Duck: dit is er eendje voor in de spelletjeskast!

7.5/10 (Expert Score)
Product is rated as #1 in category Review

Strandlakentje mee, reddingsboeien voor in geval van nood en een dobberende badeend. Inclusief surfplank én zonnebril.

Het vlotte kaartspel van White Goblin Games heeft eenvoudige spelregels en kan met een speeltijd van ongeveer 15 minuten op ieder moment van de dag gespeeld worden. Wij laten weten wat we van het kaartspel Duck vinden!

Leestip: ontdek de leukste kaartspellen van dit moment

Duck kopen

Duck in het kort & kooptips

Review Duck

Dit is wat SpellenFans ervan vindt

Luuk - SpellenFans
7.5
Review van Luuk
Duck
Geschikt voor 3 t/m 5 spelers
Speeltijd van 15 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Duck is er eendje die zeker in jouw spelletjeskast thuishoort. Alle bonuspunten en minpunten zorgen voor een spannende strijd tot aan het eind!

Luuk van SpellenFans.nl

Mijn review over Duck

Bij het zien van het design van de verpakking word je direct vrolijk. Het kiezen van een uniek strandlaken zorgt ervoor dat de strijd direct begint. De beloningen per ronde versterkt deze vriendschappelijke strijd.

Toch moet je iedere ronde slim nadenken, want voor je het weet krijg je minpunten in plaats van bonuspunten.

Doordat je niet alleen punten (of minpunten) kan krijgen met de reddingsboei kaarten, blijft de einduitslag altijd spannend. Zeker omdat de verzamelde punten van iedere speler onder het strandlaken liggen. Dit zorgt ervoor dat je volledig bent gefocust tijdens het spel.

Duck kaartspel
Via: SpellenFans.nl

De vijf ronden zijn het ene spel sneller afgelopen dan het andere spel, waardoor je soms erg snel Duck gespeeld hebt. Toevoeging van extra kaarten zou het spel nog spannender kunnen maken, maar wie weet wordt dat in de toekomst gedaan aan de hand van een uitbreiding.

Juist omdat het spel eenvoudig te leren is en makkelijk mee te nemen is, kan het met iedereen en overal gespeeld worden. Unieke regels, inclusief geluksfactor, maar ook zeker tactiek.

Dat alles met grappige illustraties en een lage prijs. Duck is er daarom eendje die zeker in jouw spelletjeskast thuishoort.

Unboxing Duck

Hoe ziet het spel eruit?

De spelregels van Duck zijn eenvoudig beschreven, waardoor je snel kan beginnen met spelen. Duck kan gespeeld worden met 3 tot 5 spelers, waarbij een leeftijd vanaf 8 jaar wordt aangeraden. Volgens ons geldt: hoe meer spelers, hoe spannender het spel wordt.

Toch is een spel met 3 spelers ook al erg leuk. Tijdens het spel proberen alle spelers zo snel mogelijk hun handkaarten kwijt te raken. Hiermee verdien je punten en de speler die na 5 ronden de meeste punten heeft, is de ultieme badeenden koning!

Speelkaarten Duck
Via: SpellenFans.nl

Spelregels Duck

Hoe speel je Duck?

Iedere speler krijgt 7 eendkaarten in zijn hand met ieder een waarde van 0 t/m 8. De totale waarde van je handkaarten bereken je door alle getallen bij elkaar op te tellen. Dit aantal punten maakt tijdens een beurt niet zo veel uit, maar aan het eind van een ronde wél (later meer hierover).

Kaarten spelen

Een speler speelt tijdens zijn beurt altijd minimaal één kaart, maar kan ervoor kiezen om straatjes (bijv. 4-5-6) van dezelfde kleur op te gooien óf meerdere kaarten met hetzelfde getal.

Voordat het spel begint mag iedere speler een uniek strandlaken kiezen. Een grappige toevoeging aan het spel, waardoor iedereen gelijk overtuigt is dat zijn of haar strandlaken de winst gaat opleveren!

Strandlakenkaarten Duck
Via: SpellenFans.nl

Kaarten pakken van andere spelers

Iedere speler heeft een eigen aflegstapel en de kaarten die je speelt worden hierop gelegd. Vervolgens eindig je een beurt door een kaart te pakken. Je hebt hierbij niet enkel de keuze uit de trekstapel, maar je mag ook de bovenste kaart van de aflegstapel van je linker of rechter buurman pakken.

Deze regel maakt het spel extra leuk, omdat je afhankelijk bent van de beurten van andere spelers. Hierdoor kan je een kaart pakken van een speler, waarmee jij in je volgende beurt een betere set kaarten kan opgooien. Dit maakt het spel extra spannend, waarbij je wel afhankelijk bent van geluk.

Black Friday 2023Black Friday 2023

Een beloning per ronde

Duck heeft in totaal vijf ronden en iedere ronde speel je voor een beloning. De eerste ronde speel je voor een reddingsboei van 6 punten. Iedere ronde wordt de reddingsboei één punt meer waard. In de laatste ronde speel je daarom voor 10 punten.

Deze verhoging van de beloning maakt het spel extra spannend, omdat zelfs in de laatste ronde het verschil nog gemaakt kan worden. Al moet je wel slim spelen, want op de achterkant van een reddingsboei kaart staan minpunten.

Die bonuspunten die jij je in je hoofd al rijk had gerekend, kunnen zomaar eens minpunten worden. Hierdoor is de overwinning opeens veel verder weg!

Bonuspunten Duck
Via: SpellenFans.nl

Wanneer stopt een ronde?

Een ronde eindigt als een speler al zijn handkaarten kwijt is óf ‘wegduikt’. Als de totale waarde van je eendkaarten in je hand 10 of minder is, kan je ‘wegduiken’ roepen. Jij beweert dan dat jij de speler bent met de laagste totale waarde van eendkaarten.

De ronde eindigt dan direct en alle spelers leggen hun eendkaarten open op tafel. Heeft de speler het inderdaad juist? Dan krijgt deze speler de reddingsboei kaart met bonuspunten.

Rode reddingsboei

Heeft een ander speler een lagere totale waarde? Dan krijgt de speler met die ‘wegduiken’ riep de rode reddingsboei kaart en dus minpunten.

Ook het aantal minpunten verandert per ronde, waardoor je goed moet nadenken voordat je ‘wegduiken’ roept! Een reddingsboei kaart wordt altijd onder jouw unieke strandlaken gelegd.

Minpunten Duck
Via: SpellenFans.nl

Een reddingsboei kaart is goud waard!

Met de bonuspunten van een reddingsboei kaart kan je het snelst punten verdienen. Zeker in de laatste ronde als je voor 10 bonuspunten speelt, kan jij jouw totale aantal punten flink laten stijgen.

Gelukkig kan je niet enkel bonuspunten verdienen met de reddingsboeien. Anders zou de de strijd een stuk minder spannend zijn.

Sint 2023Sint 2023

Verzamelen van punten: meerdere manieren

Nadat een ronde is beëindigt, leggen alle spelers hun handkaarten open op tafel. De speler met het hoogste puntentotaal legt al zijn kaarten op zijn aflegstapel.

De andere spelers mogen de kaart met de hoogste waarde (in het beste geval dus een 8), onder hun strandlaken leggen. Hierdoor maakt het totaal aantal punten in jouw hand wél uit.

Naast het net vissen

De speler met de hoogste waarde vist namelijk naast het net, terwijl de andere spelers hun hoogste kaart onder het strandlaken mogen leggen.

Met alleen maar hoge kaarten in je hand heb je de kans dat je geen punten pakt, maar lage kaarten zorgen er juist voor dat je misschien wel maar één of twee punten meepakt. Een moeilijke afweging die je tijdens het spelen van je beurt steeds in je achterhoofd moet houden!

Eendkaarten Duck
Via: SpellenFans.nl

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht

Met hoeveel spelers kan Duck gespeeld worden?

Duck kan gespeeld worden met 3 tot en met 5 spelers.

Vanaf welke leeftijd is Duck geschikt?

Het spel wordt aangeraden voor een leeftijd vanaf 8 jaar

Wat is de speeltijd van Duck?

Een spelletje Duck duurt gemiddeld 15 minuten.

Stel een vraag of geef je beoordeling!

Zijn de spelregels van Duck je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je juist anderen laat weten wat je van het spel vindt? Laat het weten in een reactie!

Duck
14,00
Bekijk nu
bol.com bol.com
Duck
21,27
Bekijk nu
amazon.nl Amazon.nl
REVIEW Dit spel is door SpellenFans.nl ontvangen ter review en is beschikbaar gesteld door White Goblin Games.
Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo