Black Stories spel: dit zijn alle edities van het spannende raadselspel

Black Stories spel raadsels
Aantal spelers: vanaf 2 spelers
Speeltijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Soort spel: denkspel

Zin om jouw hersenen eens flink te laten kraken? Dat zal met behulp van Black Stories zeker lukken. Aan de hand van een korte en vaak dodelijke situatiebeschrijving is het aan de spelers om te raden hoe het verhaal heeft kunnen gebeuren. Los jij het mysterie op?

Black Stories in het kort

Wat is het doel van het spel?

In het spel zitten tientallen kaartjes met unieke raadsels. Nadat de situatie door de zogeheten Raadselmeester is voorgelezen, zullen de andere spelers proberen om het mysterie op te lossen. Dit doen zij door vragen te stellen die enkel met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden.

Stel daarom als speler de juiste vragen en probeer zo belangrijke informatie te verzamelen. Alleen hierdoor zal jij een van de vele mysteries kunnen oplossen.

Black Stories kopen

De beste kooptips op een rijtje

Black Stories

Een spel vol raadsels
Black Stories spel raadsels
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs Black Stories

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Black Stories is een spel waarvoor je minimaal twee spelers nodig hebt. Eén speler wordt tot Raadselmeester benoemd. Deze speler leest de situatie op de voorkant van een willekeurig kaartje hardop voor aan de overige spelers.

Op de achterkant van het kaartje staat de oplossing van het raadsel. Nadat de Raadselmeester het antwoord heeft gelezen, zullen de andere spelers moeten proberen om het mysterie op te lossen. Dit doen zij door vragen te stellen die enkel met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden.

Een spannende raadselsessie is het gevolg en als speler wil jij gegarandeerd het mysterie ontrafelen. Eerder zal jij geen oog dichtdoen!

Kenmerken

  • Denkspel
  • Vanaf 2 spelers
  • Speeltijd: 15 minuten
  • Leeftijd: 12 – 99 jaar
  • Nederlands
  • Story Factory

Vergelijk prijzen Black Stories

€18,03
26 november 2023 08:32
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
2 nieuw van €18,03

Spelregels Black Stories

Hoe speel je het raadselspel?

Om je een indruk te geven van een van de vele Black Stories is hieronder het verhaal ‘Simpele moord’ weergegeven. De Raadselmeester leest het volgende hardop voor aan de spelers:

De overige spelers zullen aan de hand van deze informatie het mysterie moeten proberen op te lossen. Enkel de Raadselmeester leest de achterkant van het kaartje en zal daarmee alle vragen kunnen beantwoorden.

De vragen die betrekking hebben op een bepaald aspect dat er niet toe doet, kunnen beantwoord worden met een ‘nee.

Enkele voorbeelden van vragen die spelers bij het mysterie van Romeo en Julia kunnen stellen zijn:

  • ‘Zijn ze vermoord?’ – Nee
  • ‘Is het raam dat openstaat van belang?’ – Ja!
  • ‘Zijn Romeo en Julia mensen?’ – Nee
  • ‘Romeo en Julia zijn dieren?’ – Ja!

Door vervolgvragen te stellen zullen de spelers te weten komen dat Romeo en Julia vissen zijn. Vervolgens zullen zij moeten achterhalen waarom de vissen zijn overleden. De oplossing is de kat die de vissenkom omstootte en deze ten val bracht.

Zodra de Raadselmeester tevreden is over het antwoord van de spelers, leest hij het gehele antwoord voor. De oplossing vind je op de achterkant van dezelfde kaart:

Edities Black Stories

Alle varianten op een rijtje

Inmiddels zijn er vele series verschenen van Black Stories. Iedere editie bevat tientallen kaartjes, waardoor jij met één spel al uren speelplezier zal hebben.

Als jij vervolgens toe bent aan een nieuwe lading raadsels, heb jij gelukkig voldoende keuze uit alle edities. Wij hebben de series voor jou op een rijtje gezet!

Black Stories

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De editie waar het allemaal mee is begonnen: Black Stories 1. Het bevat 50 prachtige, spannende en mysterieuze situaties die opgelost dienen te worden. De ene oorzaak is nog vreemder dan de ander, dus laat je hersenen maar kraken!

Black Stories 2

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Het tweede deel van het denkspel bevat wederom 50 gitzwarte raadsels. Duik opnieuw in de duistere wereld en ontrafel alle mysteries!

Black Stories 3

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Vijftig raadsels en vijftig antwoorden. Hoe snel weet jij alle raadsels op te lossen door slimme vragen te stellen aan de Raadselmeester?

Black Stories 4

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Test je vermogen om hersenkrakers op te lossen met 50 raadsels. Spannend tot aan het laatste kaartje!

Black Stories 5

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ben jij niet bang voor een plas bloed of mysterieuze moorden? Haal dan de vijfde editie van denkspel in huis met 50 bloedstollende raadsels!

Black Stories 6

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ben jij de beste detective van alle spelers? Ontdek het met de 50 raadsels van de zesde editie van Black Stories.

Black Stories 7

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Logisch dat jij niet kan wachten om nóg meer raadsels op te lossen. Ook in deze editie zijn er weer voldoende mysteries die alleen de beste speurders kunnen oplossen!

Black Stories 8

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Van bizarre moorden tot aan ongelukken die in een klein hoekje zaten. Het is aan jou om te raden hoe een van de vijftig situaties heeft kunnen gebeuren.

Black Stories 9

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De raadsels van Black Stories worden over het algemeen in 15 minuten opgelost. Ontdek met de negende editie of jij een betere detective bent!

Black Stories 10

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De echte fans van Black Stories halen natuurlijk alle edities in huis. Uiteraard kan de tiende editie met 50 nieuwe mysteries dan niet ontbreken…

Speciale edities

Alle thema’s van Black Stories

Er zijn ook een aantal speciale edities van Black Stories. De raadsels van deze edities gaan over een bepaald thema, zoals vakantie, Kerstmis of de universiteit. Hieronder ontdek je alle speciale edities van het raadselspel!

Black Stories – Holiday Edition

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
In deze Holiday Edition van Black Stories draait alles om vakantie! Van dodelijke misverstanden met de lokale bevolking tot aan fatale ongevallen onderweg. Tijd voor 50 nieuwe raadsels!

Black Stories – Real Crime

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij de meeste raadsels van Black Stories is het een fijne gedachte dat het verzonnen mysteries zijn. Dat gaat bij de Real Crime editie net even anders in zijn werk. Deze raadsels zijn allemaal waargebeurd en daardoor nog spannender. Durf jij het aan?

Black Stories – Funny Death

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Met de vele angstaanjagende sterfgevallen zijn dodelijke ongelukken met een grappig tintje ook wel eens welkom. Dankzij de Funny Death Edition van Black Stories heb jij weer uren speelplezier!

Black Stories – Shit Happens

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Kan gebeuren, of te wel: Shit Happens! Deze editie van Black Stories bevat 50 waargebeurde situaties waarvan jij het antwoord gegarandeerd wilt achterhalen.

Black Stories – Christmas Edition

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Hoewel Kerstmis vaak een liefdevolle feestdag is, kunnen deze dagen ook één grote ramp worden. Van opstandige rendieren tot aan brandende kaarsen. De Christmas Edition is perfect als cadeau random deze feestdag!

Black Stories – Uni

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Studeren is soms dodelijk saai, maar weet je wat nog erger is: een dodelijke afloop! Black Stories Uni gaat over alles in jouw studententijd: de campus, feestjes en de studiefinanciering…

Black Stories Junior

Alle varianten voor kinderen

De raadsels van Black Stories hebben vaak een dodelijke afloop en zijn daardoor niet altijd even geschikt voor kinderen. Gelukkig is er wel aan deze jongere spelers gedacht. Wij zetten alle Black Stories Junior spellen hieronder op een rijtje. Deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Green Stories

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Betoverende bossen vol geheimen, zeldzame dieren in de jungle of ritselgeluiden in de struiken. Lossen de spelers alle mysteries van de natuur op in Green Stories?

Red Stories

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Detectives, spionnen en inspecteurs. Zij proberen alle raadsels op te lossen van zakkenrollers en slimme bandieten. Help jij de detectives mee in Red Stories?

White Stories

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Kasteelgeesten, vampiers en raadselachtige figuren. Bij White Stories proberen de spelers al dat gespook te verklaren!

Rainbow Stories

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Fantastische feeën, kleurrijke eenhoorns of prachtige zeemeerminnen. Duik in een magische wereld vol mysteries met Rainbow Stories.

School Stories

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ook op school gebeuren er soms mysterieuze situaties. Spullen verdwijnen of een geheime kamer in het schoolgebouw wordt ontdekt. Ben jij een oplettende scholier en los je alle raadsels van School Stories op?

Wat vind jij van Black Stories?

Heb jij Black Stories in huis gehaald en jouw hersenen flink laten kraken? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Lees ook:

Veelgestelde vragen over Black Stories

Met hoeveel spelers kan Black Stories gespeeld worden?

Black Stories kan gespeeld worden vanaf 2 spelers. Er is namelijk altijd één verteller nodig en één speler die het mysterie probeert op te lossen.

Welke vragen mag je aan de Raadselmeester stellen?

De spelers mogen enkel vragen stellen die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Anders zal de Raadselmeester geen antwoord geven…

Is het geven van tips toegestaan?

Het kan gebeuren dat de spelers het mysterie niet opgelost krijgen. De Raadselmeester mag op dit moment zelf bepalen of er een tip wordt vrijgegeven. Een strenge Raadselmeester zal echter niets zeggen.

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo