Stay Cool: een partyspel met vragen en opdrachten

Probeer jouw hoofd koel te houden, want tijdens het partyspel Stay Cool zal je moeten proberen om zo veel vragen juist te beantwoorden. Het wordt je iets lastiger gemaakt, want er zijn namelijk twee quizmasters.

Stay Cool spel kopen

Stay Cool in het kort & kooptips

Stay Cool

Meer over het spel
Stay Cool is een partyspel waaruit zal blijken hoe goed jij kan multitasken. Iedere speler wordt door de medespelers overspoeld met vragen. Hierbij is er niet één quizmaster, maar zal je tegelijkertijd twee vragen krijgen.

Het doel van Stay Cool is om als speler de meeste vragen juist te beantwoorden en opdrachten goed uit te voeren. Hiermee scoor je een bepaald aantal punten. De speler die na drie rondes de meeste punten heeft wint het spel!

Tijdens een ronde zal je telkens twee vragen tegelijkertijd moeten beantwoorden, die je ook nog eens op twee verschillende manieren moet beantwoorden. Wie mag zich aan het eind van het spel de beste multitasker noemen?

Bekijk de video

Spelregels Stay Cool

Hoe werkt Stay Cool?

Stay Cool is een partyspel waaruit zal blijken hoe goed jij kan multitasken. Iedere speler wordt door de medespelers overspoeld met vragen. Hierbij is er niet één quizmaster, maar zal je tegelijkertijd twee vragen krijgen.

Die vragen zal je vervolgens op twee verschillende manieren moeten beantwoorden. Probeer dan je hoofd nog maar eens koel te houden! De vragen zijn geen diepgaande kennisvragen, maar bestaan uit alledaagse vragen, persoonlijke vragen, behendigheidsopdrachten en snelheidsopdrachten.

Op de ene vraag geef je mondeling antwoord en de andere vraag zal je met behulp van de letterdobbelstenen beantwoorden. Tussendoor zullen er ook opdrachten komen, waardoor jij met je hoofd alle kanten op gaat.

De speler die na drie rondes de meeste punten heeft door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren wint het hilarische partyspel!

Wat zit er in de doos?

Bij Stay Cool ontvang je de volgende items in de doos:

  • 50 blauwgroene kaarten (1000 mondelinge vragen)
  • 50 rode kaarten (500 geschreven vragen)
  • 7 letterdobbelstenen
  • 1 zandloper (30 seconden)
  • 1 zandloperkaart
  • Spelregels

Spelregels van Stay Cool

In Stay Cool heb je drie rondes, waarbij er tijdens iedere ronde door twee mensen vragen worden gesteld aan de actieve speler. De vragen worden niet tegelijkertijd gesteld, maar om de beurt.

De ene vraag beantwoord je mondeling en de andere vraag beantwoord je door het antwoord neer te leggen met de letterdobbelstenen.

Hoeveel tijd krijg ik per ronde?

Je krijgt per ronde twee minuten de tijd. Als de tijd om is krijg je een bepaalde score afhankelijk van het aantal juist beantwoorde vragen. In de eerste ronde wordt de tijd voor je bijgehouden, maar in de rondes hierna houd je de tijd zelf bij.

Het starten van de eerste ronde

De speler links en rechts van de actieve speler pakken beide een kaart. Eén speler pakt de rode kaart (mondelinge antwoorden) en de andere speler de blauwgroene kaart (geschreven antwoord).

Op beide kaarten staan een aantal vragen weergegeven. Een van de twee quizmasters zal tijdens de eerste ronde de zandloper omdraaien. De zandloper wordt hierbij vier keer omgedraaid, zodat er twee minuten voorbij gaan.

Voorbeeld
De eerste ronde begint! De quizmaster met de blauwgroene kaart draait de zandloper om. Deze speler stelt direct de bovenste vraag: ‘Waar rook is, is…?’

De actieve speler zal nu met de letterdobbelstenen het antwoord geven op de vraag. Ondertussen stelt de andere quizmaster zijn vraag: ‘Hoeveel oranje dobbelstenen zitten er in het spel?’ Op deze vraag geeft de actieve speler mondeling antwoord.

Als een vraag is beantwoord, wordt er direct een nieuwe vraag gesteld. De quizmasters kunnen het extra moeilijk maken door vragen te herhalen terwijl de actieve speler nadenkt.

Hoe bereken je de score?

De score van een ronde bereken je door het aantal juiste antwoorden van beide kaarten met elkaar te vermenigvuldigen. Als het aantal juiste antwoorden van de blauwgroene kaart twee is en van de rode kaart drie, is de score van de actieve speler 2 x 3 = 6.

Mocht het aantal juiste antwoorden van de rode kaart nul zijn, is de score dus 2 x 0 = 0. De score wordt vervolgens genoteerd en de volgende speler is aan de beurt!

De winnaar van Stay Cool

Tel de scores van de drie rondes per speler bij elkaar op. De speler die nu de meeste punten heeft, mag zich benoemen tot de beste multitasker!

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht!

Met hoeveel spelers kan Stay Cool gespeeld worden?

Stay Cool kan gespeeld worden met 3 tot en met 7 spelers.

Voor welke leeftijd is het spel Stay Cool geschikt?

Het hilarische partyspel wordt aangeraden voor een leeftijd vanaf 12 jaar.

Wat is de speeltijd van Stay Cool?

Een spelletje Stay Cool duurt gemiddeld 25 minuten.

Stel een vraag of geef jouw beoordeling!

Heb jij Stay Cool gekocht en een mening over het spel? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Stay Cool
18,99
Bekijk nu
spellenbazaar.nl Spellenbazaar NL
Stay Cool
21,87
Bekijk nu
bol.com bol.com
Stay Cool
24,99
Bekijk nu
amazon.nl Amazon.nl
Stay Cool
24,99
niet op voorraad
Bekijk nu
999games.nl 999Games.nl

Lees ook:

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo