Alles op 1 kaart: een uniek dobbelspel met tactiek

Bij ‘Alles op 1 kaart’ probeer je met de dobbelstenen zo veel mogelijk rijen op de kaartjes te vullen. Het liefst natuurlijk alles op één kaart, waardoor je ook de bonuspunten meepakt.

Dit dobbelspel kan gespeeld worden met 2 tot en met 4 spelers en is geschikt vanaf 8 jaar. Met een speelduur van 20 minuten kun je meerdere potjes na elkaar spelen. Geloof ons, dat zal niet vervelen!

Alles op 1 kaart kopen

Alles op 1 kaart in het kort & kooptips

Review Alles op 1 kaart

Dit is wat SpellenFans er van vindt

Luuk - SpellenFans
8.5
Review van Luuk
Alles op 1 kaart
Geschikt voor 2 t/m 4 spelers
Speeltijd van 20 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Alles op 1 kaart is absoluut een uniek dobbelspel. Het tactische aspect is enorm belangrijk, zodat jij zoveel mogelijk punten krijgt voor een gewaardeerde kaart. Speel je niet tactisch en vul je zomaar wat in, dan is de winst ver weg!

Luuk van SpellenFans.nl

Mijn review over Alles op 1 kaart

Alles op 1 kaart is een dobbelspel dat niet snel zal vervelen. De spelregels heb je binnen enkele minuten door, waardoor je het dobbelspel ook eenvoudig kunt uitleggen aan nieuwe (of jonge) spelers. Het principe van een ingevulde kaart waarderen is naar mijn idee erg uniek. Pas na een aantal potjes heb je door hoe jij tactischer kunt spelen om zo meer punten te ontvangen voor een gewaardeerde kaart. Juist dat inzicht gaat je helpen bij de overwinning!

Alles op 1 kaart dobbelen kaartjes
Via: SpellenFans.nl

Unboxing Alles op 1 kaart

Hoe ziet het spel eruit?

Iedere speler krijgt twee kaarten en probeert deze tijdens zijn beurt zo veel mogelijk te vullen. Je gooit daarvoor de dobbelstenen en kiest zelf de kleuren die wilt invullen op een van de kaartjes. Iedere gevulde rij levert een bepaald aantal punten op.

Heb je drie of meer rijen gevuld? Dan wordt je kaart gewaardeerd en krijg je een nieuwe kaart. Het dobbelspel eindigt als een speler zijn vierde kaart heeft gewaardeerd. Door alle extra regels en een variant voor gevorderden is er bij het spel zeker tactiek nodig!

White Goblin Games Alles op 1 kaart dobbelspel
Via: SpellenFans.nl

Alles op 1 kaart bestaat uit meerdere spelelementen. Er zijn in totaal vijf dobbelstenen. Iedere dobbelsteen bevat zes verschillende kleuren.

De figuren op een dobbelsteen hebben geen extra betekenis. Dit is puur gedaan om de verschillende kleuren beter te kunnen onderscheiden.

Daarnaast zijn er 30 speelkaarten waarop dezelfde kleuren en figuren zijn weergegeven. Met de meegeleverde stiften kun je de vakjes op de kaarten aankruisen. Doordat de voorkant van een kaart uitwisbaar is, kun je altijd blijven spelen met dezelfde kaartjes.

Alles op 1 kaart inhoud speldoos
Via: SpellenFans.nl

Spelregels Alles op 1 kaart

Hoe speel je Alles op 1 kaart?

Aan het begin van het spel schud je de 30 speelkaarten en geeft iedere speler twee kaarten. Deze kaarten legt iedere speler open voor zich neer.

De resterende kaarten vormen de trekstapel en wordt in het midden op de tafel gelegd. Alle spelers krijgen een stift en de eerste speler mag aan zijn beurt beginnen.

Hoe werkt Alles op 1 kaart?

Bij Alles op 1 kaart werp je de vijf dobbelstenen om velden op jouw kaarten aan te kruisen. Tijdens jouw beurt mag je twee keer opnieuw gooien.

Je mag hierbij zelf kiezen of je één of meerdere dobbelstenen opnieuw gooit. Pas bij de derde worp zijn de dobbelstenen definitief en mag je niet meer opnieuw gooien.

Black Friday 2023Black Friday 2023

Spelregels bij het aankruisen van velden

Bij het aankruisen van velden gelden een aantal regels. Deze regels zijn belangrijk om te weten voordat er een voorbeeld wordt gegeven van een beurt. Hieronder zetten wij alle regels op een rijtje:

  • Je kan een worp gebruiken om de kleuren op één van jouw kaarten aan te kruisen. Hierbij geldt dat je de worp niet over jouw twee kaarten mag verdelen.
  • Je kruist de velden van links naar rechts aan.
  • Je moet alle dobbelstenen van die kleur kunnen aankruisen op jouw kaart. Heb je meer dobbelstenen van die kleur gegooid dan open velden? Dan kun je deze velden niet aankruisen.
  • Het aankruisen van velden is niet verplicht. Je hoeft dus niet per se iets te doen met de geworpen dobbelstenen. Kies je er wel voor om dobbelstenen te gebruiken? Dan moet je alle dobbelstenen die je kunt invullen ook verplicht aankruisen. Je kan dus niet slechts een aantal dobbelstenen gebruiken.
Voorbeeld met afbeelding
Jouw worp bevat twee rode, één gele, één oranje en één groene dobbelsteen (zie afbeelding hieronder). Op jouw twee kaarten zie je alle mogelijke velden die je kunt invullen.

Je kunt de dobbelstenen slechts invullen op één kaart en mag de verschillende kleuren dus niet verdelen over de twee kaarten. Je besluit om alle kleuren in te vullen op de rechter kaart. Deze velden kruis je aan. De oranje dobbelsteen kun je hier niet invullen en deze sla je daarom over.

Alles op 1 kaart velden aankruisen
Via: SpellenFans.nl

Kaarten waarderen

Alles op 1 kaart eindigt als één speler zijn vierde kaart heeft gewaardeerd. Je moet een kaartje waarderen als je jouw derde rij volledig hebt aangekruist. Bij iedere kleur staat helemaal links het aantal punten dat je krijgt.

Hierbij zie je dat een lange rij meer punten oplevert dan een korte rij. Staat er bij een complete rij een zonnetje? Dan ontvang je twee bonuspunten. Heb je beide rijen met een zonnetje compleet, ontvang je een totaal van vijf bonuspunten.

Sint 2023Sint 2023
Voorbeeld met afbeelding
Een speler heeft al meerdere beurten gespeeld. Hij gooit deze beurt twee paarse, één rode, één blauwe en één gele dobbelsteen (zie afbeelding). Hij heeft daarmee vier complete rijen. Deze speler ontvangt 5 + 3 + 3 + 3 = 14 punten voor de complete rijen.
Daarnaast heeft de speler beide rijen met een zonnetje compleet. Hiervoor krijgt de speler vijf bonuspunten. Voor de oranje rij ontvangt de speler geen punten, omdat deze niet compleet is. Hij vult op het kaartje een totaal aan punten van 19 in.
Alles op 1 kaart kaart waarderen
Via: SpellenFans.nl

Een kaart gewaardeerd, en nu?

Als je een kaart hebt gewaardeerd, leg je deze kaart open naast je neer. Deze kaart kun je tijdens het spel niet meer gebruiken. Je pakt een nieuwe kaart van de trekstapel.

Hierdoor heb je tijdens jouw volgende beurt weer nieuwe kansen om velden aan te kruisen. Als een speler een vierde kaart heeft gewaardeerd, stopt het spel direct en worden alle punten geteld.

Puntentelling en winnaar van Alles op 1 kaart

Iedere speler heeft het totaal aantal punten van een kaart genoteerd zodra deze gewaardeerd werd. Hierdoor verloopt de eindtelling snel en soepel. Spelers die nog bezig waren met een kaart, ontvangen punten voor complete rijen.

Omdat je de kaart niet hebt gewaardeerd, ontvang je geen bonuspunten. Heeft een complete rij een zonsymbool? Dan ontvang je enkel het getal dat links wordt aangegeven.

Je noteert het totaal aantal punten van een niet gewaardeerde kaart rechtsonder. Alle spelers tellen alle punten van de kaartjes bij elkaar op. De speler met het meeste aantal punten, is de winnaar van het spel!

Alles op 1 kaart puntentelling winnaar
Via: SpellenFans.nl

Moeilijkheidsgraad verhogen

Het is mogelijk om de moeilijkheidsgraad van Alles op 1 kaart te verhogen. In plaats van twee kaarten krijgt iedere speler nu drie kaarten. Hierbij geldt nog steeds dat je tijdens een beurt slechts één kaart kunt gebruiken.

Deze drie kaarten worden verkregen door iedere speler aan het begin van het spel vijf kaarten te geven. Je kiest zelf drie kaarten en legt deze open voor je neer. De overige twee kaarten worden op de trekstapel gelegd die vervolgens opnieuw wordt geschud.

Als deze trekstapel opnieuw is geschud, worden er drie kaarten open op tafel gelegd. Zodra een speler een kaart heeft gewaardeerd, kiest hij een nieuwe kaart uit deze open kaarten. Deze open kaarten worden vervolgens weer aangevuld tot drie kaarten. Doordat je met drie kaarten speelt, wordt het tactische aspect vergroot.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht

Met hoeveel spelers kan Alles op 1 kaart gespeeld worden?

Alles op 1 kaart kan worden gespeeld met 2 t/m 4 spelers.

Vanaf welke leeftijd kan Alles op 1 kaart gespeeld worden?

De aanbevolen minimumleeftijd van Alles op 1 kaart is 8 jaar

Hoelang duurt een spelletje Alles op 1 kaart?

Een spelletje Alles op 1 kaart duurt gemiddeld 20 minuten.

Stel een vraag of geef je beoordeling!

Zijn de spelregels je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je juist anderen laat weten wat je van het spel vindt? Laat het weten in een reactie!

Alles op 1 Kaart
16,95
Bekijk nu
bol.com bol.com
Alles op 1 Kaart
14,95
niet op voorraad
Bekijk nu
Valhallaboardgames.nl Valhallaboardgames.nl
REVIEW Dit spel is door SpellenFans.nl ontvangen ter review en is beschikbaar gesteld door White Goblin Games.
Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

1 Reactie
  1. Dit spel is een aanrader. Makkelijk te begrijpen, snel te spelen. Precies goed qua tijdsduur, niet te lang en niet te kort. De uitwisbare pennen die erbij zitten maken dit een ideaal reisspel.

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo