Exploding Kittens: alles over dit spel en de uitbreidingen

Exploding Kittens spellen uitbreidingen
Aantal spelers: 2 - 5
Speeltijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Soort spel: partyspel

Exploding Kittens is een geniaal spel dat je zou kunnen vergelijken met Russisch roulette. Gelukkig zonder kogels, maar wel met exploderende katten. Het is niet te hopen dat jij deze kaart trekt, want dan heb je verloren.

Verdedig, val aan of leid de katten af met behulp van de andere kaarten om te voorkomen dat jij de kaart met exploderende kat trekt…

Leestip: ontdek alle populaire kaartspellen van dit moment

Exploding Kittens in het kort

Wat is het doel van het spel?

Aan het begin van het spel wijs je willekeurig een startspeler aan. Als een speler aan de beurt is voor hij of zij twee handelingen uit. De eerste handeling bestaat uit het spelen van kaarten die jij in je hand hebt.

Je mag hierbij zoveel kaarten spelen als je wilt, waarbij je er dus ook voor kan kiezen om geen kaart te spelen. Na het spelen voer je de tweede handeling uit: het pakken van één kaart van de trekstapel.

Is dit een exploding kitten kaart? Dan heb jij verloren en gaat het spel verder tot er slechts één speler over is!

Exploding Kittens kopen

De beste kooptips op een rijtje

Exploding Kittens

Russisch roulette, maar dan met katten!
Exploding Kittens spellen uitbreidingen
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs Exploding Kittens

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Katten, laserstralen, explosies en geiten. Alles komt bij dit geniale kaartspel voorbij! Het kan omschreven worden als een variant van Russische roulette, maar dan met ontploffende katten.

Iedere speler krijgt acht kaarten en voert tijdens hun beurt twee handelingen uit: het spelen van kaarten en het trekken van een kaart. Elke kaart heeft een eigen functie waarmee jij de andere spelers kan dwarsbomen of jezelf een voordeel kan gunnen.

Na het spelen van jouw kaarten pak je een kaart van de trekstapel. Hopelijk is het niet een van de gevreesde exploding kittens, want dan heb jij verloren!

Verdedigen, val aan, leid een kat af of sla een beurt over en probeer op die manier als laatste speler over te blijven. Een strijd wordt het zeker!

Kenmerken

  • Partyspel
  • 2 – 5 spelers
  • Leeftijd: vanaf 7 jaar
  • Speeltijd: 15 minuten
  • Nederlands
  • Asmodee

Vergelijk prijzen Exploding Kittens

€19,99 €23,99
27 november 2023 16:59
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
8 nieuw van €19,99
€18,99 niet op voorraad

Spelregels Exploding Kittens

Hoe speel je het partyspel Exploding Kittens?

Voordat je het spel begint haal je de zogeheten zes ontmantelingskaarten en alle exploding kittens kaarten uit het spel. De overige kaarten schud je en geeft vervolgens iedere speler zeven kaarten.

Daarnaast krijgt iedere speler één ontmantelingskaart, waardoor iedere speler begint met een hand van acht kaarten. De overige ontmantelingskaarten gaan terug in trekstapel.

Hoeveel exploding kittens kaarten gebruik je?

Afhankelijk van de hoeveelheid spelers komen er een aantal exploding kittens kaarten in het spel. Dit is altijd het aantal spelers min één. Het spel behoort daarom tot spellen die geschikt zijn voor 2 personen!

Voorbeeld
Als er dus vier spelers meedoen, zullen er drie exploding kittens kaarten meedoen. Deze kaarten worden geschud door de trekstapel.

Hoe speel je kaarten?

De kaarten die je in je hand hebt zijn voorzien van een goede dosis humor en dat maakt het spel zo geniaal. Daarnaast is op iedere kaart een bepaalde functie weergegeven waarmee je tijdens jouw beurt een actie kan uitvoeren.

Denk bijvoorbeeld aan een de toekomstkaart, waarmee je de drie kaarten bovenop de trekstapel mag bekijken. Door het spelen van deze kaart kan je kijken of de bovenste kaart een exploding kitten is.

Als dit het geval is en je hebt ook nog eens een shuffle kaart in je hand, mag jij de gehele trekstapel opnieuw schudden bij het spelen van deze kaart. H

ierdoor zorg je ervoor dat je een kans hebt dat de exploderende kat niet langer bovenop ligt, waardoor jij langer in het spel mag blijven. Speel je kaarten daarom verstandig en houd in gedachte: je mag zoveel kaarten spelen als je wilt in jouw beurt!

Verzamelen van speciale kaarten

Naast de functiekaarten zijn er ook een aantal kaarten die je dient te verzamelen. Deze herken je doordat er geen functie is weergegeven, waarbij je kan denken aan de baardkat.

Zodra je twee identieke kaarten hebt verzameld, kan je deze spelen als een actie. Je mag op dat moment bij een andere speler één kaart uit zijn of haar hand trekken en aan je eigen speelkaarten toevoegen.

Kaart pakken van de trekstapel

Als je geen kaarten meer wilt spelen, pak je de bovenste kaart van de trekstapel. Als dit geen exploding kitten kaart is voeg je de kaart toe aan jouw hand. Je hebt geen limiet voor het aantal handkaarten en bent dus nooit verplicht om een kaart te spelen bij de eerste handeling.

Black Friday 2023Black Friday 2023

Spelen van de ontmantelingskaart

De enige manier om onder een exploding kitten kaart uit te komen is met een ontmantelingskaart. Je kan deze kaart spelen zodra jij je exploderende kaart van de trekstapel pakt.

Vervolgens leg je de ontmantelingskaart op de aflegstapel en stopt de exploding kitten terug in de trekstapel. Je doet dit in het geheim en mag zelf bepalen waar jij de kaart terugsteekt.

Op die manier kan je proberen om een van de andere spelers uit te schakelen. Je mag de kaart zelfs bovenop leggen!

Winnaar van Exploding Kittens

Er is slechts plaats voor één winnaar en dus gaat het spel door tot er slechts één speler over is. Probeer de andere spelers daarom uit te schakelen door hen de exploderende kat kaart te laten trekken.

Deze spelers zullen ook proberen om jou weg te werken, dus gebruik jouw handkaarten op het juiste moment!

Exploding Kittens Uitbreiding

Alle uitbreidingen van Exploding Kittens

Om het spel nog leuker te maken zijn er verschillende Exploding Kittens uitbreidingen en edities. Deze varianten zijn in het Nederlands uitgebracht en zullen zorgen voor veel speelplezier. Maak je onder andere klaar voor de zogeheten schaamkraag en de kattenkroon!

Imploding Kittens

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De eerste uitbreiding heet Imploding Kittens, waardoor je het spel kan spelen met 6 personen.

Je krijgt bij deze variant een schaamkraag en een aantal nieuwe kaarten. Eén kaart is de imploding kitten. Trek jij deze als tweede speler? Dan ben je direct af, zelfs als je nog een ontmantelkaart hebt!

Streaking Kittens

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De tweede uitbreiding heet Streaking Kittens. Deze set bevat 15 nieuwe kaarten.

Maak onder andere kennis met een Super Sla Over, Verander de Toekomst voor 5 kaarten en de Katoombom!

Barking Kittens

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De laatste uitbreiding heet Barking Kittens. Dit spel bevat 20 nieuwe kaarten en de kattenkroon.

Enkele nieuwe kaarten zijn de Persoonlijke Aanval, Deel de Toekomst en Kat in de Pot!

Exploding Kittens – NSFW

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De naam zegt het al: Not Safe For Work! Deze 18+ variant bevat de volledige versie van het originele spel, maar het design van de kaarten is vervangen door grovere humor.

Het spel kan los gespeeld worden of in combinatie met het basisspel. Met deze tweede optie kan het gespeeld worden met een groep van maximaal 9 spelers. Nog meer speelplezier dus!

Exploding Kittens Party Pack

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
De Exploding Kittens Party Pack kan gespeeld worden met 10 spelers. Het spel bevat verschillende nieuwe kaarten, waarmee je in totaal 120 kaarten in huis haalt.

Open het doosje en je hoort een feestelijk deuntje. Een betere Party Pack ga je niet vinden!

Wat vind jij van Exploding Kittens?

Heb jij Exploding Kittens aangeschaft en je mening klaar over het spel? Laat ons dan in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Lees ook:

Veelgestelde vragen over Exploding Kittens

Met hoeveel spelers kan Exploding Kittens gespeeld worden?

Exploding Kittens kan gespeeld worden met 2 tot en met 5 spelers. Met behulp van de uitbreiding zorg je ervoor dat je het met meer spelers kan spelen!

Welke uitbreidingen zijn er voor Exploding Kittens?

Met behulp van de uitbreiding Imploding Kittens wordt het spel nog spannender. Met een maximum van zes spelers is het de vraag wie de toegevoegde schaamkraag moet dragen!

Is Exploding Kittens geschikt voor kinderen?

Zeker! De normale editie van het spel is geschikt voor een leeftijd van 7 jaar. Er is een speciale editie uitgebracht genaamd ‘Exploding Kittens – NSFW’ dat geschikt is vanaf 18 jaar.

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo