Hitlist: raad alle items op het kaartje binnen 30 seconden

Eén aanwijzing, zes antwoorden en 30 seconden. Dat is waar het spel Hitlist om draait. De spelers proberen in twee teams zoveel mogelijk juiste begrippen te noemen die overeenkomen met de antwoorden op het kaartje.

Dat doen zij aan de hand van één aanwijzing en binnen een tijd van 30 seconden. Welk team gaat er met de winst vandoor?

Hitlist kopen

Hitlist in het kort & kooptips

Review Hitlist

Dit is wat SpellenFans er van vindt

Luuk - SpellenFans
7.9
Review van Luuk
Hitlist
Geschikt voor 2 t/m 8 spelers
Speeltijd van 15 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Hitlist is een partyspel waarbij je bepaalde elementen kunt herkennen van 30 Seconds. Waar je daar juist begrippen zo duidelijk mogelijk omschrijft, zullen de spelers bij Hitlist meer zelf moeten nadenken. En die chaos binnen 30 seconden is erg vermakelijk!

Luuk van SpellenFans.nl

Mijn review over Hitlist

Het partyspel Hitlist is erg vermakelijk. De strijd tussen twee teams is direct zichtbaar als het ene team een ‘makkelijker’ kaartje krijgt vergeleken met het kaartje van het andere team.

Er zit dus zeker een geluksfactor in het spel, maar uiteindelijk moeten de spelers de juiste begrippen weten te raden.

Het ene onderwerp zal bekend zijn voor de ene speler, terwijl een andere speler juist uitblinkt in een totaal ander onderwerp. Door de gevarieerde onderwerpen zit er voor iedere speler wel iets bij waar hij of zij helemaal los kan gaan met het noemen van begrippen.

White Goblin Games Hitlist
Via: SpellenFans.nl

Denk aan arcadespellen, bedrijfsnamen met drie letters, films geregisseerd door Steven Spielberg of feestdagen in Nederland. Zeker als de zandloper bijna ten einde is, zal de chaos toeslaan en wordt voor de laatste keer alles gegeven door het team.

Ook als jouw team niet aan de beurt is, moet je nog steeds actief luisteren. Als de tijd om is en niet alle zes begrippen zijn geraden, mag het andere team namelijk één poging wagen om een ontbrekend begrip te noemen.

Hierdoor kan je ook punten verdienen tijdens de ronde van het actieve team. Hitlist is daarmee een partyspeler waar iedere speler zich zal vermaken!

Unboxing Hitlist

Hoe ziet het spel eruit?

Het partyspel bevat 200 kaarten met 1200 antwoorden. Daarnaast vind je een zandloper met een tijdsduur van 30 seconden in het compacte doosje. De spelers worden aan het begin van het spel verdeeld in twee teams.

Bij een ongelijk aantal kan je ervoor kiezen om één speler te benoemen tot spelleider die vanaf nu alle aanwijzingen voorleest en de antwoorden controleert. Meespelen is uiteraard leuker. Daarom kan je er ook voor kiezen om met ongelijke teams te spelen of een ‘joker’ die meespeelt met beide teams.

Hitlist kopen
Via: SpellenFans.nl

Spelregels Hitlist

Hoe speel je Hitlist?

Bij Hitlist worden alle spelers opgedeeld in twee teams. Het doel van beide teams is om als eerst 25 punten te bepalen. Deze punten kun je iedere ronde verdienen door de juiste antwoorden te geven die op het kaartje staan geschreven.

Zij krijgen aan het begin van iedere ronde één aanwijzing over het onderwerp. Deze wordt voorgelezen door een speler uit hetzelfde team.

De andere spelers roepen zoveel mogelijk woorden binnen 30 seconden. Ieder juist geraden woord is een ‘hit’ uit de list en levert één punt op. Raad je het bonuswoord? Dan ontvang je zelfs twee punten.

Hitlist spelregels
Via: SpellenFans.nl

Hoe speel je een ronde van Hitlist?

Alle kaartjes worden geschud en leg je gedekt in het midden van de tafel. Dit vormt vanaf nu de trekstapel. Eén speler van het startende team pakt een kaartje van deze stapel.

Het andere team draait de zandloper om en de tekst aan de bovenkant van het kaartje wordt nu hardop voorgelezen. Dit vormt de aanwijzing waarmee de antwoorden te maken hebben.

Het is nu aan het bijbehorende team om zoveel mogelijk antwoorden te roepen binnen 30 seconden. Is er een juist antwoord geraden? Dan zegt de spelleider ‘hit!’. Een ronde stopt als de tijd om is of als alle antwoorden zijn geraden.

Spelregels Hitlist
Via: SpellenFans.nl

Hoe speel je het partyspel Hitlist?

Op ieder kaartje staan zes begrippen weergegeven. Dit vormen de antwoorden die het team moet raden. Hierbij geldt dat het team zoveel mogelijk begrippen mag noemen als nodig is. Je krijgt namelijk geen strafpunten voor foute antwoorden. Daardoor kan je helemaal losgaan en van alles opnoemen.

Black Friday 2023Black Friday 2023

Op ieder kaartje staat één roze begrip. Als het team deze weet te raden, ontvangen zij twee punten. Voor een normaal geraden begrip ontvang je één punt. Het aantal verdiende punten wordt iedere ronde genoteerd.

TIPEr kan een antwoord worden gegeven die veel gelijkenis vertoont met het antwoord op het kaartje, maar niet exact juist is. Denk bijvoorbeeld aan meervoudsvormen of verkleinwoorden. Je beslist zelf hoe streng je bent met het goedkeuren van de antwoorden. Trek hier één lijn in, zodat er voor beide teams gelijke kansen ontstaan.
Hitlist kaartjes
Via: SpellenFans.nl

Het einde van een ronde

Een ronde stopt als de tijd om is of als alle antwoorden zijn geraden. Als niet alle antwoorden zijn geraden en de tijd voorbij is, krijgt het andere team een kans om een punt te verdienen. Zij mogelijk namelijk één begrip noemen waarvan zij denken dat die op het kaartje staat.

Als deze juist wordt geraden, ontvangen zij één punt. Is dit het roze begrip? Dan ontvangen zij zelfs twee punten. Ook hierbij geldt dat een fout antwoord geen strafpunt oplevert.

Sint 2023Sint 2023

Wie is de grote winnaar van Hitlist?

De twee teams spelen om de beurt een ronde. Bij het standaard spel is het doel om als eerste team 25 punten te behalen. Bij dat aantal is de speeltijd ongeveer 15 minuten. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om het spel langer (of korter) te laten duren, door de score te veranderen. Op die manier bepaal jij zelf hoelang je speelplezier hebt van Hitlist!

Hitlist spel kopen
Via: SpellenFans.nl

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht

Met hoeveel spelers kan Hitlist gespeeld worden?

Hitlist kan worden gespeeld vanaf 2 t/m 8 spelers.

Vanaf welke leeftijd is Hitlist geschikt?

De aanbevolen minimumleeftijd voor Hitlist is 8 jaar.

Hoelang duurt een spelletje Hitlist?

De gemiddelde speeltijd van Hitlist is 15 minuten.

Stel een vraag of geef je beoordeling!

Zijn de spelregels je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je juist anderen laat weten wat je van het spel vindt? Laat het weten in een reactie!

Hitlist
21,95
Bekijk nu
bol.com bol.com
REVIEW Dit spel is door SpellenFans.nl ontvangen ter review en is beschikbaar gesteld door White Goblin Games
Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo