Loco Coco Nuts: combineer hilarische woorden met zinnen

Loco Coco Nuts
Aantal spelers: 3 - 18 spelers
Speeltijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Soort spel: partyspel

Ben je al bekend met het geniale partyspel Card Against Humanity? Dan is deze Nederlandse variant Loco Coco Nuts met herkenbare personen, voorwerpen en gebeurtenissen zeker wat voor jou!

Nog helemaal niet bekend met het spel? Ook dan ga jij zeker veel plezier hebben dankzij de eenvoudige en hilarische spelregels.

Loco Coco Nuts kopen

De beste kooptips op een rijtje

Loco Coco Nuts

Combineer hilarische woorden en zinnen!
Loco Coco Nuts
Bekijk actuele prijs
Bekijk de actuele prijs Loco Coco Nuts

Ontdek de goedkoopste aanbieder!

Bij dit spel gaan de spelers woorden en zinnen combineren met behulp van unieke kaarten. Eén speler leest een zin voor en de andere spelers kiezen uit hun gekregen kaarten een woord.

Hierdoor ontstaan er absurde en lachwekkende combinaties. De speler wie als eerst vijf punten heeft wint het potje Loco Coco Nuts!

Loco Coco Nuts is gebaseerd op de Amerikaanse versie Cards Against Humanity. Ook wel bekend als hét gezelschapsspel voor ‘vreselijke mensen’. Grove, onhandige en grappige (inclusief zwarte humor) antwoorden komen bij dit partyspel voorbij.

Met de Nederlandse versie beleef je nog meer plezier door de herkenning van de woorden en zinnen. Al moet jij zeker geen teer zieltje hebben!

Kenmerken

  • Partyspel
  • 3 – 18 spelers
  • Leeftijd: vanaf 16 jaar
  • Speeltijd: 20 minuten
  • Nederlands
  • Geronimo Games

Spelregels Loco Coco Nuts

Hoe speel je het partyspelletje?

Iedere speler krijgt aan het begin van het spel 11 witte kaarten met daarop woorden. Deze woorden variëren van ‘De hufter die nooit de wc-borstel gebruikt’ tot aan ‘bier drinken en zware shag roken’.

Er zijn in totaal 468 kaarten met woorden, waardoor ieder potje Loco Coco Nuts uniek is. Nadat iedereen zijn kaarten heeft bekeken, wordt er één Quiz Master aangewezen.

Inhoud van Loco Coco Nuts

  • 468 kaarten met woorden
  • 132 kaarten met zinnen
  • Spelregels

De taak van de Quiz Master

De Quiz Master pakt een zwarte kaart van de stapel met daarop een zin en leest deze voor. Hierop staat bijvoorbeeld: ‘Beste Sint, dit jaar wil ik graag …’

Er zijn in totaal 132 kaarten met zinnen, waardoor jij de komende tijd vooruit kan. Iedere speler kiest nu een woord van zijn kaarten en legt deze op afgedekt voor zich neer. De Quiz Master legt alle neergelegde kaarten op een stapel.

Woorden en zinnen combineren

Alle woorden zijn op een stapel gelegd en de Quiz Master leest nu opnieuw de zin voor. Op de puntjes van de zin vult de Quiz Master de woorden in van de gekozen kaartjes van de overige spelers. Hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld: “Beste Sint, dit jaar wil ik graag… een frikandel speciaal!’

Of juist wat grover: “Beste Sint, dit jaar wil ik graag.. een kromme lepel, een aansteker en een naald!”. Dankzij een aantal lege witte kaartjes kan jij zelf eigen woorden opschrijven. Hierdoor wordt het spel met inside jokes nóg leuker!

Winnaar van het spel

Hoe win je een ronde en het spel?

Gelach zal tijdens een ronde gegarandeerd klinken. De Quiz Master heeft de macht om het woord te kiezen die hij of zij het beste vond. Doordat de kaartjes blind worden gepakt door de Quiz Master, weet deze speler niet van wie het kaartje is.

Kiest hij jouw kaartje? Dan ontvang je één punt en krijg jij het zwarte kaartje met de zin. Dit kaartje geldt als één punt. Goed om te weten is dus dat de Quiz Master tijdens een ronde geen punten kan verdienen.

Nieuwe ronde en einde van het spel

De winnaar van de vorige ronde wordt de nieuwe Quiz Master. De overige spelers vullen hun witte kaarten aan, zodat zij er telkens 11 in de hand hebben. Er wordt nu een nieuwe zin voorgelezen en de spelers kiezen opnieuw een woord.

Er bestaan niet alleen zinnen waar je één woord moet invullen, maar ook meerdere woorden. Hierdoor is er tijdens een spel veel variatie. De speler die het eerst vijf punten heeft, wint het spel!

Wat vind jij van Loco Coco Nuts?

Heb jij Loco Coco Nuts toegevoegd aan jouw spelletjesverzameling? Laat ons in een reactie weten wat jij van het spel vindt!

Lees ook:

Luuk
Luuk

Hallo, ik ben Luuk, de oprichter van SpellenFans.nl. Sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van gezelschapsspellen. Tijdens avondjes met vrienden komen klassiekers als Boonanza, Exploding Kittens en Codenames regelmatig op tafel. Mijn lijstjes zijn samengesteld op basis van bol.com beoordelingen en persoonlijke ervaringen. Je zult in de artikelen affiliate links naar producten vinden. Als je via een affiliate link een aankoop doet op bol.com, krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij om nieuwe spellen te testen en de site in de lucht te houden. Bedankt voor je steun!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo