Halli Galli: alle spelregels en edities op een rijtje

Halli Galli spel

Halli Galli draait om een vruchtensalade met aardbeien, citroenen, pruimen en bananen. De spelers voegen continue ingrediënten toe aan de salade. Verschijnen er exact vijf dezelfde vruchten? Dan moet jij zo snel mogelijk op de bel slaan en de vruchtensalade serveren!

Halli Galli

Zorg dat jouw focus optimaal is, want bij Halli Galli zal jij jouw aandacht er op ieder moment bij moeten houden. Bij het reactiespel krijgt iedere speler een gedekte stapel kaarten met daarop één of meer vruchten afgebeeld.

Om de beurt draaien de spelers een kaart van zijn stapel om en legt deze voor zich neer. Als er exact vijf dezelfde vruchten verschijnen, zal jij als speler zo snel mogelijk op de bel moeten drukken.

Ben jij de snelste speler? Dan ontvang jij alle kaarten op tafel en legt deze onder jouw stapel. De speler die aan het eind van het spel de meeste kaarten heeft, wint het spel!

De volledige speluitleg van Halli Galli bekijk je via de video hieronder!

De belangrijkste kenmerken

 • Behendigheidsspel
 • Denkspel
 • Geschikt vanaf 2 spelers

Specificaties

 • Aantal spelers
  2 tot 6
 • Speeltijd
  15 minuten
 • Aanbevolen leeftijd
  6 – 99 jaar
 • Taal spel
  Nederlands
 • Uitgever
  999 Games

Doel van het spel

De spelers draaien om de beurt een kaart van hun gedekte stapel. Als er precies vijf dezelfde vruchten op tafel liggen, moeten de spelers zo snel mogelijk op de bel drukken. De speler die dit als eerste doet, ontvangt alle kaarten op tafel. Wie aan het eind van het spel de meeste kaarten heeft, wint het spel.

Inhoud van Halli Galli

 • 56 speelkaarten
 • 1 hotelbel
 • Spelregels

Speluitleg van Halli Galli

Aan het begin van het spel zet je de bel midden op tafel en schud je alle kaarten. Geef iedere speler nu een-voor-een kaarten tot de stok op is. Iedere speler legt zijn of haar stapel gedekt voor zich neer. De spelers draaien nu om de beurt een kaart van hun stapel. Het is hierbij belangrijk dat de kaart van je af gedraaid wordt.

Wanneer mag je drukken op de bel?

Als er precies vijf gelijke vruchten liggen probeert iedereen zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie het eerste belt, krijgt alle kaarten en legt deze onderaan zijn of haar stapel. De winnaar van deze ronde moet nu beginnen met het omdraaien van de eerste kaart.

Speciale situaties tijdens Halli Galli

Tijdens het spel kunnen er speciale situaties voorkomen. In het overzicht hieronder lees je wat de regels zijn per situatie:

Speciale situatieUitleg
Een speler heeft geen kaarten meerAls je geen kaarten meer hebt, mag je alleen het einde van de desbetreffende ronde afwachten. Belt deze speler als eerste, ontvangt hij of zij alle kaarten op tafel. Zo niet, dan ligt deze speler uit het spel
Een speler belt terwijl er niet exact vijf dezelfde vruchten liggenAls je verkeerd belt, moet je voor straf iedere speler één van jouw eigen kaarten geven. De ronde gaat vervolgens verder bij de speler die aan de beurt was.

De winnaar van Halli Galli

Het spel is afgelopen als er nog maar twee spelers in het spel zitten. Zij spelen de ronde uit en de speler met de meeste kaarten wint Halli Galli!

Bekijk de speluitleg [VIDEO]

Andere edities van Halli Galli

Halli Galli heeft in totaal drie edities uitgebracht: de standaard editie, een junior editie en een extreme variant. Op die manier is het spel geschikt voor bijna iedere leeftijd!

Halli Galli – Junior

De Junior-editie van Halli Galli is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. In plaats van vruchten staat er op iedere kaart een vrolijke of een verdrietige clown. Liggen er precies twee lachende clowns zichtbaar op tafel? Dan moeten de spelers zo snel mogelijk op de bel drukken. Als er echter een verdrietige clown op tafel ligt, mag geen enkele speler op de bel drukken. Welke speler heeft aan het eind van het spel de meeste kaarten?

Combined Shape Created with Sketch.

Geschikt voor kinderen

Halli Galli Junior

Halli Galli – Junior

Combined Shape Created with Sketch.

Geschikt voor kinderen

Halli Galli Junior

Halli Galli – Junior

Halli Galli – Extreme

Is de standaard editie van Halli Galli voor jou nog niet chaotisch en hilarisch genoeg? Dan heb jij absoluut de Extreme versie nodig! Naast de bekende kaarten met vruchten zijn er nu ook kaarten met een dier in het spel. Er zijn nu echter vier verschillende mogelijkheden om op de bel te drukken. Hierdoor zal je nog meer de focus erbij moeten houden en zal er ook vaker fout op de bel worden gedrukt. Welke speler kan zijn of haar hoofd het koelst houden?

Combined Shape Created with Sketch.

Extreme editie

Halli Galli Extreme

Halli Galli – Extreme

Combined Shape Created with Sketch.

Extreme editie

Halli Galli Extreme

Halli Galli – Extreme

Reviews van Halli Galli

Heb jij Halli Galli aangeschaft en al een aantal keren gespeeld? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Veelgestelde vragen over Halli Galli

Met hoeveel spelers kan Halli Galli gespeeld worden?

Halli Galli kan gespeeld worden met 2 tot en met 6 spelers.

SpellenFans
Logo