Regenwormen: alles wat je wilt weten over het spel

Regenwormen spelletje
Aantal spelers: 2 - 7 spelers
Speeltijd: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Soort spel: dobbelspel

Bij Regenwormen zijn de spelers hongerige kippen die op zoek gaan naar regenwormen. Werp de acht dobbelstenen en probeer zoveel mogelijk punten te verzamelen. Heb jij aan het eind van het spel de meeste regenwormen verzameld?

Regenwormen in het kort

Wat is het doel van het spel?

Bij Regenwormen zal je door te dobbelen zoveel mogelijk regenwormen proberen te verzamelen. Deze worpen zal jij op de juiste manier moeten benutten, zodat jij de dobbelstenen niet direct aan jouw tegenstander hoeft af te geven.

Wie aan het eind van het spel de meeste regenwormen heeft verzameld, wint het spel!

Inhoud van Regenwormen

 • 16 tegels
 • 8 dobbelstenen
 • Spelregels

Regenwormen kopen

De beste kooptips op een rijtje

Regenwormen

Neem jij risico of ga je voor zekerheid?
Regenwormen spelletje
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs Regenwormen

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Regenwormen is een compact spel dat je overal en op ieder moment kan spelen. De speler die aan de beurt is gooit de 8 dobbelstenen. De speler kiest vervolgens één symbool uit en legt alle dobbelstenen met hetzelfde symbool aan de kant.

Vervolgens worden de overige dobbelstenen gegooid. De speler zal dit keer een ander symbool opzij moeten leggen. De totaalwaarde van de dobbelstenen die aan de kant zijn gelegd zal hoger moeten zijn dan 20.

Hierbij moet er ten minste één regenworm aan de kant zijn gelegd. Is dit gelukt? Dan mag jij de gelijkwaardige tegel van tafel pakken of van een andere speler stelen.

Iedere tegel die jij verzamelt is een aantal ‘regenwormen’ waard. Hoe hoger de totaalwaarde van de dobbelstenen, hoe meer regenwormen jij kan verzamelen. Neem echter niet te veel risico. Bij een zogeheten mislukte worp zal jij namelijk een tegel moeten inleveren.

Wie verzamelt uiteindelijk de meeste regenwormen? De volledige speluitleg van Regenwormen bekijk je via de video hieronder!

Kenmerken

 • Dobbelspel
 • 2 – 7 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 30 minuten
 • Nederlands
 • 999 Games

Vergelijk prijzen Regenwormen

€14,38 €15,99
13 juli 2024 19:09
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
6 nieuw van €14,38
€15,99 niet op voorraad

Spelregels Regenwormen

Hoe speel je het dobbelspel Regenwormen?

Om Regenwormen te kunnen spelen zullen er eerst enkele voorbereidingen nodig zijn. Leg de zestien tegels in oplopende volgorde in een rij op tafel en zorg dat je genoeg ruimte hebt om te kunnen gooien met de acht dobbelstenen. Tijd om met het spel te beginnen!

Het gooien van de dobbelstenen

De speler die mag beginnen werpt de acht dobbelstenen. Uit deze worp kiest de speler één symbool. De wormen op de dobbelstenen zijn daarbij altijd vijf punten waard. De overige symbolen zijn gelijk aan het desbetreffende getal. Zo is het getal vier ook vier punten waard.

Als de actieve speler een symbool heeft gekozen, legt hij of zij alle dobbelstenen met dit symbool aan de kant. De speler kan er nu voor kiezen om opnieuw te gooien met de resterende dobbelstenen.

Als een speler hiervoor kiest, mag hij bij een volgende worp niet meer hetzelfde symbool apart leggen. Er zal dus een nieuw symbool gekozen moeten worden.

Pakken van een tegel

Een speler kan ervoor kiezen om niet meer de dobbelstenen te gooien als hij of zij een tegel kan pakken met het aantal punten dat hierop weergegeven is.

Voorbeeld
Om de tegel met ’21’ regenwormen te kunnen pakken, zal een speler bijvoorbeeld 2x een regenworm (10 punten), 2x een vier (8 punten) en 1x een drie (3 punten) hebben moeten liggen. De totaalwaarde van deze dobbelstenen is 21 punten en als de tegel met 21 regenwormen open op tafel ligt, kan deze gepakt worden.

Iedere tegel heeft een bepaalde waarde van regenwormen. Zo heeft de tegel met 21 punten een waarde van één regenworm en de tegel met 30 punten een waarde van drie regenwormen. Deze waardes lopen op van één regenworm tot en met vier regenwormen.

Volgende speler aan de beurt

Als de eerste speler zijn of haar beurt heeft beëindigd, is de volgende speler aan de beurt. Ook deze speler werpt de acht dobbelstenen en pakt de tegel met hetzelfde aantal punten als de totaalwaarde van de dobbelstenen die hij apart heeft gelegd.

Deze tegel leg jij voor je neer. Iedere extra tegel die speler in de volgende beurt pakt, wordt bovenop de eerder gepakte tegel gelegd.

Ligt deze tegel niet meer open op tafel, maar bij een andere speler? Dan pak je deze tegel van de tegenstander af. Enkel de bovenste tegel zal afgepakt kunnen worden. De tegels die hieronder liggen zijn dan ook beschermd en kunnen niet worden afgepakt.

Voorbeeld
Heb jij als actieve speler 25 punten geworpen, maar ligt deze niet open op tafel of bij een andere speler bovenop zijn of haar stapel? Dan mag jij deze tegel niet afpakken. Enkel de bovenste tegel van de stapel van de tegenstander mag namelijk worden afgepakt.

Om een tegel te mogen afpakken bij een tegenstander, moet je daarnaast het exacte aantal punten hebben geworpen. Als jij de tegel niet kan pakken bij een andere speler, zal jij nu het eerstvolgende lagere getal van tafel moeten pakken. Deze tegel leg je vervolgens bovenop jouw verzamelde tegels.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een mislukte worp

Tijdens het spel kan er ook een mislukte worp worden gegooid. Hiervoor zijn drie mogelijkheden:

 1. De eerste mogelijkheid voor een mislukte worp is als er geen wormen opzij zijn gelegd. Om een tegel te mogen pakken is namelijk vereist dat er ten minste één regenworm opzij is gelegd. Als dit niet is gebeurd, zal jij geen tegel mogen pakken.
 2. Een andere mogelijkheid voor een mislukte worp is als de totaalwaarde van dobbelstenen niet hoog genoeg is. Dit komt voor als de gelijkwaardige tegel van het aantal punten dat jij hebt verzameld niet op tafel ligt, er geen lager getal meer ligt of als het desbetreffend getal ook niet gepakt kan worden van de stapel van een andere speler.
 3. De laatste mogelijkheid voor een mislukte worp is door uitsluitend symbolen te gooien die eerder al opzij zijn gelegd. Jij kan nu geen dobbelstenen meer apart leggen en jouw beurt eindigt dan direct.

Gevolg van een mislukte worp

Heb jij een mislukte worp gegooid? Dan zal jij de bovenste tegel van jouw stapel terug in de rij op tafel moeten leggen. Daarnaast wordt de tegel met het hoogste getal op tafel omgedraaid. Deze tegel kan tijdens het spel niet meer worden gepakt.

Heb jij geen tegel voor je liggen? Dan hoef je uiteraard niets terug te leggen. Je draait dan ook niet de laatste tegel in de rij met het hoogste getal om.

De winnaar van het spel

Het spel is afgelopen als er geen open tegels meer in de rij liggen. Alle regenwormen die op de tegels staan afgebeeld worden nu per speler opgeteld. De speler met de meeste regenwormen wint het spel. Bij een gelijke stand wint de speler met de tegel die de hoogste waarde heeft.

Regenwormen Uitbreiding

Dit zijn alle edities van Regenwormen

Regenwormen is een erg populair dobbelspelletje. Het succes heeft geleid tot meerdere varianten. Maak bijvoorbeeld kennis met de Uitbreiding of een Deluxe editie. Daarnaast heb je ook een Junior variant voor kinderen. Wij zetten alle edities hieronder op een rijtje!

Regenwormen

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Het Regenwormen basisspel is geschikt voor 2 t/m 7 spelers. De speeltijd is 20 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Regenwormen Uitbreiding

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Regenwormen Uitbreiding bevat twee extra tegels, zeven regenwormfiches en vijf figuren met ieder een eigen functie. Het spel wordt hiermee nog leuker!

Regenwormen Deluxe

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Fan van Regenwormen? Dan moet je zeker deze Deluxe versie hebben. Het spel bevat twee mini uitbreidingen en is verpakt in een stevig blik!

Tiny Tins Regenwormen

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Wil je Regenwormen graag mee op vakantie nemen, maar heb je geen plek meer? Dan is deze compacte Tiny Tins versie ideaal. In jouw jaszak en gaan!

Regenwormen Junior

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Zijn jouw kinderen iets te jong om het basisspel te spelen? Dan is deze Regenwormen Junior editie een goede oplossing. Het is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar!

Wat vind jij van het spel?

Ben jij trotse eigenaar van Regenwormen? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Lees ook:

Veelgestelde vragen over Regenwormen

Met hoeveel spelers kan Regenwormen gespeeld worden?

Regenwormen kan gespeeld worden met 2 tot en met 7 spelers.

Hoeveel punten is een ‘regenworm’ waard?

Een regenworm op een dobbelsteen is altijd vijf punten waard. De overige symbolen op de dobbelsteen hebben de waarde van het desbetreffende getal.

Hoeveel dobbelstenen gebruik je bij Regenwormen?

Regenwormen wordt gespeeld met 8 dobbelstenen en 16 tegels.

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

4 Opmerkingen
 1. In de speluitleg hierboven staat dit: ‘Heb jij geen tegel voor je liggen? Dan hoef je uiteraard niets terug te leggen. Echter zal jij wel de laatste tegel in de rij met het hoogste getal moeten omdraaien.’
  In de gebruiksaanwijzing van het spel zelf staat: ‘kan een speler geen tegel terugleggen (omdat hij er geen heeft), dan wordt er ook GEEN tegel in de rij omgedraaid.
  Dit is nogal een verschil in regel en ik denk eerder dat de gebruiksaanwijzing die bij het spel zit klopt.

 2. vraagje over regenwormen : mag je bij elke beurt de gouden dobbelsteen gebruiken, en wanneer raak je de gouden dobbelsteen kwijt ?

  • Hi Lia, je vraag gaat over de uitbreiding van Regenwormen. Deze heb ik helaas niet in mijn spelletjeskast, dus dat weet ik jammer genoeg niet.

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo