LAMA: Leg Alle Minpunten Af bij dit leuke kaartspelletje

LAMA staat voor Leg Alle Minpunten Af. Het kaartspel levert gegarandeerd een spannende strijd op en kan gespeeld worden met 2 tot en met 6 spelers. Tijdens het spel proberen alle spelers om hun kaarten zo snel mogelijk kwijt te raken.

Voor je het weet krijg je namelijk minpunten in de vorm van witte of zwarte fiches. De speler die aan het eind van het spel de minste minpunten heeft wint het spel!

Leestip: de top 10 kaart spelletjes van dit jaar

LAMA kopen

LAMA in het kort & kooptips

LAMA

Geschikt voor 2 t/m 6 spelers
Speeltijd van 20 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar
Meer over het spel
L.A.M.A. staat voor Leg Alle Minpunten Af. Bij het vlotte kaartspel proberen de spelers iedere beurt kaarten af te leggen. Doe je dit niet, krijg je minpunten in de vorm van fiches!
Als je geen kaart kan afleggen zal je moeten beslissen om te passen of hopelijk een waardevolle kaart af te trekken. Lukt het jou om alle kaart af te leggen? Dan mag je een fiche terug in de pot leggen. De speler die aan het eind de minste minpunten heeft wint het spel!

Bekijk de video

LAMA Edities

Dit zijn alle edities van LAMA

LAMA Kaartspel

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Het LAMA kaartspel is de eerste editie van dit spel. Je speelt het spel met 2 – 6 spelers en het heeft een speeltijd van 20 minuten.

LAMA Dobbelspel

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Het populaire kaartspel heeft nu ook een LAMA dobbelspel editie. Het is geschikt voor 2 – 6 spelers en heeft een speeltijd van 20 minuten.

Spelregels LAMA

Hoe speel je LAMA?

Alle 56 kaarten worden geschud en iedere speler krijgt zes kaarten. De overgebleven kaarten vormen een trekstapel en worden in het midden van de tafel gelegd. Hierbij wordt de bovenste kaart van de stapel open gelegd en de startspeler mag nu beginnen.

Deze speler moet een van de drie handelingen uitvoeren: een kaart afleggen, een kaart trekken of passen. Zodra de speler zijn handeling heeft uitgevoerd is de volgende speler aan de beurt.

Een kaart afleggen

Als een speler ervoor kiest om een kaart af te leggen moet hij rekening houden met de bovenste kaart die open ligt. De kaart die wordt afgelegd moet van dezelfde waarde zijn of één waarde hoger.

Op een zes mag enkel een zes of een lama kaart worden gelegd. Als er al een lama kaart ligt mag hierop een lama of een één.

Een kaart trekken

Een speler kan ervoor kiezen om in zijn beurt een kaart te trekken van de trekstapel. Er geldt dat je niet verplicht bent om een kaart af te leggen als dat mogelijk is.

De beurt van een speler eindigt als er een kaart is getrokken en er mag nu geen andere handeling worden uitgevoerd. Is de trekstapel leeg? Dan wordt er niet opnieuw geschud en moet de speler een andere handeling uitvoeren.

Passen

Als derde handeling kan een speler passen. Deze speler doet de ronde niet meer mee en zijn handkaarten worden dicht op tafel gelegd. De minpunten voor deze speler staan voor deze ronde vast.

Passen kan tactisch zijn voor het aantal minpunten dat je later in het spel moet pakken, omdat meerdere kaarten van dezelfde waarde slechts één keer dat aantal minpunten oplevert. Passen kan daardoor voordeliger zijn dan een kaart trekken en zo mogelijk meer minpunten krijgen.

LAMA kaartspel

Het einde van een ronde

Een ronde kan eindigen op twee manieren: een speler heeft geen handkaarten meer in zijn hand of alle spelers hebben gepast. In dit tweede geval mag de speler die als laatste is overgebleven nog zoveel handkaarten spelen als mogelijk. Er geldt hierbij dat er geen nieuwe kaarten getrokken mogen word

Teruggeven van fiches

Als een speler een ronde heeft gewonnen door al zijn kaarten af te leggen krijgt hij een beloning. Deze speler mag namelijk één fiche die hij eerder heeft verkregen terugleggen in de pot.

Hij heeft hierbij zelf de keuze welk fiche dit is. Het is dus logisch dat je een zwart fiche teruglegt als je deze hebt, omdat een zwart fiche tien minpunten waard is.

Wie is de winnaar van LAMA?

Alle spelers leggen de handkaarten open op tafel en de minpunten worden geteld. Een kaart met een getal is datzelfde aantal minpunten waard en een lama kaart is tien minpunten waard. Er geldt dat je slechts één keer de minpunten hoeft te pakken van een kaart die je meerdere keren hebt.

De minpunten worden gepakt met behulp van fiches. Een wit fiche is één minpunt en een zwart fiche is tien minpunten. Tijdens het spel mag je verzamelde fiches altijd wisselen.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht

Met hoeveel spelers kan LAMA gespeeld worden?

LAMA kan gespeeld worden met 2 tot en met 6 spelers.

Vanaf welke leeftijd is LAMA geschikt?

Het spel wordt aangeraden voor een leeftijd vanaf 8 jaar

Wat is de speeltijd van LAMA?

Een spelletje LAMA duurt gemiddeld 20 minuten.

Stel een vraag of geef je beoordeling!

Zijn de spelregels je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je juist anderen laat weten wat je van het spel vindt? Laat het weten in een reactie!

LAMA
9,99
Bekijk nu
bol.com bol.com
-16% LAMA
9,99 11,99
Bekijk nu
amazon.nl Amazon.nl
LAMA
11,99
niet op voorraad
Bekijk nu
999games.nl 999Games.nl

Lees ook:

LAMA: Leg Alle Minpunten Af bij dit leuke kaartspelletje
LAMA: Leg Alle Minpunten Af bij dit leuke kaartspelletje
Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

2 Opmerkingen
  1. Als ik 10 witte fishes heb, mag ik deze dan wisselen voor 1 zwarte of blijf ik met de 10 witte zitten?

    • Hi Jim! Op dat moment met je inderdaad de 10 witte fishes inwisselen voor 1 zwarte. Dat biedt ook weer een voordeel als je een ronde wint.

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo