.

Bij dit spel ben jij de leidinggevende van de spoorwerf. Aan jou de taak om alle locomotieven en treinwagons op de juiste positie te krijgen. In totaal zijn er 40 denkpuzzels. En kraken gaan jouw hersenen zeker!

Ticket to Ride junior editie

Jij kan dan wel helemaal fan zijn van Ticket to Ride, maar voor kinderen vanaf zes jaar is de normale editie lastig te begrijpen.

Gelukkig kun jij hen nu ook kennis laten maken met het fantastische bordspel met behulp van een junior editie: Mijn Eerste Reis. De spelregels en het speelbord zijn vereenvoudigd, waardoor het spel makkelijk te begrijpen is!

Ticket to Ride – London

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ticket to Ride Mijn Eerste Reis is een kinderversie van het populaire bordspel. De spelers verzamelen kaarten met verschillende kleuren en gebruiken deze om treinroutes te claimen met treintjes.

Het speelbord bevat vergeleken met Ticket to Ride Europe minder steden en minder lange routes. Daarnaast is het speelbord extra opgevuld met afbeeldingen die horen bij de stad. Zo zie je bij Amsterdam een molen staan en in Madrid een stier.

Spelregels Ticket to Ride

Hoe speel je Ticket to Ride?

Het bord wordt in het midden van de tafel geplaatst en iedere speler kiest een kleur. Je pakt de bijbehorende set van 45 gekleurde setjes, de 3 treinstations en de houten scorepion.

Deze pion plaats je op het startvak van het scorebord die aan de rand van het bord loopt. Verzamel je punten tijdens Ticket to Ride Europe? Dan verplaats je jouw pion het juiste aantal vakjes vooruit.

Voorbereiding van het spel

Alle treinkaarten worden geschud en iedere speler ontvangt vier kaarten. De resterende kaarten leg je naast het bord, waarvan de bovenste vijf kaarten open op tafel worden gelegd.

De Europese Express Bonuskaart en de overzichtskaarten worden ook open op tafel gelegd, zodat deze goed zichtbaar zijn voor iedere speler.

Bestemmingskaarten

Tot slot schud je alle bestemmingskaarten, waarbij je de zes routes met de blauwe achtergrond uit de stok haalt. Dit zijn de lange routes en iedere speler ontvangt er hier één van.

De overgebleven lange routes worden terug in de doos gelegd. Iedere speler ontvangt nu nog drie normale routes en de rest van deze bestemmingskaarten worden naast het bord van Ticket to Ride Europe gelegd.

ticket to ride treinen spelregels
Via: flickr.com | Anthony J, CC

Kiezen van bestemmingskaarten

De bestemmingskaarten geven aan welke route jij voltooid dient te hebben om punten te verzamelen. Uit de vier ontvangen bestemmingskaarten moet iedere speler minimaal twee kaarten behouden.

Je mag hierbij zelf kiezen of dit de lange route of gewone routes zijn. Keuze gemaakt? Dan leg je de kaarten die je niet wilt hebben terug in de doos. De kaarten die je wel houdt, vormen jouw bestemmingsdoelen tijdens het spel!

De leukste spelletjes onder de €10 alles in 1 overzicht

Betaalbare én leuke spelletjes
Perfect als cadeau of voor jezelf
Spelletjes voor jong en oud

Speelbeurt van Ticket to Ride Europe

Iedere speler heeft tijdens zijn beurt de keuze uit vier acties. Het is daarbij belangrijk dat je één actie uitvoert, en niet meerdere acties uit de vier mogelijkheden. Hieronder zetten wij de vier acties samengevat op een rijtje. Hierna zullen wij uitgebreider ingaan op iedere actie!

Acties tijdens een speelbeurt
Treinkaarten trekken – Naast het bord liggen vijf open treinkaarten en een dichte trekstapel. Bij deze actie mag je twee treinkaarten pakken, waarbij je zelf kiest of dit van de open of dichte kaarten is.

Route claimen – Op het speelbord staan verschillende routes afgebeeld in een kleur. Je kunt een route claimen door het aantal treinkaarten uit jouw hand te spelen dat overeenkomt met het aantal vakken van de route en de kleur. Je plaatst vervolgens een gekleurde trein van jezelf op ieder vakje.

Bestemmingskaarten trekken – Trek drie nieuwe bestemmingskaarten en kies er minimaal één die je behoudt.

Treinstation bouwen – Je kunt treinstations bouwen in een stad om zo een geclaimde route van een andere speler te gebruiken. Het eerste station kost één treinkaart van een willekeurige kleur. Het tweede station kost twee treinkaarten van dezelfde kleur, gevolgd door drie kaarten van dezelfde kleur voor het derde station.

Actie 1: Treinkaarten trekken

In totaal zijn er acht verschillende kleuren treinkaarten, waarvan er twaalf van iedere kleur zijn. Deze kleuren komen overeen met de kleuren op het bord. Daarnaast zijn er 14 locomotieven in het spel.

Deze kaarten dienen als joker en mogen ingezet worden voor iedere kleur. Daarnaast heb je een locomotief nodig om een veerboutroute te claimen.

Twee treinkaarten pakken

Wil je in jouw beurt treinkaarten trekken? Dan mag je in totaal twee treinkaarten pakken uit de open kaarten of van de dichte trekstapel. Kies je een open kaart? Pak dan eerst één kaart en leg direct een nieuwe kaart open.

Hierdoor heb je voor jouw tweede kaart weer de keuze uit een van de vijf open kaarten, of een dichte kaart van de trekstapel.

Locomotief pakken

Kies je een locomotief uit de open kaarten? Dan eindigt jouw beurt direct bij het pakken van één locomotief en mag je geen tweede kaart trekken. Heb je het geluk dat je een locomotief uit de dichte stapel trekt, mag je wel een tweede kaart pakken.

Je mag zoveel treinkaarten in jouw hand hebben als je wilt. Is de trekstapel helemaal leeg? Dan wordt de aflegstapel goed geschud, en kunnen er weer nieuwe kaarten worden getrokken!

Regel Liggen er drie locomotieven open op tafel? Dan moeten de vijf kaarten neergelegd worden op de aflegstapel en worden er vijf nieuwe kaarten neergelegd.

ticket to ride kaarten regels
Via: flickr.com | Todd Page, CC

Actie 2: Route claimen

Een route is een reeks gekleurde vakjes op het bord tussen twee steden. Je hebt meerdere routes nodig om een volledige bestemmingskaart te verzilveren. Wil je een route claimen? Dan heb je het juiste aantal treinkaarten nodig dat overeenkomt met het aantal vakjes op het bord en de kleur.

Voor de grijze vakjes op het bord geldt dat je zelf een kleur mag kiezen. Ook hiervoor geldt dat dit één kleur moet zijn en overeenkomt met het aantal vakjes. Een locomotief mag ingezet worden voor iedere kleur, waarbij er geen limiet is voor het aantal locomotieven dat je speelt voor het claimen van een route.

ticket to ride kopen
Via: flickr.com | julochka, CC

Een route kan maar door één speler worden geclaimd. Er zijn ook dubbele routes op het bord weergegeven tussen twee steden. Hierdoor kunnen ook andere spelers dezelfde route claimen.

Is er een route geclaimd die jij ook wilde hebben? Dan kan het bouwen van een treinstation jouw redmiddel zijn. Hierover later meer!

Verdienen van punten Wil je een route claimen? Leg dan de gespeelde treinkaarten op de aflegstapel en zet jouw treintjes op ieder vakje van deze route op het bord. Op het scoreschema op het bord is het aantal punten weergegeven die je ontvangt voor een gelegde route. Je zet jouw scorepion het juiste aantal vakjes vooruit.

Speciale routes
Veerboten – Een veerbootroute is te herkennen aan een grijze route, waarop minimaal één locomotief is weergegeven. Deze route kun je alleen claimen door een locomotiefkaart te spelen voor ieder vakje met een locomotief. Daarnaast speel je de treinkaarten die overeenkomen met het aantal resterende grijze vakjes, waarbij deze allen van dezelfde kleur dienen te zijn.

Tunnels – Een tunnelroute is te herkennen aan de zwarte randen rondom de vakjes. Deze route claim je door eerst het aantal kaarten neer te leggen dat overeenkomt met de kleur en lengte van de route. Hierna worden de drie bovenste kaarten van de trekstapel neergelegd. Voor iedere kaart die overeenkomt met de kleur van de route, dien jij een extra kaart in die kleur (of een locomotief) te spelen. Ook als een van deze drie kaarten een locomotief is, geldt dit als extra kaart die je moet neerleggen.

Heb je deze benodigde kaarten in jouw hand? Leg deze dan op de aflegstapel en claim de route. Zo niet, dan pak je de eerder gespeelde treinkaarten terug in jouw hand en is jouw beurt direct voorbij. Je kunt de route in een volgende beurt opnieuw proberen te claimen.

Actie 3: Bestemmingskaarten trekken

Heb jij al een groot deel van jouw bestemmingskaarten voltooid of ben je bijna klaar? Dan kun je drie nieuwe bestemmingskaarten trekken. Je kiest minimaal één kaart en de overige kaarten leg je onder de stapel van bestemmingskaarten.

Alle bestemmingskaarten die je in jouw hand hebt, moet je houden tot aan het eind van het spel. Door routes te claimen kun je bestemmingskaarten van Ticket to Ride Europe voltooien.

Spelletjes met HOGE KORTING! kORTING, KORTING, KORTING!

2+1 gratis aanbieding
Tot wel 50% korting
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Minpunten Ticket to Ride Europe Heb je aan het eind van het spel een bestemmingskaart niet voltooid? Dan gelden het afgebeelde aantal punten als minpunten. Kies dus verstandig, en wees niet té enthousiast!

ticket to ride amerika
Via: flickr.com | midnightcomm, CC

Actie 4: Treinstation bouwen

Is een speler je net voor met het claimen van een route? Dat is erg balen! In plaats van een noodzakelijke omweg die je nu moet maken, kun je er ook voor kiezen om een treinstation te bouwen.

Hierdoor mag jij gebruikmaken van één route die aan deze stad grenst en eigendom is van een andere speler. Hierdoor kun jij alsnog jouw bestemming bereiken.

Je mag een treinstation bouwen op iedere stad die vrij is, zelfs als er geen aangrenzende routes zijn gelegd. Heb je aan het eind van Ticket to Ride Europe nog ongebouwde treinstations? Dan ontvang je vier extra punten per station.

Stations bouwen

Het eerste station bouwen – Om het eerste station te bouwen leg je één kaart op van een willekeurige kleur. Ook een locomotiefkaart is toegestaan.

Het tweede station bouwen – Om het tweede station te bouwen leg je twee kaarten op van dezelfde kleur. Ook locomotiefkaarten zijn toegestaan.

Het derde station bouwen – Om het derde station te bouwen leg je drie kaarten op van dezelfde kleur. Ook locomotiefkaarten zijn toegestaan.

ticket to ride station
Via: flickr.com | Phil Romans, CC

Einde van het spel en puntentelling

Ticket to Ride Europe eindigt als een speler aan het eind van een beurt twee of minder treintjes in bezit heeft. Iedere speler mag nu nog één beurt spelen, inclusief de speler met twee of minder treintjes.

Hierna is het tijd voor de puntentelling en het bekendmaken van de winnaar. Je kunt ervoor kiezen om tijdens het spel de scorepion te verzetten, of aan het eind van het spel in één keer alle punten te tellen. Hieronder zetten wij de puntentelling op een rijtje!

Puntentelling van Ticket to Ride Europe

Route van 1 trein – Speler ontvangt 1 punt.

Route van 2 treinen – Speler ontvangt 2 punten.

Route van 3 treinen – Speler ontvangt 4 punten.

Route van 4 treinen – Speler ontvangt 7 punten.

Route van 6 treinen – Speler ontvangt 15 punten.

Route van 8 treinen – Speler ontvangt 21 punten.

Voltooide bestemmingskaart – Speler ontvangt het aantal afgebeelde punten.

Onvoltooide bestemmingskaart – Het afgebeelde aantal punten gelden als minpunten.

Ongebouwde stations – Speler ontvangt 4 punten voor ieder station dat niet op het bord is geplaatst.

Europese Express Bonuskaart – Speler met langste ononderbroken route ontvangt 10 punten. Stations en routes van andere spelers tellen niet mee, en ieder treintje van jezelf mag maar één keer worden geteld

ticket to ride regels spelregels
Via: flickr.com | Alvin Trusty, CC

Jouw Ticket to Ride verzameling

Met alle beschikbare edities en uitbreidingen is het een hele klus om de verzameling met Ticket to Ride spellen compleet te maken. Ons advies is daarom om te starten met het basisspel Europa of USA.

Het basisspel dat je kiest maakt niet zo veel uit, omdat de meeste uitbreidingen voor beide edities beschikbaar zijn. Vanuit het basisspel kun je vervolgens uitbreidingen aanschaffen, om zo extra spelelementen toe te voegen.

Tijd om te starten met jouw verzameling. Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete editie is!

Lees ook:

Luuk

Luuk

Hi, mijn naam is Luuk! Van jongs af aan ben ik al een fan van gezelschapsspellen. Op avondjes met vrienden worden er vaak spellen gespeeld, zoals Boonanza, Exploding Kittens of Codenames.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo