Beverbende: alles wat je wilt weten over het spel

Beverbende

Bij Beverbende gaan geheugen en tactiek hand in hand. Tijdens het spel heeft iedere speler vier gesloten kaarten voor zich liggen. Aan het begin van iedere ronde mag je eenmalig de twee buitenste kaarten bekijken. Hierna zal je tijdens de ronde moeten proberen om zo min mogelijk punten voor je te hebben liggen. Een goed geheugen zal nodig zijn om de juiste keuzes te maken!

Beverbende

Over het spel

Beverbende is een spel dat draait om tactiek en een goed geheugen. Het spel kan gespeeld worden vanaf 2 spelers en met een maximum van 6 spelers.

Aan het begin van iedere ronde worden er vier gesloten kaarten voor iedere speler neergelegd. De twee buitenste kaarten worden bekeken en vervolgens weer gesloten teruggelegd. Je zal nu moeten proberen om het totaal aantal punten dat je voor je hebt liggen zo laag mogelijk te krijgen. Dit krijg je voor elkaar door de juiste getallen te verwisselen en speciale kaarten op het juiste moment in te zetten.

Ben jij ervan overtuigd dat je het minst aantal punten voor je hebt liggen? Dan klop je op tafel als jij aan de beurt bent. De overige spelers hebben nu nog één kans om hun score zo laag mogelijk te krijgen. De scores worden vervolgens van iedere speler genoteerd.

Nadat alle rondes zijn gespeeld, worden de scores van iedere speler bij elkaar opgeteld. De speler met het minst aantal punten wint Beverbende!

De volledige speluitleg van Beverbende bekijk je via de video hieronder!

De belangrijkste kenmerken

 • Denkspel
 • Tactiek
 • Geschikt vanaf 2 spelers

Specificaties

 • Aantal spelers
  2 tot 6
 • Speeltijd
  20 minuten
 • Aanbevolen leeftijd
  6 – 99 jaar
 • Taal spel
  Nederlands
 • Uitgever
  999 Games

Doel van het spel

De bedoeling van het spel is dat je zo min mogelijk punten verzamelt. Dit krijg je voor elkaar om tijdens het spel ongunstige kaarten te verwisselen met gunstige kaarten. Ben jij ervan overtuigd dat jij de minste punten hebt? Dan klop je op tafel als jij aan de beurt bent.

De andere spelers hebben nu nog één beurt. Hierna worden de punten van alle spelers genoteerd en opgeschreven op het scoreblad. Nadat het afgesproken aantal rondes is gespeeld, worden de scores bij elkaar opgeteld. De speler met de minste punten is de winnaar of winnares van Beverbende!

Inhoud van Beverbende

 • 66 speelkaarten (45 kaarten met getallen en 21 speciale kaarten)
 • 1 scoreblok
 • Spelregels

Speluitleg van Beverbende 

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler vier gedekte kaarten die hij voor zich neerlegt. Belangrijk hierbij is dat deze kaarten niet bekeken mogen worden. Enkel aan het begin van het spel mag iedere speler zijn of haar buitenste kaarten eenmalig bekijken. Een goed geheugen zal nodig zijn om deze twee kaarten te onthouden.

Wat moet je doen tijdens jouw beurt?

De speler die aan de beurt is moet een kaart pakken. Hierbij heb je twee keuzes: je pakt een kaart van de gedekte trekstapel of je pakt de bovenste kaart van de aflegstapel. De kaarten van de aflegstapel zijn zichtbaar. Als je een kaart van de aflegstapel wilt pakken, is het van belang dat het om een kaart gaat waar een getal op staat. Dit getal kan variëren van nul tot en met negen, waarbij nul het meest gunstige getal is.

Is de bovenste kaart van de aflegstapel niet gunstig voor jou? Dan kan je ervoor kiezen om een kaart van de trekstapel te pakken. Je hebt daarbij keuze uit twee opties. De eerste optie is om de kaart direct af te leggen op de aflegstapel. Dit is een verstandige zet als het een ongunstig getal betreft. De tweede optie is om de kaart van de trekstapel te wisselen met één van jouw gesloten kaarten. Je legt de getrokken kaart dan gedekt neer op de plek van de kaart die je wilt verwisselen. Deze oude kaart leg je vervolgens open neer op de aflegstapel.

Via: Spellenfans.nl

De uitleg van speciale kaarten

Het kan voorkomen dat er een speciale kaart op de aflegstapel ligt. Het is dan niet mogelijk om deze kaart te wisselen met een kaart die jij voor je hebt liggen. Je zal dan direct een kaart van de trekstapel moeten pakken, waarbij je vervolgens de keuze hebt uit de twee eerder besproken opties.

Pak je een speciale kaart van de trekstapel? Dan gelden er andere regels! In totaal bevat Beverbende drie verschillende speciale kaarten, waarmee je bepaalde acties kunt uitvoeren:

‘Spieken’: met deze kaart mag jij één van jouw eigen gesloten kaarten bekijken. Hierna leg jij deze bekeken kaart weer gesloten voor je neer. De speciale kaart leg je open op de aflegstapel. Jouw beurt is nu voorbij.

Via: Spellenfans.nl

‘Ruilen’: hiermee mag je één van jouw kaarten ruilen met een kaart van een tegenstander. Als je ervoor kiest om een kaart te ruilen, mogen beide kaarten niet worden bekeken. Deze kaarten worden dus gesloten verwisseld.

De speler met wie de kaart wordt verwisseld kan niet weigeren. Je kan echter wel onthouden waar de kaart wordt neergelegd, zodat jij deze eventueel in een volgende beurt opnieuw kan ruilen. Nadat de actieve speler de keuze heeft gemaakt om te ruilen of om de kaart direct op de aflegstapel te leggen, is de volgende speler aan de beurt.

Via: Spellenfans.nl

‘Twee kaarten trekken’: met deze kaart mag opnieuw een kaart van de trekstapel worden getrokken. Mocht je deze kaart niet willen houden, dan mag je deze wegleggen en een nieuwe kaart trekken. Hiermee mag je weer beslissen of je deze kaart weglegt of ruilt met een van je eigen kaarten. Ongeacht de optie die je kiest, is de volgende speler aan de beurt.

Beverbende
Via: Spellenfans.nl

Einde van een ronde

Als een speler ervan overtuigd is dat hij of zij het minst aantal punten voor zich heeft liggen, klopt deze speler op tafel. De rest van de spelers krijgen op dat moment nog één beurt. Vervolgens draaien alle spelers de gesloten kaarten om en tellen de punten bij elkaar op.

Heeft iemand een speciale kaart voor zich liggen? Dan wordt deze kaart vervangen met de eerstvolgende getallenkaart van de trekstapel. Als meerdere spelers een speciale kaart hebben, begint de speler die geklopt heeft met het trekken van een getallenkaart. Vervolgens wisselen overige spelers met de klok mee hun kaart(en). De spelers noteren nu hun score op het scoreblok en beginnen een nieuwe ronde met vier nieuwe gesloten kaarten.

De winnaar van Beverbende

Je speelt evenveel rondes als het aantal spelers. Er is echter een uitzondering als je Beverbende speelt met twee spelers. Als dit het geval is worden er vier rondes gespeeld.

Na iedere ronde wordt de score van iedere speler op het scoreblad genoteerd. Als het afgesproken aantal rondes is gespeeld, worden de afzonderlijke scores van iedere speler bij elkaar opgeteld. De speler met het minst aantal punten heeft Beverbende gewonnen!

Bekijk de speluitleg [VIDEO]

Reviews van Beverbende

Heb jij Beverbende toegevoegd aan jouw spelletjeskast? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Veelgestelde vragen over Beverbende

Kan je Beverbende combineren met het spel ‘Beverclan’?

Dat kan! Beverbende en Beverclan kunnen zowel los als gecombineerd gespeeld worden.

Met hoeveel spelers kan Beverbende gespeeld worden?

Beverbende kan gespeeld worden met 2 tot en met 6 spelers.

Hoeveel rondes worden er gespeeld bij Beverbende?

Er worden evenveel rondes gespeeld als spelers die meedoen. Deze regel geldt niet als het spel wordt gespeeld met twee spelers. Er worden dan vier rondes gespeeld.

SpellenFans
Logo