Wild Serengeti: maak jij mooiste natuurdocumentaire?

In Wild Serengeti ben je een documentaire-maker en probeer je de mooiste scènes te maken in een van de meest waardevolle natuurgebieden van de wereld. Dit doe je door dieren te plaatsen op het speelbord aan de hand van scènekaarten.

Wild Serengeti doos
Via: instagram.com | bordgans, CC

Wild Serengeti kopen

Wild Serengeti in het kort & kooptips

Review Wild Serengeti

Dit is wat Bordgans er van vindt

Maaike - Bordgans
7.9
Review van Bordgans
Wild Serengeti
Geschikt voor 1 t/m 4 spelers
Speeltijd van 45-120 minuten
Geschikt vanaf 14 jaar

Ik vind Wild Serengeti allereerst natuurlijk een prachtig spel. De houten dieren die aan beide kanten bedrukt zijn, de kaarten, de houten dieren, het speelbord, de houten dieren.. 😉

Maaike van @Bordgans

Mijn review over Wild Serengeti

Het spel is makkelijk uit te leggen. Het worker-placement systeem is overzichtelijk. Er zijn genoeg opties, maar niet te veel en eigenlijk hebben ze allemaal te maken met óf het (ver)plaatsen van dieren óf het pakken van scènekaarten. Dat maakt het spel ook zeker geschikt voor een avondje bij familie en/of vrienden die niet per se veel bordspellen spelen.

Wild Serengeti kaarten
Via: instagram.com | bordgans, CC

Je kunt Wild Serengeti solo spelen of competitief met maximaal 4 spelers. Beide varianten zijn erg leuk. Hoe meer spelers, hoe meer je elkaar (onbewust) in de weg zit, maar ook elkaar helpt. Doordat de anderen dieren gaan verplaatsen, kan het ook zomaar zijn dat ineens die zebra die jij in één lijn moest hebben met twee krokodillen, goed staat. Dit zorgt ervoor dat het spel ook interessant blijft wanneer je medespelers aan de beurt zijn.

Om het spel makkelijker of moeilijker te maken kun je er voor kiezen om met of zonder de specialisten te werken. Ik vind het altijd erg fijn als een spel die optie heeft. In het begin had ik genoeg aan het spel zonder de specialisatie. Maar na heel wat potjes, wordt het daardoor wel nog leuker, merk ik nu.

Wild Serengeti dieren
Via: instagram.com | bordgans, CC

Zijn er dan ook minpunten? Nou ja, hele kleintjes. Van mij had de rots niet gehoeven. Die ziet er natuurlijk best mooi uit, maar moet steeds in- en uit elkaar gehaald worden. Ik vraag me af of die mooi blijft. Idem voor de startspeler-figuur. 

Maar dat is, zoals alles in deze review, natuurlijk erg persoonlijk.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht!

Met hoeveel spelers kan Wild Serengeti gespeeld worden?

Wild Serengeti kan gespeeld worden met 1 tot en met 4 spelers.

Vanaf welke leeftijd is Wild Serengeti geschikt?

Het spel wordt aangeraden voor een leeftijd vanaf 14 jaar

Wat is de speeltijd van Wild Serengeti?

Een spelletje Wild Serengeti duurt gemiddeld 45 – 120 minuten.

Stel een vraag of geef jouw beoordeling!

Zijn de spelregels je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je juist anderen laat weten wat je van het spel vindt? Laat het weten in een reactie!

Wild Serengeti
59,95
Bekijk nu
Valhallaboardgames.nl Valhallaboardgames.nl
Wild Serengeti
61,99
Bekijk nu
bol.com bol.com
Wild Serengeti: maak jij mooiste natuurdocumentaire?
Wild Serengeti: maak jij mooiste natuurdocumentaire?
Bordgans

Bordgans

Hi, mijn naam is Bordgans! Sinds de zomer van 2021 ben ik weer helemaal enthousiast geraakt over bordspellen. Ik ben gek op spelletjes die op het terras te spelen zijn - zoals Regenwormen en Draftosaurus -, maar speel ook graag wat grotere familiespellen zoals Wingspan en Meeple Land.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo