Hand-to-Hand Wombat: een geniaal spel van de makers van Exploding Kittens

Hand to hand wombat partyspel
Aantal spelers: 3 - 6 spelers
Speeltijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Soort spel: partyspel

Ongeveer zeven jaar geleden werd het Kickstarter project voor Exploding Kittens gestart. De makers hebben sinds die tijd heel wat uitbreidingen gelanceerd. Daarnaast maakten we kennis met Throw Throw Burrito. En nu zijn ze weer terug met een nieuw spel: Hand-to-Hand Wombat!

Alles over de wombat

Wat is een wombat?

Een wombat is een Australisch buideldiertje. Het pluizige dier is familie van de koala, maar heeft één groot verschil: de wombat kan niet klimmen, maar juist goed graven.

Dat is ook de reden dat de opening van de buidel aan de achterkant van het beestje zit. Op die manier kan er namelijk geen zand inkomen. Erg handig, want de wombats leven onder de grond!

En ook onderstaande zaken wist je vast niet over de wombat…

  • Een wombat is een echte luilak. Het beestje slaapt namelijk 18 uur per dag.
  • Het diertje is vegetarisch, maar vindt één ding nog lekkerder: CHOCOLADE!
  • Wist je dat een wombat 40 km/h kan rennen?
  • De wombat is getalenteerd in surfen. Het water in rennen, hoofd omhoog en als een malle peddelen…
hand-to-hand wombat
Via: kickstarter.com

Hand-to-Hand Wombat

Hoe werkt het spel?

Nu jij weet wat een wombat is, kan je ook echt in de huid kruipen van het zachte diertje. Bij het spel Hand-to-Hand Wombat krijgt iedere speler een geheime identiteit: een goede óf een slechte wombat. Iedere speler sluit vervolgens zijn ogen en het spel kan beginnen…

geheime identiteit hand-to-hand wombat
Via: youtube.com (capture) | Exploding Kittens

Hand-to-Hand Wombat is als duimworstelen, maar dan gecombineerd met mind worstelen!

Makers van Hand-to-Hand Wombat

Op het speelveld staan verschillende pilaren waar torens gebouwd moeten worden door de goede wombats. De slechte wombats proberen deze taak juist te saboteren door de torens af te breken. Het lastige is dus dat iedereen hun ogen dicht heeft. Je weet niet waar je aan het bouwen bent en weet nog altijd niet de identiteit van de andere spelers.

Spelregels Hand-to-Hand Wombat

Hoe werkt het spel?

Na één minuut mag iedereen zijn ogen openen. Het is dan aan alle spelers om te raden wie de slechte wombats zijn. Dit resulteert vaak in discussie die wordt afgesloten met een stemronde. Alle spelers wijzen nu naar één speler waarvan zij denken dat het een slechte wombat is. De speler met de meeste stemmen wordt uitgeschakeld.

Via: youtube.com (capture) | Exploding Kittens

De leukste spelletjes onder de €10 alles in 1 overzicht

Betaalbare én leuke spelletjes
Perfect als cadeau of voor jezelf
Spelletjes voor jong en oud

Op die manier worden er verschillende rondes gespeeld. Hebben de goede wombats de torens nog niet volledig opgebouwd, terwijl er al twee goede wombats zijn uitgeschakeld? Dan hebben de slechte wombats gewonnen. De goede wombats winnen juist als zij de identiteit van de slechte wombats hebben geraden.

Ook voor spelers die al uit het spel liggen is het een hilarisch spelletje om naar te kijken. Je bent getuige van spelers die torens bouwen, torens afbreken en vervolgens liegen over hun identiteit. En jij mag vervolgens niets verklappen…

Hand-to-Hand Wombat

Een Kickstarter product
Hand-to-Hand Wombat is een Kickstarter campagne. Deze campagne loopt t/m 3 maart 2022.

Het is een partygame voor 3 t/m 6 spelers met een aanbevolen leeftijd vanaf 7 jaar. De speeltijd is 15 minuten.

Hand-to-Hand Wombat kopen

Wat is de prijs van het spel?

Je zal nog even geduld moeten hebben voordat je het Hand-to-Hand Wombat in huis kan halen. Momenteel loopt er een Kickstarter campagne om zo geld op te halen om het spel daadwerkelijk te kunnen lanceren.

Wil jij een van de eerste zijn die het partyspel kan proberen? Voor een prijs van €20,- krijg je het spel thuis gestuurd zodra deze beschikbaar is. Je beschikt dan over het standaard spel.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor upgrades, waarbij je geniale gadgets ontvangt. Denk aan een elektronische timer, een wombat adventure boek en een wombat oogmasker. Wij kunnen niet wachten tot het spel wordt uitgebracht!

Lees ook:

Luuk

Luuk

Hi, mijn naam is Luuk! Van jongs af aan ben ik al een fan van gezelschapsspellen. Op avondjes met vrienden worden er vaak spellen gespeeld, zoals Boonanza, Exploding Kittens of Codenames.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

SpellenFans
Logo