Perudo: een spannend dobbelspel vol met bluf

Houd jij van gezelschapsspellen waarbij je moet bluffen? Dan is Perudo een perfect spel! Bij het dobbelspel zal jij je tegenstanders slim af moeten zijn, zodat jij jouw dobbelstenen weet te behouden. Het is zowel een eenvoudig spel voor kinderen vanaf 8 jaar als een geniaal drankspel voor jongeren!

Perudo kopen

Perudo in het kort & kooptips

Elke speler start met vijf dobbelstenen die in de bijbehorende beker worden gegooid. Een ronde eindigt zodra een speler ‘Perudo’ roept, omdat hij of zij de score van de vorige speler niet geloofd. De bekers worden van de dobbelstenen gehaald en de score wordt bekeken.

De speler die de score onjuist heeft ingeschat, zal één dobbelsteen moeten inleveren. Dit gaat door tot er slechts één speler dobbelstenen overheeft.

Perudo

Geschikt voor 2 t/m 6 spelers
Speeltijd van 30 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar
Meer over het spel
Perudo is een fantastisch dobbelspel waarbij jij enkel met de winst ervan doorgaat door te bluffen! Schud de vijf dobbelstenen in de beker, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen met hetzelfde getal minimaal op tafel liggen.

Iedere volgende speler zal deze score moeten overbieden en het is een kwestie van tijd tot een speler ‘PERUDO!’ zal roepen. Op dat moment worden alle bekers van de dobbelstenen gehaald.

Heeft de vorige speler gebluft? Dan zal hij of zij een dobbelsteen moeten inleveren. Zo niet, levert de speler die Perudo riep een dobbelsteen in. Welke speler weet het langst zijn of haar dobbelstenen te behouden?

Spelregels Perudo

Hoe speel je Perudo?

Nadat de bekers en dobbelstenen zijn verdeeld, gooien de spelers tegelijk hun dobbelstenen in de beker. Iedere speler gluurt naar zijn of haar eigen score. De startspeler zal nu een bod moeten uitbrengen. Belangrijk hierbij is dat het bod wordt uitgebracht over het totaal aantal dobbelstenen van alle spelers.

Inhoud van Perudo

  • 6 gekleurde bekers
  • 30 gekleurde dobbelstenen
  • Spelregels

Hoe werkt het bieden bij Perudo?

De startspeler brengt na het gooien van de dobbelstenen het eerste bod uit. Deze speler zegt dat er op het gehele speelveld drie dobbelstenen met een twee liggen. De volgende speler kan nu het bod verhogen op drie manieren: verhogen van het totale aantal dobbelstenen, de score verhogen of een combinatie hiervan.

Voorbeeld
De startspeler zegt dat er op het gehele speelveld drie dobbelstenen met een twee liggen. De volgende speler kan nu een bod uitbrengen dat voldoet aan een van de drie manieren. Bijvoorbeeld vier dobbelstenen met een twee, drie dobbelstenen met een vier of vijf dobbelstenen met een zes.

Verhogen van het bod

Zolang een van de nummers omhoog gaat bij ieder volgend bod, is het een legaal bod. Je hoeft daarbij niet enkel te bieden met de getallen die je zelf onder jouw beker hebt liggen. Hierdoor kan je nog meer bluffen en de overige spelers in verwarring brengen!

Het gebruiken van de joker als getal

Naast de getallen op een dobbelsteen is er ook een joker. Deze joker telt voor hetzelfde getal als bij een bod wordt gezegd. Dit geldt niet enkel bij het bod van de speler die de joker heeft liggen, maar bij ieder bod dat wordt uitgebracht.

Voorbeeld
De startspeler zegt dat er op het gehele speelveld drie dobbelstenen met een twee liggen. Zelf heeft de speler twee dobbelstenen met een twee liggen en één dobbelsteen met een joker. De speler heeft hierdoor het bod zelf al onder zijn of haar beker liggen.

Bieden met een joker

De joker kan ook apart worden ingezet om een bod uit te brengen. Hierbij geldt dat één joker telt als twee dobbelstenen. Bij het uitbrengen van een volgende bod zal hier overheen geboden moeten worden.

Voorbeeld
De startspeler zegt dat er op het gehele speelveld drie dobbelstenen met een twee liggen. Aangezien de joker voor twee dobbelstenen telt, brengt de volgende speler een bod uit: twee jokers. Dit is toegestaan, aangezien het aantal dobbelstenen voor vier telt. De volgende speler moet nu een bod uitbrengen met tenminste vijf dobbelstenen.

De leukste spelletjes onder de €10 alles in 1 overzicht

Betaalbare én leuke spelletjes
Perfect als cadeau of voor jezelf
Spelletjes voor jong en oud

Het roepen van ‘PERUDO!’

Mocht de speler die aan de beurt is het vorige bod niet geloven, kan deze speler ‘PERUDO’ roepen. De bekers worden op dat moment van de dobbelstenen gehaald en de score wordt gecheckt. Liggen er inderdaad minimaal het aantal dobbelstenen met de bijbehorende score op tafel, dan verliest de speler die ‘PERUDO’ riep één dobbelsteen.

Klopt het bod niet, verliest de speler die het bod uitbracht een dobbelstenen. Die speler die de dobbelsteen verliest mag de ronde beginnen. De dobbelstenen worden opnieuw gegooid en er wordt een startbod uitgebracht.

De winnaar van Perudo

De winnaar van het spel is de speler die het langst één of meerdere dobbelstenen weet te behouden. Bluf daarom verstandig en probeer een weg vrij te maken naar de overwinnen!

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden in één overzicht

Met hoeveel spelers kan Perudo gespeeld worden?

Perudo kan gespeeld worden met 2 tot en met 6 spelers.

Vanaf welke leeftijd is Perudo geschikt?

Het spel wordt aangeraden voor een leeftijd vanaf 8 jaar

Wat is de speeltijd van Perudo ?

Een spelletje Perudo duurt gemiddeld 30 minuten.

Perudo kopen? Laat jouw review weten!

Heb jij Perudo aangeschaft en al een aantal keren gespeeld? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Perudo
19,50
Bekijk nu
bol.com bol.com
Perudo
19,50
Bekijk nu
amazon.nl Amazon.nl
Perudo
20,99
niet op voorraad
Bekijk nu
spelhuis.be Spelhuis

Lees ook:

Luuk

Luuk

Hi, mijn naam is Luuk! Van jongs af aan ben ik al een fan van gezelschapsspellen. Op avondjes met vrienden worden er vaak spellen gespeeld, zoals Boonanza, Exploding Kittens of Codenames.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo