Sushi Go: de normale, dobbel en party editie!

Sushi Go spel
Aantal spelers: 2 - 8
Speeltijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Soort spel: kaartspel

Alle liefhebbers van sushi (of van spelletjes) verzamelen, want Sushi Go hoort absoluut thuis in jouw spelletjeskast. Het gezelschapsspel is het perfecte recept van schattige kaarten of dobbelstenen en het toepassen van tactiek.

Sushi Go in het kort

Wat is het doel van het spel?

Bij Sushi Go moet je inschatten welke kaarten jijzelf wilt houden en welke je doorgeeft aan je tegenstander. Op die manier verzamel je verschillende soorten sushi waarmee je een aantal punten scoort.

Er kunnen daarbij niet enkel pluspunten gescoord worden, maar ook minpunten. In totaal zullen er drie rondes worden gespeeld. De speler die na deze rondes de meeste punten heeft wint het spel.

Inhoud van Sushi Go!

  • 108 speelkaarten
  • Spelregels

Sushi Go kopen

De beste kooptips op een rijtje

Sushi Go

Perfect voor liefhebbers van sushi én kaartspellen!
Sushi Go spel
Bekijk de actuele prijs Sushi Go

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Alle kaarten met Maki Rolls, El Nigiri en Sashimi gereed, want in dit spel zal jij de beste combinaties moeten verzamelen. Om de beurt kiezen de spelers een sushi kaart uit hun hand.

Vervolgens worden de kaarten doorgegeven en wordt er opnieuw een kaart gekozen. De spelers zullen zo in drie spannende rondes proberen om de juiste kaarten te verzamelen. Iedere kaart heeft een andere functie en levert een bepaald aantal punten op.

Kies daarom de juiste kaarten uit om te verzamelen en bemachtig de meeste punten. Vergeet daarbij niet de minpunten die je aan het eind van het spel kan krijgen. Anders kan jij de overwinning van Sushi Go zomaar eens uit jouw handen zien glippen…

Kenmerken

  • Kaartspel
  • 2 – 8 spelers
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Speeltijd: 20 minuten
  • Nederlands
  • White Goblin Games

Vergelijk prijzen Sushi Go

€17,95
31 mei 2023 11:14
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
7 nieuw van €13,99
€11,99 niet op voorraad

Spelregels Sushi Go

Hoe speel je het kaartspel Sushi Go?

Aan het begin van het spel worden alle kaarten geschud. Deze kaarten worden als een gedekte stapel in het midden van de tafel gelegd. Het aantal kaarten dat iedere speler per ronde ontvangt is afhankelijk van het aantal spelers.

Zo ontvangt iedere speler 8 kaarten bij een spel met vier spelers. Pak daarnaast voordat je aan het spel begint pen en papier, zodat de punten bijgehouden kunnen worden.

Hoeveel rondes zijn er?

Het spel wordt gespeeld in drie rondes. Aan het begin van een ronde kiezen alle spelers tegelijkertijd één kaart uit hun hand en leggen deze gedekt voor hun neer. Als alle spelers dit hebben gedaan laat iedereen zijn gekozen kaart zien en legt deze open voor zich neer.

Kaarten doorgeven

Iedere speler geeft nu zijn overgebleven kaarten door aan de spelers links van hen. Op die manier zal jij de kaarten ontvangen van de speler rechts van je. Iedere speler kiest nu opnieuw een kaart en dit gaat door tot alle kaarten zijn gekozen.

Betekenis van alle kaarten

Met sommige kaarten verdien je elke ronde punten. Andere kaarten leveren daarentegen pas iets op aan het eind van het spel, hebben een andere functie of bezorgen je minpunten. Alle kaarten worden in het overzicht hieronder uitgelegd!

KaartUitleg
El NigiriSpeler ontvangt 1 punt.
Zalm NigiriSpeler ontvangt 2 punten.
Inktvis NigiriSpeler ontvangt 3 punten.
WasabiVerdrievoudigd de waarde van de volgende Nigiri kaart die wordt gespeeld.
DumplingSpeler ontvangt extra punten als er meer Dumplings zijn verzameld.
Maki RollsSpeler met meeste Maki Rolls ontvangt 6 punten, de speler op de tweede plaats 3 punten. Bij een gelijke stand verdeel je de punten afgerond naar beneden en vervalt de tweede plaats.
TempuraEen set met twee Tempura’s levert 5 punten op, één kaart levert geen punten op.
SashimiEen set met drie Sashimi’s levert 10 punten op, minder kaarten leveren geen punten op.
Soja sausKaart is 4 punten waard als je op dat moment de meeste kaarten bezit met verschillende kleuren achtergrond. Als meerdere spelers evenveel kleuren bezitten, dan delen zij de punten afgerond naar beneden.
EetstokjesBij de volgende beurt mag je twee kaarten kiezen uit jouw hand. De kaart met eetstokjes wordt hierna terug in de hand gestoken.
PuddingPudding kaarten blijven liggen tot aan het eind van het spel en zijn op dat moment ook pas punten waard. De speler met de meeste puddingen aan het eind van het spel krijgt 6 punten.

Ook hier worden de punten verdeeld als meerdere spelers de meeste puddingen bezitten. De speler met de minste puddingen verliest 6 punten. Zijn er meerdere spelers met de minste puddingen? Dan worden de minpunten wederom verdeeld.

Einde van een ronde

Nadat iedereen de laatste kaart open voor zich heeft neergelegd volgt de puntentelling. Noteer iedereen zijn punten op het papier, leg de verzamelde kaarten open naast de trekstapel en laat hierbij jouw pudding kaarten liggen.

Geef iedere speler opnieuw het aantal juiste kaarten van de trekstapel. Dit gaat door tot er drie rondes zijn gespeeld.

De leukste spelletjes onder de €10 alles in 1 overzicht

Betaalbare én leuke spelletjes
Perfect als cadeau of voor jezelf
Spelletjes voor jong en oud

De winnaar van Sushi Go!

Tel na drie rondes alle punten bij elkaar op. Vergeet daarbij niet de extra (min)punten van de pudding kaarten te tellen. De speler met de meeste punten mag zich tot winnaar of winnares van Sushi Go benoemen!

Sushi Go varianten

Dit zijn alle edities van Sushi Go

Vergelijking: Sushi Go, Sushi Go Party en Sushi Roll

Welke editie jij ook zal kiezen, het spel levert gegarandeerd speelplezier op. De normale Sushi Go editie is speelbaar met maximaal 5 spelers. Speel jij vaker spellen met meer dan 5 personen of wil jij graag meer variatie in het spel? Dan is Sushi Go Party een betere keuze.

Hiermee wordt het spel speelbaar met 8 personen. Als je meer van dobbelspellen houdt zal je moeten kiezen voor Sushi Roll. Hetzelfde principe als de andere twee edities, maar dan met dobbelstenen!

Sushi Go Party

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Bij Sushi Go Party draait het om hetzelfde principe als bij de normale variant: het verzamelen van zoveel mogelijk punten.

Deze uitgebreide editie bevat meer verschillende kaarten, 22 menukaarten, een speelbord en pionnen. Sushi chefs opgelet, want jij zal vooraf aan het spel een menu moeten samenstellen!

Sushi Roll

Voor 23.59 besteld, morgen in huis
Ook bij de dobbelvariant Sushi Roll draait het om het verzamelen van zoveel mogelijk punten. Iedere speler krijgt een dienblad en een lopende band. Het klaarmaken van de sushigerechten kan nu beginnen!

De spelers zullen om de gooien de dobbelstenen werpen. Verzamel de juiste symbolen op de dobbelstenen om zo punten te scoren.

Wat vind jij van het spel?

Heb jij Sushi Go! aangeschaft en al een aantal keren gespeeld? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Lees ook:

Veelgestelde vragen over Sushi Go

Met hoeveel spelers kan Sushi Go gespeeld worden?

Sushi Go kan gespeeld worden met 2 tot en met 5 spelers. De uitgebreide versie Sushi Go Party zorgt ervoor dat het spel tot en met 8 spelers gespeeld kan worden.

Luuk

Luuk

Hi, mijn naam is Luuk! Van jongs af aan ben ik al een fan van gezelschapsspellen. Op avondjes met vrienden worden er vaak spellen gespeeld, zoals Boonanza, Exploding Kittens of Codenames.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo