Ultieme gids voor de leukste kinderspelletjes van dit moment

Het juiste spelletje uitzoeken voor kinderen met een specifieke leeftijd kan een lastige klus zijn. Zo hebben kinderen van 4 jaar een hele andere interesse dan kinderen van 10 jaar en ouder.

Logisch, maar voor jou is een overzicht met de meest populaire kinderspelletjes voor verschillende leeftijden erg handig. Laten we jou daar dan een handje bij helpen!

Wie is de schrijver van dit artikel?

Hey! Ik ben Luuk, de oprichter en hoofdauteur van SpellenFans.nl. Al vanaf mijn jeugd ben ik een echte fan van gezelschapsspellen. Boonanza, Exploding Kittens en Codenames zijn spellen die vaak op tafel komen als ik met vrienden ben. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees meer over SpellenFans.nl, het ontstaan en gezicht achter de website.

Hoe is deze lijst samengesteld?

Ik wil je graag helpen bij het kiezen van de leukste spelletjes. Mijn lijstjes stel ik zorgvuldig samen, gebaseerd op zowel beoordelingen van bol.com als op mijn eigen ervaringen. Zo krijg ik een breed beeld van wat andere spellenfans leuk vinden, wat ik combineer met mijn eigen speelervaringen voor een compleet en eerlijk overzicht.

Voor SpellenFans, door SpellenFans

In mijn artikelen vind je affiliate links naar producten. Als je via zo’n link een aankoop doet, krijg ik een kleine commissie. Dit kost je niets extra’s, maar helpt mij om de website draaiende te houden en nieuwe spellen te testen en beoordelen. Zo kan ik blijven doen wat ik het liefste doe: jou helpen je volgende favoriete spel te vinden. Lees meer over hoe affiliates linkjes werken.

Leukste kinderspelletjes op een rijtje

Of jij nu op zoek bent naar een spel voor een peuter, kleuter, tiener of de hele familie: in het overzicht hieronder vind jij onze favorieten. Wil jij meer weten over een spel of meer inspiratie voor geschikte kinderspelletjes? Dan zijn er uitgebreidere lijstjes die jou precies helpen bij de spellen voor kinderen die jij zoekt!

Spelletjes voor peuters

Leukste spellen voor peuters

Kinderen van 2, 3 en 4 jaar zijn een officiële peuter. De ontwikkeling van verschillende vaardigheden gaat opeens erg snel. Een spelletjeskast gevuld met geschikte kinderspelletjes die deze ontwikkeling stimuleert is dan erg van belang. Meer inspiratie is terug te vinden in het overzicht van alle peuterspelletjes!

UNO Junior Onze favoriet

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Electro Wonderpen Nijntje Best beoordeeld

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Poepie Knor Beste koop

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Spelletjes voor kleuters

Leukste spellen voor kleuters

Kinderen van 4, 5 of 6 jaar krijgen te maken met cijfers, woordklanken en tellen. Daarnaast worden interesses ontdekt en vriendschappen gesloten. Bij deze levensfase horen kinderspelletjes die aansluiten op deze grote ontwikkelingen. Alle spelletjes voor kleuters zijn terug te vinden in het overzicht van alle kleuterspelletjes!

Stef Stuntpiloot Onze favoriet

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Jaak en de Bonenstaak Best beoordeeld

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Cluedo Junior Beste koop

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Spelletjes voor tieners en pubers

Leukste spellen voor tieners en pubers

Zodra kinderen de leeftijdsfase van tiener of puber bereiken, veranderen de interesses snel. Geen tijd meer voor ‘kinderachtige’ spelletjes, maar spellen waarmee zij een waardige tegenstander voor volwassenen worden. Met deze spelletjes voor tieners is het nog maar de vraag of jij voortaan nog gaat winnen…

Regenwormen Onze favoriet

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

De Zoektocht naar El Dorado Best beoordeeld

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Stay Cool Beste koop

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Familie spellen

Leukste spellen voor de hele familie

Vaak blijven spellen voor de hele familie het leukst. Het hele gezin profiteert op die manier van een gezellige middag dat vaak hand in hand gaat me veel gelach. Veel bekende spellen hebben om die reden ook een Junior-editie uitgebracht, waardoor populaire spellen met het hele gezin gespeeld kunnen worden. Familiespelletjes horen dan ook zeker in de spelletjeskast!

Party & Co Family Onze favoriet

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

LAMA Best beoordeeld

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

30 Seconds Junior Beste koop

Prijsvergelijking
Betrouwbare verkopers
Vandaag besteld, morgen in huis

Voor welke leeftijd zoek jij kinderspelletjes?

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt om je een handje te helpen als je op zoek bent naar kinderspelletjes voor een specifieke leeftijd.

Wij hebben namelijk verschillende gidsen geschreven met onze favoriete spelletjes voor kinderen per leeftijd. Bekijk de juiste leeftijdscategorie voor jou en vind de meest geschikte spelletjes!

Kinderspelletjes 2 jaar

Op zoek naar spelletjes voor kinderen van 2 jaar? Dan zit je in de categorie voor peuterspelletjes. Vaak betreffen dit educatieve spelletjes, waarbij de kinderen kennismaken met geluiden, vormen en andere elementen.

Kinderspelletjes 3 jaar

Kinderen van 3 jaar zijn peuters. Door kinderen vroegtijdig spelletjes te laten spelen, kunnen zij zich beter ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan sociaal-emotionele of motorische vaardigheden. Bekijk onze uitgebreide lijst met spelletjes voor kinderen van 3 jaar.

Kinderspelletjes 4 jaar

Een kind van 4 jaar valt in de categorie ‘peuters’. Zij staan op het kantelpunt om kleuter te worden en daarom kan je hen al voorzichtig kennis laten maken met cijfers en woordklanken. Ontdek alle geschikte spelletjes voor kinderen van 4 jaar.

Kinderspelletjes 5 jaar

Op zoek naar spelletjes voor kinderen van 5 jaar? Dan ben je op zoek naar kleuterspelletjes. De ontwikkeling gaat opeens razendsnel en spelend leren staat daarom centraal. En daar horen natuurlijk ook de juiste spelletjes voor kinderen van 5 jaar bij!

kinderspelletjes
Via: depositphotos.com | tomeqs

Kinderspelletjes 6 jaar

Kinderen van 6 jaar ontdekken opeens nieuwe interesses met verkleedkleren en de eerste vriendschappen worden gesloten. Gezelschapsspelletjes kunnen daar een belangrijke rol in spelen om andere kinderen zo beter te leren kennen. Ontdek alle spelletjes voor kinderen van 6 jaar.

Kinderspelletjes 7 jaar

Zodra de kinderen een leeftijd van 7 jaar hebben bereikt, zullen zij opeens een waardige tegenstander worden voor gezelschapsspelletjes. Familiespelletjes zijn dan de perfecte keuze. Ouders en kinderen hebben op die manier een leuke tijd én een gezellige strijd. Ontdek alle spelletjes voor kinderen van 7 jaar.

Alle kinderspellen op een rijtje

Meer inspiratie nodig voor kinderspelletjes die passen bij een specifieke leeftijd? Dan hebben wij goed nieuws. De onderstaande lijstjes bevatten namelijk veel meer spelletjes die geschikt zijn voor bepaalde leeftijden.

Voortaan geen lastige zoektochten meer naar geschikte spelletjes voor kinderen, want jij haalt jouw inspiratie uit deze lijstjes. Laat ons ook in een reactie het favoriete spel van jouw kind weten!

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo